Lente in de tuin

Ik geraak er maar niet bovenop. Na behoorlijk ziek te zijn geweest leek het beter te gaan maar plots kreeg ik sinusitis. Daar was ik nu al jaren vanaf met de hulp van een NKO specialist en een jaarlijks bezoek als nazorg.
Vlug naar de apotheek om medicijnen . De nevenverschijnselen van de medicatie waren erger dan de sinusontsteking zelf. Dus overgeschakeld op natuurlijke middelen. Die helpen maar het gaat trager. Ondertussen nog een coronatest gedaan maar die was negatief. Gedurende de voorbije corona periode ben ik nooit ziek geweest en nu wordt het over me gegooid! Het weer zit ook al niet mee. Dus maar binnenblijven.

Op dagen dat de zon er een beetje was dook ik de tuin even in om te zien wat er allemaal in bloei stond en dat is toch al heel wat.
Het hoogtepunt van de magnolia is voorbij en zeker na de koude dagen en de wind die de openstaande bloemen gewoon afrukte.

Vòòr ik ziek viel was ik begonnen met het herschilderen van een paar stenen beelden zoals de voet voor een parasol( een liggende egel) , een tuinkabouter, de varkentjes moeten nog geschilderd worden, een stenen hond als fietsrek . Allerlei klein grut heb ik dan in de keuken geschilderd gezien mijn verkoudheid. Als laatste kwam het beeld aan de beurt die opa( mijn man) van de kinderen gekregen had. Het schilderwerk krijgt wel weer een natuurlijke look als de beelden een tijdje in alle weer en wind gaan staan.

In de tuin staat een lange smalle kerselaar. Die boom was de trots van opa en hij zorgde ervoor dat hij elk jaar hoger groeide en er geen zijtakken aankwamen. Maar een paar jaar terug heb ik die toch eens laten snoeien omdat er takken bijkwamen die de hoge vorm van de boom verknoeiden. Ik vreesde ervoor omdat de boom ook al zo oud is. Maar het snoeien is vakkundig gebeurd en al was de bloei verleden jaar minimaal , dit jaar staat hij weer op het punt om héél mooie bloesems te krijgen.

Mijn handen jeuken om in de tuin te werken ,maar mijn verkoudheid en het gure weer weerhouden me . Het groententuintje heeft de kleinzoon met toevoegen van moestuinaarde en mest al klaargelegd. Alleen nog wat wachten op beter weer om daar in te duiken.

21 gedachtes over “Lente in de tuin

 1. Gewoon jezelf aan denken dat je beter gaat voelen. Tuinbeeldje ziet opgeknapt uit. Het ziet weer nieuw uit. Bloemen in de tuin ziet prachtig uit. Het doet het geweldig bij jou. Bij ons kan het nog niet. Kerselaar moet ook bij houden. Anders krijgen te weinig bloemen eraan. Het ziet prachtig uit.

 2. Wat een mooie tuin moet jij hebben als ik die foto’s zie! Nog even binnen blijven en vanaf zondag zou het weer beter worden, maandag zelfs bijna 20 graden!

 3. Och, het is nu echt geen weer voor de tuin hoor.. dus eigenlijk valt het ‘goed’ samen.. nu vooral opknappen voor de dagen na het komende weekend, want dié schijnen dan weer heel mooi te worden. en dan op naar Pasen hè! 🙂
  Als je die beeldjes sneller weer wat verweerd eruit wilt laten zien, kun je ze insmeren met een klein beetje yoghurt heb ik weleens gelezen. Maar dat wil je misschien wel juist niet na al je noeste schilderwerk. 🙂

  • Gelukkig kan ik me binnenshuis ook nog nuttig maken ,hahaha!
   De meeste tuinbeelden staan nu binnen. Ik zoek elk jaar eens een ander plaatsje in de tuin uit maar met dat weer lukt dat niet. Ja ik vind ze nu wel tè netjes maar ze zagen er te verweerd uit om ze zo maar te laten. Met dat wisselende weer zullen ze er al vlug weer “antiek” uitzien 🙂

  • Gelukkig trekken veel planten het zich niet aan dat het geen mooi weer is. Maar ik zit nu al een paar weken binnen en nu het bij mij eindelijk de goeie kant opgaat, gaat het met het weer de andere kant op ;-(

   • Ik zal dan maar voorzichtig blijven en hopelijk kan ik dan maandag van het mooie weer genieten. Dat wordt het zo al ,want de jongste kleinzoon komt maandag en dinsdag naar oma …met zijn meisje. Ja hij blijft niet het kleine kleinzoontje. Het voornaamste is wel dat hij graag eens naar oma komt.

 4. blijf maar fijn binnen met dit smerige weer
  de mooie tuin loopt niet weg en dus het werk er in ook niet
  het ziet er ook al best mooi uit
  beterschap

 5. mooie kleurrijke foto uit eigen tuin Magda….

  mijn werkzaamheden in de tuin heb ik bij dit weertype ook maar opgeschort

  het wordt dus binnen blijven vandaag

  prettige dag

  • Ik zit nu al een paar weken binnen met een plotse aanval van een heel zware verkoudheid. Ik was aan de beterhand en op een morgen stond ik op met een “kopvalling”. Eentje om u tegen te zeggen. Ik was er nu al jaren van bevrijd. Geraak dat nu maar weer kwijt. Vooral omdat ik voor zo’n verkoudheid die specifieke medicatie niet verdraag. Ik ben bezig met homeopathie. Dat helpt maar langzamer.

 6. Het is inderdaad geen weer om in de tuin te werken. Snoeien is vakwerk. Zomaar takken afzagen of knippen met snoeimes kan er voor zorgen dat de boom of plant kapot gaat. Dit vertelde de tuinman me vorige week toen hij die bomen kwam omzagen. Zo leerde ik weer wat bij.
  Vroeger had ik ook regelmatig last van mijn sinussen. Een osteopaat heeft me daarvan afgeholpen.
  Rust en ziek maar lekker uit zodat je weer fit bent als het weer beter wordt. Hopelijk moeten we daarvoor niet te lang wachten.

  • Neen het is zeker geen weer om buiten in de tuin te werken. Zelfs met die paar mooie dagen was ik toen te ziek om buiten te komen. Inderdaad snoeien van bomen en grote struiken doe je zo maar niet. Ik had indertijd een klusjesman en die zag het helemaal zitten toen hij de prunus snoeide. Na al die jaren heb ik er toch een beetje kennis van maar luisteren naar mij deed hij niet. Het jaar daarop liep de prunus niet meer uit. Het was wel een dwergvorm maar omdat de stam al zo dik was kon ik het zelf niet en hij zaagde gewoon een groot stuk stam af!
   Ik was er nu ook al jaren vanaf van die sinus aanvallen maar als reactie op de eerste verkoudheid opgedaan
   bij een seniorennamiddag kreeg ik al toemaatje plots sinuspijnen. Raak daar maar weer vanaf! Ja ik kan maar beter binnenblijven met het weer dat we nu kennen!.

Geef een reactie