Nog eens een tussendoortje…

Het was hier even stil . Einde maart vertelde ik dat ik geveld was met een zware verkoudheid. Achteraf bleek het toch om corona te gaan , want die zware verkoudheid eindigde in een sinusitis . Gezien ik de medicatie ervoor niet goed verdraag , moest ik wel alternatieve geneesmiddelen gebruiken en dat gaat veel trager… Daarenboven kreeg ik zo dikwijls erge hoge bloeddruk dat ik er misselijk van was en werkelijk niets anders kon doen dan me rustig houden. Ik vreesde terzelfdertijd dat ik opnieuw een navelbreuk had. Allemaal zaken die je nog meer zenuwachtig maken.
Ik heb opnieuw de huisarts opgezocht en die zei dat ik na zo ‘n corona aanval met eerst drie dagen compleet bed houden ( omdat ik niet op mijn benen kon staan) en dan een paar weken met zo’n serieuze sinusitis aanval , dat het wel een drietal maanden kon duren voor ik weer op mijn plooi was. Hij heeft me wel iets gegeven om ( buiten de bloeddrukpilletjes die ik al jaren inneem) die hoge bloeddruk te milderen. Maar ik ben ook naar de chirurg gegaan die me een paar jaar geleden tot tweemaal toe heeft geopereerd. Ik heb geen nieuwe navelbreuk maar een soort luchtbel gekregen als gevolg van de vorige operaties. Niks om me zorgen over te maken zegt hij. Maar de plotse super hoge bloeddruk die kwam en ging wijt hij kordaat aan als gevolg van corona. Twee jaar lang niets van corona ondervonden en nu volle bak!

Het lijkt alsof ik de hele tijd ziek was . Neen dat is het gekke. Er waren dagen dat ik me goed voelde maar dagen dat het helemaal niet ging. Ik beperkte me de hele periode met enkel korte uitstappen op dagen dat het goed ging en dan nog meestal in gezelschap van mijn vriendin. Maar nu lijkt het toch de goeie weg op te gaan. En ook zie ik het bloggen weer zitten.
Gelukkig heb ik mijn tuin waarin ik me al die tijd enigszins kon uitleven en als het niet meer ging kroop ik maar weer in mijn zetel.

Vandaag staat ineens de grote klaproos te bloeien. Mooi toch!

10 gedachtes over “Nog eens een tussendoortje…

 1. Ik lees hier dat je nog steeds naweeën hebt van Corona. Wat een vreselijk vies beestje toch. Ik hoop dat je snel terug ‘de oude’ bent!

 2. aiai toch, wat een vuil beestje is me dat
  en dan nog wat andere mankementen er bij en dat is meer dan genoeg om je over alles zorgen te gaan maken, en alles gecombineerd is zeker ook niet goed voor de bloeddruk
  Rustig aan doen is nog altijd het beste bij ziek zijn

 3. Wat vervelend dat je niet zo goed voelde. Ik was eerlijk gezegd dat je hebt. Je symptomen toe je had komt wel uit. Hopelijk word je gauw beter. Beterschap gewenst. Klaprozen mooie foto genomen.

 4. Ik had ook direct gedacht dat het corona was. Het is een vies en niet te onderschatten beestje!
  Je reuzenpapaver ziet er schitterend uit.

 5. Ik dacht het al hè.. het klonk echt als de symptomen van corona. Zo zie je maar.. we zijn er echt nog niet vanaf en je kunt er toch nog behoorlijk ziek van worden. Blijven oppassen is het devies denk ik magda.. en vooral nog veel beterschap gewenst. Gelukkig gaat het nu dan toch de goede kant op.
  Prachtig, die papaver in je tuin!

Geef een reactie