Wandelen over de grens !

Ver moet ik niet rijden om over de grens een wandeling te maken! Ik ben er vlugger dan in het centrum van mijn eigen gemeente.
Het was nog altijd warm weer en na de rommelmarkt en het erfgoed museum wilden we eens een rustige wandeling maken .Vriendin en ik reden naar Sluis.
Deze keer niet om boodschappen te doen en evenmin naar de winkels om op zoek te gaan naar koopjes, want Sluis is met de solden altijd een maandje vroeger dan bij ons.
Neen we parkeerden de auto en gingen wandelen langs het kanaal. De bedoeling was om op de wallen een rondje Sluis te doen. Maar daar gekomen was het veel te warm en we kozen dan maar om onder het bladerdek van de bomen langs het kanaal te wandelen. Dat rondje duurde toch al vlug een uur met stopplaats aan het Populierenhof met uitzicht op het kanaal. Daar hebben we ons onder een grote parasol geïnstalleerd met een drankje en een dame blanche.

Als je de foto’s volgt :

We wandelden langs de Stenen Beer (klik) tot aan het ophaalbruggetje en staken die over. Op de brug heb je een mooi zicht op Sluis . Op het water beginnen de lelies te bloeien. En het is altijd leuk om op die brug eens een fotootje te maken. Het pad aan de andere kant is heeft een dikke rietkraag aan de waterkant.

We zagen een dametje met een surfplank onder de arm de berm afdalen en in het kanaal probeerde ze op de plank te klauteren. Dit lukte haar maar moeizaam en uiteindelijk keerde ze al peddelend terug naar de kant. Niet alleen wij zuchtten van opluchting maar ook de beide meisjes die zaten te kijken deden teken naar ons dat ze blij waren dat ze behouden terug aan de kant was geraakt ” oef” !

Toen naderden we het centrum van Sluis wandelden voorbij de immer spuitende fontein, liepen de Kaai af en draaiden af over het kanaal en wandelden aan de andere kant terug. Ondertussen zagen we een ooievaar landen op de schoorsteen van een cafe-restaurant. Ooievaars vind je op verschillende plaatsen in Sluis. Zelfs in een etalage van een ander restaurant stonden er een paar naar buiten te kijken 🙂

Overal zaten de terrasjes vol genietende mensen. We wandelden langs een kanonsloop die een rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Sluis en wat verder zagen we overblijfselen van de stadsomwalling

Toen vonden we het tijd om te rusten en genoten we verder van het uitzicht en de mooie en soms dreigende wolken boven Sluis met een drankje en een ijsje !


16 gedachtes over “Wandelen over de grens !

  • Ik doe mijn best om de grenzen van mijn kunnen beetje bij beetje te verleggen. Opbouwen terwijl het weer goed is ,hoewel met die hitte hou ik me toch maar rustig. En ik kan genieten van de kleine dingen ,meer moet dat niet zijn ,zoals e schrijft.

 1. Verheugd dat het je beter en beter gaat. Wij smelten weg bij je verhaal, en zeker bij de foto’s: het is meer dan twee jaar dat we in die mooie en geliefde omgeving vertoefden. Hou het goed zo!

  • Als de medicatie uit mijn lichaam is zal ik al heel tevreden zijn. Want de ziekte is overwonnen ,nu nog het middel dat ik ervoor moest innemen uit mijn lichaam krijgen.
   Twee jaar al ,daar gaan we toch iets moeten aandoen 🙂

  • Sluis is niet groot maar echt gezellig en je kunt er toch een paar mooie wandelingen maken buiten de drukte van de twee winkelstraten. Ik woon er op vijf minuten rijden vandaan en telkens is de grens oversteken een paar uurtjes op vakantie gaan.

  • Ik ben een doorzetter en zal mijn best doen om zoveel als mogelijk weer de oude te worden. Zo’n tegenslag laat altijd wel sporen na, vooral door de voor mij erg zware medicatie . Ja eerst covid krijgen en daarop dan een darmontsteking, Er zijn wel leukere dingen

 2. dank je voor dit mooie verslag van Sluis , alwaar ik in 2019 mijn wandeling langs de Zeelandse kust begon
  herken veel mooie plekjes
  je bent weer aardig ter been als ik dit zo lees

Geef een reactie