Geen twee zonder drie…

Geen twee zonder drie …zeggen ze wel eens. Blijkt wel eens waar te zijn. Ruim een week lang ben ik wat minder leuke feiten tegengekomen. Die slaan je toch wel even uit het lood.

1-Op een avond dacht ik “morgen moet ik beslist mijn nicht opbellen om te zien of ik mijn tante ( haar moeder) al eens kon bezoeken in het het rusthuis .

Maar ik moest niet bellen de andere dag . Mijn nicht belde die morgen op om mee te delen dat haar moeder in de loop van de nacht vredig was ingeslapen. Ik was wat van streek door dit nieuws omdat ik de avond ervoor zo sterk aan haar had gedacht. Het was wel enigszins te verwachten , ze was 99 jaar en voor haar leeftijd nog in redelijke gezondheid. Het feit dat niemand haar mocht bezoeken , bij momenten ook haar eigen dochter niet, viel haar zwaar en ze kon dit moeilijk verwerken.
Tante ik zal onze gesprekjes missen en ik zal je nooit meer horen zeggen ” niet te lang wachten om nog eens terug te komen ” als ik opstapte . Ze had dan blozende wangen door het genieten van de babbeltjes.

Tante is naar het rusthuis gegaan juist op het ogenblik dat de grote werken op de Natiënlaan gingen beginnen ongeveer twee jaar geleden en ze woonde in de straat die naar dit kruispunt leidde Zij heeft dus de ellende niet moeten meemaken die de bewoners nu nog altijd ondervinden ( bv auto in een andere straat parkeren, met de fiets rijden onmogelijk, laarzen aantrekken om hun huis te bereiken wat lange tijd echt nodig was…) .Ik heb haar welgeteld één keer kunnen bezoeken in het rusthuis want toen kwam corona. Zij woonde niet ver van mij vandaan en zo ongeveer om de maand ging ik bij haar op de koffie. Een héél gezellige tante.

Zij was ook de laatste persoon van een vorige generatie. Zowel aan de kant van mijn vader( 7 broers) als aan de kant van mijn moeder ( 7 zussen en 2 broers) is iedereen overleden. Samen met de kinderen van al die zussen en broers horen alle nichten en neven tot de generatie die stilletjes aan deze wereld zullen verlaten. Dat is nu eenmaal het leven en dat stemde mij toch wat droevig.

2- Een paar dagen later werd ik midden in de nacht ( het was 2.30 )plots wakker door een vreselijk gerommel op het dak. Ik dacht onmiddellijk “ja daar vliegen de pannen van het dak”. Het was stikdonker buiten maar toch heb ik boven door alle ramen rondom gekeken of ik pannen in de dakgoot zag liggen. Neen. In de tuin gaan kijken zag ik niet zitten want dan moest ik al een sterk licht meenemen en daarenboven stormde het die nacht erg. Er waren rukwinden tot 90 à 100 per uur voorspeld. Ik kon moeilijk terug te slaap vatten want ik luisterde voortdurend of er weer zo’n gerommel zou zijn. Niet dus. ‘s Morgens vroeg in de tuin gaan kijken maar ik zag nergens pannen die verschoven of gevallen waren. Uiteindelijk bleek aan één van de dakkapellen een groot stuk loketlood losgekomen . Niet te geloven dat dit zo’n lawaai kon maken door het op en neer klepperen. Zoonlief komt het herstellen al heeft hij wat hoogtevrees. Dank je wel.

3-Deze week trok ik op een morgen de rolluiken boven op en ik keek met verbazing naar de oprit. Ik wist niet wat ik zag! Het rechthoekig muurtje van de brievenbus lag verspreid op de oprit. Een auto ( en het moet wel een stevige auto geweest zijn ) heeft midden in de nacht de brievenbus geramd. De sporen van autobanden zijn te zien en tussen de brokstukken lag glas van een kop- of achterlicht met kader en al. Vast laten stellen door de politie en verzekering verwittigd. Er wordt gedacht aan een terreinwagen volgens de grootte van het lichtframe. Mijn auto staat zelden buiten en zeker niet ‘s nachts . Anders had die gedeeld in de brokken want de dekplaat was doorgeschoven naar de kant waar ik de auto parkeer Op de foto had de politie de dekplaat wat teruggeschoven zodat ik uit de garage kon.
Dader tot nu toe onbekend tenzij hij in de buurt een garage gaat opzoeken. Volgens de politie krijgen de garagisten een bericht van hen wanneer er vluchtmisdrijven zijn met schade . ‘s Avonds is de zoon langsgekomen met een camionette om het puin op te ruimen. En wat nu? Een nieuwe brievenbus zetten of met de grond gelijkmaken. Een ander muurtje kan gebruikt worden als brievenbus door een gat te maken aan de voorkant. Het was de tegenhanger van de kapot gereden muur met een houten poortje tussenin. Die is al lang geleden verdwenen , kapot door onze spelende bengels. Achteraan is er een open ruimte met een deurtje om eventuele pakjes in te leggen. Wat waren we indertijd voorzienig 🙂 😉

brievenbus aan diggelen
puin is opgeveegd

Maar tussen in heb ik wel enkele wandelingen gemaakt. Niets zo goed als eens langs het strand wandelen om je hoofd leeg te maken… Dat is voor een volgende keer.

