Het is weer wennen

Deze foto wilde ik plaatsen toen ik mijn verhaal vertelde over de afgelopen weken.
Maar wat bleek: ik was boven de limiet van mijn opslagruimte gegaan en in plaats van het voorstel om te upgraden (wat ik toch veel te duur vond), werd me wel extra opslagruimte aangeboden bij een nieuwe formule die pas in april was verschenen. Natuurlijk mits een kleine toeslag, maar dat had ik er wel voor over om toch maar geen reclame te moeten zien op mijn blog. En nu kunnen we weer starten maar ik ga ook vragen om me te helpen om de zijkanten te kunnen aanpassen. Er was ergens een vernieuwing aangebracht en ik kon de zijkanten niet meer bewerken. Daar blijf ik maar 79 jaar , ondertussen ben ik dit jaar 81 jaar geworden. Ik word er niet zo graag aan herinnerd want geestelijk voel ik me véél jonger . Die twee verjaardagen heb ik niet kunnen vieren eerst door corona en nu door het ziek zijn. Maar zonder een groot feest hebben de kinderen er wel voor gezorgd dat het een bijzondere dag werd.

Langzaam aan voel ik mij weer op krachten komen. De medicatie heeft zijn werk gedaan wat de ziekte betreft maar ondertussen ook schade aangericht op fysiek vlak en die genezing vraagt tijd.

Op de fotocollage zie je welk uitzicht ik had vanuit mijn kamer. Het zegt misschien niet zoveel maar het was wel een panoramisch zicht van de watertoren in Duinbergen , de kerk van Knokke tot ver in het Zoute. En natuurlijk de Natiënlaan met de stroom auto’s die ‘s morgens de stad inreden en ‘s avonds weer uitreden. Ik zag er mooie zonsopgangen en kleurrijke zonsondergangen.

Eén keer heb ik een heli zien landen en later weer opstijgen. Fascineert mij altijd. Het landen en opstijgen hoor je niet eens al is het vlak onder je neus. Absoluut geen geluidshinder van buitenaf.

Ik schreef het al dat het eten er uitstekend is met bijvoorbeeld tongrolletjes met een klein rivierkreeftje, gestoofde tomaatjes en courgettepuree of vis met gestoofde witloof en pommes duchesse… Altijd heel smaakvolle soep en de desserts varieerden van chocomousse van een boerderij ,tot een stuk brésiliennetaart ,of verse aardbeien ,artisanale rijstpap…Er wordt samengewerkt met plaatselijke leveranciers en bioboeren.
Als ontbijt altijd keuze tussen croissant, sandwish, pistolet of brood met beleg naar keuze .
Het menu wordt voor een paar dagen vastgelegd . Voor het middageten is er keuze uit vlees ,vis of veggie.
Na een paar dagen zware medicatie kon ik geen eten meer binnenkrijgen en vroeg ik beschuitjes en thee. Er werd een mouw aangepast met een medicijn tegen misselijkheid die ik tot heden nog moet innemen. Maar verbetering is al merkbaar.
Ik schreef het al in mijn vorige log” het middel is soms erger dan de kwaal”.

19 gedachtes over “Het is weer wennen

 1. amai Magda zo’n lekker eten in het ziekenhuis
  jammer genoeg zullen veel patienten er niet echt kunnen van genieten, meestal heb je weinig trek hé als je ziek bent
  Hopelijk sterk jij nu vlug aan

  • Dank je wel ! Het gaat langzaam beter en ik heb terug zin om mijn vleugels uit te slaan. Al lukt het wel met mondjesmaat en wacht ik maar af wat de dokter voor me in petto heeft bij een volgende consultatie.

 2. daar had je dus helemaal niet over te klagen Magda….

  wat het aanpassen van je blog betreft, denk ik dat Myriam C een goede tip gegeven heeft

  die widgets kan ik je niet meteen helpen

  een aangename dag gewenst

 3. Goedemorgen Magda, hier met Ferry even.
  Ik las dat je wat problemen had met de widgets. Ook ben ik iets anders tegen gekomen waardoor je te snel boven de limiet kwam. Ik stuur later een mailtje naar je toe.
  Nog een fijne dag gewenst.

  Groetjes, Ferry.

  • Alle kamers heb een mooi uitzicht . Het ziekenhuis ligt ook midden de natuur. Het ziekenhuis doet er alles aan om “klasseé” maaltijden te verzorgen. Maar niet elke patiënt kan dat lekkere eten verteren. Hangt een beetje af waarvoor je in het ziekenhuis ligt.

 4. Ja, bij mij schiet die limiet ook al op.. en ik zag nu dat je niet perse zo’n dure upgrade hoeft te doen, maar er is terug een veel goedkopere optie.. weet niet of dat hetzelfde is als jij bedoelt, maar tegen de tijd dat mijn tegoed op is, ga ik daar wel naar informeren.
  Ik denk dat het wel klopt wat MyriamC schrijft over dat aanpassen.. al heet die functie in ‘weergave’ bij mij ‘widgets’.. daar staat alles wat in m’n zijkolom staat en hoewel het nu véél lastiger is om daar dingen te veranderen, zou dat wel moeten kunnen. Je tekstje daarin aanklikken en zien wat het dan doet.. ik denk dat het zo wel zal gaan.
  Best een mooi uitzicht vanuit het ziekenhuis.. en ja, helikopters, daar zijn wij allebéí door gefascineerd hè.. ik schreef er héééél lang geleden eens over en toen schreef jij dat in reactie. 🙂
  Dat eten ziet er ook goed uit (behalve dan dat rivierkreeftje.. brrr.. ik zie die soms hier op de dijk oversteken van de ene sloot naar de andere haha), maar je bent toch altijd het liefste thuis denk ik.. goed eten of niet..!

  • Hoe goed de verzorging en de voeding ook is ,ja een mens is liever thuis.
   Ja helikopters fascineren mij. Ik zie er hier dagelijks boven mijn huis vliegen want de helihaven is niet zover van mijn woning. En als ze eens héél laag overvliegen zwaai ik eens naar de piloot. Die ziet dat beslist ,hahaha!
   Het gekke is bij die zijkolommen : ik kan de tekst intikken en opslaan ,maar ik zie het niet veranderen op mijn blog. IK laat ergens een steek vallen denk ik . We proberen het nog maar eens met de tip van Myriam. En ik verwacht ook een email van Ferry, de man die indertijd mijn blog heeft gemaakt!!

 5. mooi uitzicht lekker eten en vast en zeker ook een goed bed , wat wil een mens nog meer
  wens je suc6 met de nodige aanpassingen aan je nieuwe blog

 6. Dat zijn mooie bordjes in A.Z. Zeno. Mijn ex-buurvrouw die nu in Breskens woont (maar zich in A.Z. Zeno liet opereren) was ook heel lovend over de keuken.
  Om je blokje ‘wie ben ik’ aan te passen, ga je naar ‘mijn site’, klikt op ‘weergave’, dan op ‘aanpassen’, en op het pennetje naast ‘wie ben ik’. Zou moeten lukken zo.

Geef een reactie