Rommelmarkt en kermis

Het was de bedoeling niet om naar de kermis en rommelmarkt te gaan. Wij gingen het heropende Erfgoedmuseum bezoeken en daar ging het vorige logje over. Maar nu we toch daar waren liepen we door de straat en genoten van de ambiance die er heerste. Er was niet alleen rommelmarkt voornamelijk van de bewoners van de straat zelf. Die rommelmarkt gaat samen met een wijkkermis, De Oosthoek genaamd. Er wordt een burgemeester en schepenen en een raad aangesteld . Op de eerste foto zie je de burgemeester in een trapauto door de straat rijden al zwaaiend met de “sleutel” van de stad ! Op een pleintje zag ik een schepen die zich bereidwillig liet fotograferen. En onder een tent was een bandje aan het spelen. De grootste drukte was wel op het pleintje vòòr het “cafe de Oosthoek”.

Het was erg warm die dag en de terrasjes in deze straat waren meestal aan de zonnekant. Mijn vriendin en ik verlieten de drukte en wandelden richting zeedijk. Daar was het heerlijk door het zeebriesje. Het was er ook erg rustig en dit voor een weekend. Met zicht op de Baai van Heist en de haven van Zeebrugge installeerden we ons op een terras .

Ik was tevreden over mezelf dat ik toch al een redelijke wandeling kon doen. Want ik moet het echt weer opbouwen. We hadden de tram genomen naar Heist want met de aanleg van een wandelboulevard en bouwwerken vind je niet zo gemakkelijk een parking. Het voordeel is dat we niet op onze stappen hoefden terug te keren naar de halte waar we waren uitgestapt. We namen gewoon twee haltes verder de tram om terug te keren naar Knokke waar de auto naast het treinstation geparkeerd stond( ik heb een jaarkaart gekocht dus parkeren is in bepaalde zones door die parkeerkaart dan gratis ).

De smaak hadden we te pakken en de andere dag deden we nog eens een wandeling . Want er werd nog mooi weer voorspeld en dan moet je ervan profiteren.

7 gedachtes over “Rommelmarkt en kermis

  1. Gelukkig ben je al beter met je. Rommelmarkt is daar wel erg druk. Ik vermijd de drukte. Wel leuke rommelmarkt hebben daar. Aan de zee lekker uitwaaien. Het is wel daar lekker rustig. Lekker bezig om uit te gaan. Leuke foto’s.

  2. Nou, chapeau hoor.. dat ging je al goed af. Wél voorzichtig blijven nog denk ik, maar je zult zelf wel voelen hoever je kunt gaan.

  3. dat is daar een gezellige boel , maar jullie waren wijs en zochten de rust op
    fijn dat het wandelen je weer wat makkelijker afgaat

  4. Het is de periode van kermissen en rommelmarkten. Hier volgend weekend ook een rommelmarkt. Het is momenteel mooi weer om buiten te gaan. Laten we verder genieten.

Geef een reactie