de dagen vliegen voorbij(bis)

Donderdag

De poetshulp komt en met twee is poetsen gezelliger dan alleen. Die dag zei ze me dat er nogal veel vliegen zaten boven en dat ze die naar buiten gejaagd had. Ze poetste de bovenverdieping en daar hoorde ook ramen wassen bij. Ik gaf er niet zoveel aandacht aan en zei nog” dat komt wellicht omdat het ene na het andere raam wordt opengezet”. Maar toen ik ‘s avonds alle (rol)luiken ging dichtdoen vond ik het niet helemaal normaal dat er nog zoveel van die dikke vette vliegen op alle ramen boven zaten. Ik wapperde wat met de gordijnen om ze door het geopende raam naar buiten te jagen en dacht ervan af te zijn.

Vrijdag
Toen ik opstond zag ik in mijn kamer (waar drie ramen zijn) opnieuw een aantal van die vliegen. En ook op de andere ramen op de bovenverdieping. Maar toen ik de kamerdeur opende waar de dag ervoor de meeste vliegen zaten ,schrok ik . Eén volledige muur zag zwart van de dikke vliegen. Honderden en meer…ik overdrijf echt niet. Het venster openzetten en ze met een swiffer op stok buiten jagen hielp niet. Zodra je ze aanraakte vielen ze op de grond en lagen daar te spartelen. Ik ben echt niet zo vlug in paniek maar ik wist het eerste moment niet wat ik moest doen. Het eerste was de kamerdeur dicht doen zodat ze zich niet op de verdieping konden verspreiden. Daarna ben ik naar beneden op zoek gegaan of ik nog een spray had tegen kruipende en vliegende insecten Oef dat had ik nog. Flink gespoten in die kamer en raam en deur dichtgedaan. Toen ik na een halfuur terug ging kijken lag de vloer bezaaid met dode dikke vliegen. Ik had ze maar bijeen te vegen…
Ik heb het raam een paar dagen moeten openlaten ( met de rolluik half dicht) om de geur van die spray kwijt te geraken) en de eerste dagen vond ik hier en daar nog een verdwaalde dikke vlieg. Nu lijkt het voorbij , maar toch kijk ik elke morgen alle kamers boven na op dikke vliegen. Tot nu toe geen enkele meer gezien.
Ik vertelde dit aan mijn dochter en die keek zo verbouwereerd naar mij. ” Ik ben blij dat te horen”. Je zou voor minder denken dat er iets haperde bij haar. Zij had een paar dagen ervoor hetzelfde meegemaakt en wist ook niet hoe dit kon gebeuren. Ze woont nochtans toch een 10 km van mij vandaan! Zouden nog mensen dit meegemaakt hebben , vraag ik me af. Een soort tijdelijke plaag zoals je kan hebben met vliegende mieren.

Zaterdag

De dag waar ik allang naar uitkeek. De oudste zoon Luc en zijn vrouw Ingrid hadden ervoor gezorgd dat hun twee oma’s als Paasgeschenk eindelijk eens hun drie kleinkinderen en de vijf achterkleinkinderen zouden zien. Door corona was alles wat in de war gestuurd.
Het is niet zo eenvoudig om drie gezinnen met hun kinderen op dezelfde dag samen te trommelen. Ik herinner het me nog van vroeger met mijn eigen drie kinderen. De agenda’s afstemmen op elkaar is niet zo eenvoudig. Er is ook nog altijd familie aan de andere kant van het koppel.

Maar het is een droomdag geworden en het weer was ons gunstig gezind zodat we de hele dag buiten konden doorbrengen. Paasgrabbel voor de kleintjes, aperitieven en buiten eten en gezellig bijpraten…

Zondag,

Ik was de zaterdagavond nog teruggekeerd naar huis Want op Paasdag zelf was ik uitgenodigd bij de tweede zoon, de papa van Cédric en Sébastien. , en zijn vrouw Marleen.
Opnieuw een heerlijke dag en ook die dag konden we op het achteraan in de tuin gelegen terras zitten. Want vlak bij het huis is er veel te vroeg schaduw

Maandag

Als afsluiter van het Paasweekend kwam dochterlief en haar man de maandag langs. Een niet te lang bezoek want er was afgesproken dat we niet samen iets zouden doen omdat ze de dag erop vertrokken naar Zuid Afrika ,een reis die twee jaar geleden was geboekt en door corona alsmaar uitgesteld werd. Gezien ikzelf nog maar pas flink ziek geweest ben had ze schrik voor eventuele besmetting. Je kan maar niet voorzichtig genoeg zijn.
Maar ze wilde toch niet op reis gaan zonder nog eens langs te komen en gezien het paasmaandag nog altijd zonnig weer was , zaten we ver van elkaar buiten op het terras.
Ze had een bloemetje mee. Lief toch ! We zien elkaar wel als ze terug is van reis.

Behalve met die vliegen heb ik een mooie week achter de rug en zaten er dagen tussen die ik zal blijven koesteren!

14 gedachtes over “de dagen vliegen voorbij(bis)

 1. Gek van die vliegen.. van die dikke.. dat kunnen wel aasvliegen zijn.. misschien was er ergens gemest met natuurlijk spul? Óf er ligt ergens wat dood, dat kan ook (de paashaas?? 😛 ) .. dan liever dat eerste hahahaa!
  Jullie hadden mooie paasdagen.. altijd fijn.. en leuk zo met alle generaties eens bij elkaar. Als zo’n groep zo groot wordt is dat altijd lastig organiseren hè.. ik ken dat nog van die dierentuindagen met de hele familie voor m’n pa’s verjaardag! Maar iedereen deed z’n best daarvoor.. en achteraf ben ik daar wel heel blij om.

  • Ik heb dat ook gedacht dat het kon komen door bemesting van landerijen. Want de week ervoor was het hier maar “een lekker geurtje”
   Ja een grote familie samen krijgen is niet gemakkelijk. Ik ben blij dat Luc en Ingrid dit hebben overgenomen. In mijn eentje na die twee operaties zou ik dit niet meer aankunnen. Blijkbaar zijn ze niet vergeten hoe gezellig het hier dikwijls was als iedereen afkwam. Het was ook elke keer een gelegenheid om iedereen eens terug te zien.

  • Die vliegen dat snap ik niet goed. Ik vind er geregeld nog een paar dooie in die kamer; Mijn schoonzoon denkt dat er ergens een nest moet geweest zijn die ergens heeft overwinterd. Maar waar hé!
   Ja altijd leuk dat de bende nakomelingen elkaar graag eens terugzien. De herinneringen aan hun kindertijd moeten toch “sporen” hebben nagelaten. VInd het telkens zalig en zeker nu de oudste zoon het heeft overgenomen!

 2. ha die Magda
  zelfs bergen vliegen konden een mooie weekend niet verpesten , ja mooi hé dat na alle ellende van dat corona het weer mogelijk is samen te zijn

  ik ben eigenlijk toch wel nieuwsgierig vanwaar die vliegen kwamen

  • Die vliegen blijven een raadsel en af en toe ligt er nog een dooi in die kamer.

   Ik ben dankbaar dat de kinderen en kleinkinderen de “oudjes” niet vergeten en de fakkel overnemen om de familie bijeen te krijgen en te houden.

Geef een reactie