hoe zit dat met het weer!

Elke morgen is het opnieuw een verrassing als ik de luiken opendoe.. Ik ben dan benieuwd hoe het weer is. Meestal is het grauw en grijs. Maar toch zijn er telkens nuances; De ene keer is het nevelig, de andere keer hangen kleine webjes vol rijm aan de struiken en ook de dauw op het gras is bevroren. De mist kan dingen die je anders ternauwernood opmerkt mooie foto’s opleveren. Op een morgen zag ik de zon die maar niet door de nevel kon doordringen. Het gevaarlijkst is de plots opkomende mist als je met de auto onderweg bent. Het overkwam me toen ik van Brugge langs een gelukkig rustige weg huiswaarts reed. Je rijdt werkelijk tegen een witte muur aan. En dan die mannen die in de mist op het dak werken in de straat achter ons.

In de Ardennen ligt er sneeuw en massaal trekken de mensen naar dit witte land waar ze proberen te skiën ,langlaufen of wandelen.
De familie in Canada stuurde me een paar foto’s op van de overvloedige sneeuw die er vorige week is gevallen. Geen doorkomen aan!! Klik de foto’s maar eens aan. Ter informatie alle collages zijn aanklikbaar

Vandaag is de dag zonnig begonnen! Maar het is van korte duur geweest. Ik was zelfs zo optimistisch dat ik de tuin in dook om wat uitgebloeide en verdorde takken van struiken af te knippen. Het heeft niet lang geduurd .Ten eerste was het ijzig koud (amper + 2° ) en het begon dan nog te regenen ook. Ik had nu eens zin om te werken 🙂

12 gedachtes over “hoe zit dat met het weer!

 1. Goedemorgen Magda,
  Bij ons was ook erg mistig geweest. Dagen lang gehad. Bij jou is ook te zien. En erg waterkoud buiten. Brrr… Wij komen haast niet naar buiten. Omdat Ferry niet lekker gaat. Je hebt mooie foto’s kunnen maken. Winters plaatjes om te zien. Prachtig gezicht. Eergisteren kregen verrassing van jou brief. Heel erg lief van jou. Wij hadden gisteren ook naar jou brief gestuurd.Hij is onderweg naar jou toe… Lieve groetjes Van Jacqueline & Ferry. ❤️

  • Met zo’n mistig w<eer kom ik ook niet veel buiten. Het ging lange tijd goed maar als ik nu in zo'n weer buiten wandel krijg ik last van de sinussen. De lucht is niet zuiver. 'S morgens ruik je de mazout van de chauffages die 's morgens hoger gezet worden en 's avonds ruik je verbrand hout van de houtkachels die aangestoken worden. Die mist houdt alles tegen hé. Daarenboven is het daardoor ook nog erg koud.
   Ik kijk al uit naar nieuws van jullie!

 2. Bij mij zijn er van de week ook mannen op het dak bezig aan de dakkapel. Vanmorgen was het zelfs in het begin wat glad op het dak zeiden ze omdat het vannacht iets gevroren heeft.

  • Ik heb die mannen al allerlei gevaarlijke toeren zien uithalen bij de bouw van deze dubbele villa! In mijn keuken kijk ik er vlak op . Dan denk ik wel eens “het zou me niet verwonderen als ik op een dag het geluid van een ambulance hoor!”

 3. Ik vond het een opluchting dat er gisteren eindelijk eens wat meer tekening in de lucht zat. Het was wel koud en er viel af en toe een regen- of haglebuitje, maar dat sombere saaie grijs was toch even weg.. heerlijk, dat voelde als een verjaarskadootje hoor! 🙂
  Bedankt voor je mooie e-cardje.. was leuk!

Geef een reactie