16 gedachtes over “Geen twee zonder drie…

  • Ze was nu ongeveer 2 jaar in het rusthuis en plots was corona daar…. ik heb haar nog één keer daar kunnen bezoeken en toen mocht je er niet meer naar toe. Erg vind ik dat. Zelfs de eigen dochter mocht er soms een hele periode niet binnen!

 1. Veel mensen in tehuizen zijn niet gestorven aan Corona maar aan verdriet dat er geen bezoek mocht komen en wat die aanrijding op de brievenbus betreft.Hier heeft men de electriciteitskast voor de deur omver geteden en de weggevlogen stukken hadden mijn auto beschadigd maar dader is niet gevonden.Ik ga aan mijn venster op eerste verdiep een camera hangen mogen of niern

  • Ja tante zag af omdat ze geen bezoek mocht ontvangen. Het enige plezier dat deze mensen nog hadden, ,werd hen ontnemen en velen zijn in eenzaamheid gestorven.
   Gelukkig kan ik rekenen op mijn brandverzekering voor deze schade.

 2. Het is altijd erg om een dierbare te verliezen hoe oud hij of zij ook moge zijn. Veel sterkte gewenst bij dit verlies.
  Hopelijk vinden ze ooit de bestuurder die je brievenbus kapot gemaakt heeft.

 3. Tja.. deze laatste periode zal er eentje van eenzaamheid geweest zijn voor je tante, wat nooit leuk is, maar tijdens zo’n láng leven van 99 jaar mag ik toch hopen dat er véle léúke dingen ook voorbij gekomen zijn.

  Die loodslab zat blijkbaar dichterbij je slaapkamer dan die brievenbus.. anders zou je die klap toch ook gehoord hebben. Wél heel brutaal om gewoon maar door te rijden.. de mens wordt steeds gemakkelijker.. en jij zit letterlijk en figuurlijk met de brokken..!

  • Ja ze heeft een goed leven gehad met een man die altijd gewerkt heeft en twee kinderen die het goed stellen en goed voor haar waren. Ze is was al een hele tijd weduwe.
   Dat lood zat nochtans aan de andere kant van het huis . Ik denk dat het meeste lawaai kwam toen de wind het lood én een dakpan( want achteraf heb ik gezien dat er ook een halve dakpan tegenaan de dakkapel ) los is gekomen.
   Vreemd genoeg hebben de onmiddellijke buren ook niets gehoord! Toch moet dat een flinke klap veroorzaakt hebben. Tja allemaal brave zielen die met een gerust hart gaan slapen zeker ,hahaha!

 4. gedurende een lange periode, geen bezoek in het rusthuis..

  ik blijf dat een afschuwelijke gedachte vinden Magda

  een geramde brievenbus, hopelijk vinden ze de dader

  maar voor de politie zal dit geen prioriteit krijgen

  toch een prettige zondagavond gewenst

  • Als je van dichtbij zoiets meemaakt doet het zeer. En tante had het ook lastig dat niemand haar kon bezoeken. Telefonisch ging dat niet zo goed omdat ze je niet altijd begreep.
   Misschien geeft de politie aan zoiets geen prioriteit maar ze kwamen in elk geval heel vlug langs ,namen de grote stukken van voor of achterlicht mee en bezorgden me via email een attest voor de verzekering. De rest zal eerder bij toeval gebeuren . Vreemd is wel dat ikzelf en mijn omliggende buren niets gehoord hebben die de aandacht kon trekken. Moeten we allemaal goed slapen 😉

 5. Geen fijn nieuws van je tante, al is 99 natuurlijk wel een mooie leeftijd.
  Ik had het accident met je brievenbus gezien op IG. Dit kan toch niet zonder gevolgen blijven voor de persoon die vluchtmisdrijf pleegde. Die moet toch zware schade aan zijn wagen hebben. Ik hoop dat ze de dader te pakken krijgen!

  • Het is een mooie leeftijd om zachtjes in te slapen , maar het feit dat ik haar zo lang niet meer kon bezoeken doet zeer en ik weet dat ze ook leed onder die maatregel.!
   Ik maak me geen illusies. Als de dader een beetje slim is dan gaat hij hier niet in de buurt naar een garage gaan. De garagisten worden door de politie ingelicht bij een vluchtmisdrijf met schade. Ik kan de schade recupereren via de brandverzekering . Het blijft een bittere pil , zoek nu maar iemand voor zo’n klus!

   • Veel mensen zijn heel eenzaam geweest tijdens deze pandemie. Geen bezoek mogen ontvangen in het rusthuis of het ziekenhuis, eigenlijk is dat gewoon onmenselijk al begrijp ik natuurlijk de beweegreden wel.

Geef een reactie