een tussendoortje

Van samenwerking gesproken!!

Op een dag worden er in de straat hier vlakbij langs de hele straat verkeersborden gezet dat er niet mag geparkeerd worden van 19 april tot …

Ik lees in het krantje van de gemeente dat er werken zullen plaatsvinden op twee kruispunten in de Kalvekeetdijk en dat er moet omgereden worden. Zoals het in het krantje staat klopt er iets niet . Maar verder besteed ik er geen aandacht aan .

Op een morgen wordt de Kragendijk (de oude baan van Westkapelle naar Knokke )dicht bij mijn woning afgesloten en moet er opnieuw omgereden worden via de Natiënlaan. Dat doen we dan maar. Ik doe mijn boodschappen en rij langs de Kragendijk terug maar ter hoogte van het kruispunt met de Kalvekeetdijk staat midden over de weg een grote container. Dus moet ik het hele eind terug rijden en aan het station van Knokke terug de Natiënlaan op tot aan de balkonrotonde in Westkapelle waar ik kan terug draaien richting Knokke om dan aan de eerste zijstraat die ik tegen kom naar huis te rijden!

De nieuwe rotonde Natiënlaan-Kalvekeetdijk is onlangs geopend en iedereen was opgelucht dat het eindelijk gedaan was met maandenlang om te rijden. Konden deze werken niet in die periode uitgevoerd worden ,we waren het toch al gewoon !?

Ik moest naar de apotheek en die ligt precies op dit kruispunt enkel te bereiken met de fiets of te voet! Ik ging te voet en maakte een paar foto’s van de werken.

Met veel en groot materiaal zijn ze bezig aan het wegdek en de voet -en fietspaden!! De hinder is nu nog groter dan tijdens de werken aan de rotonde omdat we de Kragendijk niet kunnen gebruiken en we nog meer moeten omrijden. Aan het tempo dat er gewerkt wordt zal de hinder wel geen maanden duren 😉

Ik weet dat ik aan het “zagen” ben en vernieuwingen gaan nu eenmaal gepaard met hinder, maar het blijft duren …Jaren hinder bij de aanleg van de A11 en de balkonrotonde , nu jaren hinder voor deze rotonde . De voorbereidende werken hiervoor waren ook niet van de poes. En er staan nog een aantal grote werken te wachten op de Natiënlaan nl nog een rondpunt( voor de ontsluiting van de nieuwe golf in Duinenwater) en bij het binnenkomen van Knokke wordt een wandelboulevard aangelegd.

13 gedachtes over “een tussendoortje

 1. het is me wel wat in Knokke Magda

  één van de redenen dat ik er zelden naar toe ga

  voor enige tijd heb ik de trein genomen, maar een echt alternatief vond ik het wel niet

  prettige dag

  Like

  • Dat mag je wel zeggen. Werken brengen hinder mee ,en iedereen begrijpt dat. Maar zo continu hinder ondervinden voor opeenvolgende andere werken op dezelfde plaatsen is gewoon teveel .Bijvoorbeeld in Heist raak je nergens nog je auto kwijt door verschillende bouwwerven. Het alternatief is …ik neem de tram als ik in Heist moet zijn!!

   Like

 2. Ik vind vreemde manier om te maken. Vreemd gezicht in midden zo. Lekker dan dit zo maanden gaan duren. Kaar mee. Bij ons voor de ramen en balkon schiet ook niet op. Vertraging. Fijne dag.

  Like

  • Wij vinden het hier ook niet zo normaal. De auto’s moeten op één rijvak naar de rotonde rijden en de fietsers en voetgangers moeten in het midden in een tunnel rijden naar de andere kant. Natuurlijk is het gemakkelijker voor de fietsers en voetgangers maar het autoverkeer loopt niet meer zo vlot bij drukke dagen.

   Like

  • Ja het resultaat mag er zijn en voor fietsers en voetgangers is het een mooie oplossing om over die drukke laan te geraken. Iedereen begreep wel dat er hinder is maar om nu weer alles dicht te gooien is er wel wat over. Ik moet serieus omrijden nu, gelukkig zal het niet zolang duren als die werken voor de rotonde.

   Geliked door 1 persoon

   • ja en een tunnel maken kost meer tijd dan wat weg opknappen
    werken lopen ook altijd uit hoe dan ook
    maar overlast is nooit leuk , mijn advies , niet te veel aan denken

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.