We wandelen verder !

En terwijl de zon de andere dag weer van de partij was trok ik er nog eens op uit. Deze keer reed ik richting Brugge naar een schoolvriendin om samen te wandelen in de Assebroekse Meersen. Ik heb er verleden jaar februari 2021 gewandeld toen het gevroren had. Op klik drukken om het verschil te zien:(klik)

De Assebroekse Meersen is een natuurgebied in de Belgische stad Brugge ten zuiden van de wijk Ver-Assebroek. Een 420 ha grote gebied beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. De meersen vormen een geheel van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden, omringd door rijen knotwilgen en populieren.

Wat ik vreesde werd werkelijkheid. De hele omgeving waar je de wandeling kan starten stond vol met geparkeerde auto’s tot ver in de wijk. Gelukkig kende mijn vriendin wat beter de omgeving en we konden in de onmiddellijke omgeving van de kerk de auto kwijt. Niet eens zover van de startplaats van de wandeling.

Deze keer geen bevroren waterpartijen maar overal helderblauw water . Het waterpeil was al ietsje gezakt want in het nieuws zag ik bijna geen natte weiden maar lag alles onder water. We konden ook niet anders dan op de asfaltwegen wandelen. Verleden jaar lukte dat nog wel om op vochtige paadjes te wandelen omdat alles er bevroren bij lag. Grachten die toen in poelen overliepen waren nu op gelijk niveau van de poelen.

Onderweg kan je rusten op boomstammen die wat gepolijst waren en waar telkens een dier in gebeiteld was .Hier was het een kikker. De watervogels hadden het rijk voor hen alleen! Zelfs meeuwen waren er te zien. De schapen waren nog niet talrijk aanwezig in de grote weiden die niet onder water stonden

Op de onderste foto zie je plukken gras aan de rand van het water.Verleden jaar stond het water niet zo hoog op diezelfde plek.Straks komt er daar terug een groene grasstrook tevoorschijn. Verleden jaar ware jongeren daar volop aan het schaatsen hoewel er een bordje stond dat het verboden was. In dit gebied kan je grote wandelingen maken maar dat deden we niet en keerden op onze stappen terug ,hoewel we toch anderhalf uur onderweg zijn geweest!

Er was geen sprake om in de tearoom pal aan de startplaats iets te drinken. We reden dan maar terug waar we ‘s middags iets hadden gegeten. We aten binnenshuis want het terras buiten was overbevolkt en geen enkel tafeltje was nog vrij. Veel ouders met kinderen. Er is in het Daverlopark een mooie speeltuin waar kinderen echt nog kunnen ravotten.

Ik had er toen op aanraden van de uiterst vriendelijk bazin een huisgemaakte rundsburger gegeten en ik moet eerlijk zijn dat het me goed was bevallen. Ik ben helemaal geen fan van gehakt vlees en zeker niet van die mac burgers. Vriendin had een slaatje genomen met in gerookte ham gewikkelde scampi’s . Ik noem dat geen slaatje maar een vol bord groenten, schilfers kaas en een kannetje room saus!

“Goed gewandeld” vroeg ze toen ze ons terug zag met blozende wangen van de wind. Wat we beaamden en nu graag nog een koffie met pannenkoek wilden om de namiddag af te sluiten.
Terug een mooie wandeldag gehad in leuk gezelschap , een schoolvriendin die mijn kamergenoot is als we met ons zessen( allemaal school vriendinnen) op reis gingen vòòr Corona roet in het eten gooide.

8 gedachtes over “We wandelen verder !

    • IK vind het erg speciaal als je die drassige weiden ziet en in de winter helemaal onder water. In de zomer kan je door de weiden wandelen maar toch liefst met flinke schoenen aan! Voelt avontuurlijk aan. Moet toch aantrekkelijk zijn want daar komen veel wandelaars en zeker veel gezinnen met kinderen.

  1. Mooie wandeling heb je gemaakt met de vriendin van je. Wat is daar mooie buurt. Prachtig weer om te genieten. Krokusvakantie geweest hier in de buurt. Hamburger ziet niet verkeerd uit. Terrassen erg vol om te zien. Prachtig omgeving foto’s heb je gemaakt. Geniet maar van mooie weer!

    • Dit natuurgebied is wel speciaal. Het gaat hier niet om een bosgebied maar wel om een drassig gebied dat regelmatig (bijna elke winter) helemaal onder water komt te staan. In elk geval kan je er heerlijk wandelen en het moet toch aantrekken bij de mensen want er komen daar veel wandelaars en op de asfaltwegen ook velel fietsers.

    • Inderdaad het was het begin van het Krokusverlof ,maar het is er elk mooi weekend zo druk. Volgens mijn vriendin is het daar altijd een druk bewandeld gebied en ook zeer druk op de asfalt wegen met fietsers die wat verder op aansluiting hebben met een fietsroute.

Geef een reactie