Een etentje in Zeebrugge

Twee jaar geleden ging ons leven op slot vanwege Corona. Als we nu terugkijken is het bijna niet te geloven welk parcours we hebben afgelegd. We komen er allemaal niet ongeschonden uit. Velen zijn ziek geworden , velen zijn gestorven . De beperkingen hebben ons allemaal getroffen. Het is nog niet voorbij en we moeten blijven voorzichtig zijn, maar we kunnen toch al op veel manieren de draad van vòòr de pandemie weer oppakken.

Ik ben een senior en ook mijn sociale leven viel twee jaar geleden stil. De eerste maanden geen echt contact meer met eigen familie. Langzaam aan werd een bubbel opgebouwd en dat bleef bijna twee jaar lang zo.
Ook het verengingsleven viel stil. En zelfs in de korte perioden dat het eventjes wel mocht , zat de schrik er in en durfden de mensen niet samenkomen.
Er is momenteel weer perspectief nu de gemeente toe laat om gebruik te maken van gemeentelijke lokalen en voorzieningen om elkaar onder gelijk welke vorm weer te zien.
Zo is in onze seniorenvereniging de koersbal weer opgestart , wel met veel minder aanwezigen dan vroeger. Het is voor velen nog een wennen, maar we hebben goede hoop voor de toekomst.
Een gegidste wandeling in Brugge staat ook al op het programma en blijkbaar valt dit in goede aarde en zijn er meer inschrijvingen dan we verwacht hebben. Het is een buiten activiteit en dat scheelt wel.

Om als bestuur elkaar wat moed te geven om vol te houden bij de nieuwe start, zijn we uit gaan eten. Want ook wij zagen elkaar praktisch niet in die twee jaar en het enige contact dat er was gebeurde via email. Maar veel viel er al niet te communiceren, buiten de vraag of alles oké was.
We zochten in eigen streek een restaurant en dat werd het rooftop restaurant de “Njord” in Zeebrugge. Heel mooi met uitzicht op de jachthaven , de zee , de Vandamme sluis , de achterhaven…

Het heeft echt deugd gedaan om elkaar weer te zien en hopelijk wordt het een start voor een mooi jaar voor àlle senioren in onze vereniging. Wij doen er alvast ons best voor en hopen dat er geen opflakkering van een virus roet in het eten gooit!

Prachtig gelegen in Zeebrugge en helemaal niet zo duur als beweerd wordt. Je bent niet verplicht om kaviaar /kreeft te eten en een volledig menu is evenmin verplicht. Je maakt het zo duur als je portemonnee kan dragen! De gerechten waren overheerlijk. Ik koos uit de menu :

Hieronder een paar foto’s van het uitzicht . Je kan rondom in het gebouw foto’s maken.

17 gedachtes over “Een etentje in Zeebrugge

 1. Leuk, een restaurant met zo’n mooi uitzicht. Ooit met Lucretia in Brussel in het Muziekinstrumentenmuseum koffie wezen drinken.. en in de Euromast hier in Rotterdam.. daar kon je ook zo ver kijken. Is gewoon leuk hè?
  Het eten ziet er lekker uit hoor.. maar toch ook wel een beetje ‘duur’..! 😉

  • Samen met Emmy was ik eens in het muziekinstrumentenmuseum. We hebben op het dakterras gegeten!! ‘t Was een prachtige dag. En in de Euromast waren we met de schoolvriendinnen. Wat een uitzicht heb je daar!!waw!
   Dit restaurant heeft wel wat klasse maar om het een duur restaurant te noemen, tja dat ligt aan jezelf hoor !

 2. We kunnen weer overal naartoe, maar dat betekent niet dat het gedaan is met corona. Toch nog opletten. Mooi zicht heb je daar inderdaad en het eten ziet er ook heel lekker uit.

  • Corona is zeker nog niet voorbij en voorzichtig blijven is de boodschap. Geen klapzoenen en omhelzingen en evenmin handjes schudden. Zo doen we het en het feit dat we elkaar kunnen terugzien is ook al héél veel.
   En dan nog eens samenkomen voor een lekker dineetje in een mooi restaurant ,mam man onze dag kon niet meer stuk.

  • Het gebouw bestaat toch al een aantal jaren want het rooftop restaurant opende zijn deuren in het voorjaar van 2018. Prachtig uitzicht terwijl je lekker eet! Het is er niet goedkoop maar ik kan het ook niet prijzig noemen. Het ligt aan jezelf of je all the way gaat !

 3. Het is niet helemaal niet voorbij met corona vind ik. Maar we moeten door leven. Wat ziet eten heerlijk uit. Mooie uitzichten. Gelukkig is weer beetje normaal. Toch blijven oppassen. Wat zielig duifje… Ik wist niet kan opeten…. Nooit van gehoord. Mooie foto’s genomen. Het was voor jou gezellig geweest.

  • Vroeger stond vooral bij mensen die zelf duiven kweekten ook al eens duif op het menu. Nu is het eerder een delicatesse geworden. Het moet goed klaargemaakt worden ,anders is het taaie bedoening. Ja je mag nooit teveel nadenken wat je eet hoor, dan zouden we veel dingen niet meer willen eten.

  • Vooral dat overal naar toe kunnen is fijn en soms voelt het nog onwennig aan na al die maanden. Het eten is er lekker. Zegt ” ter Doest ” in Lissewege je iets? Een bekend restaurant aldaar .De Njord is van dezelfde uitbaters!

Geef een reactie