De hond uitlaten…

Een Brugse vriendin, M , heeft haar rechterarm gebroken in haar woning zelf. De omstandigheden zijn onduidelijk omdat ze zelf niet goed meer weet hoe het is gebeurd. Uitgegleden en gevallen en even bewusteloos ? De andere dag ( zaterdag)hebben vrienden van haar haar bij de spoed binnengebracht omdat ze zoveel pijn had . Daar werden foto’s genomen en pas maandag is ze geopereerd.

Nu had M. geen erge pijn meer en mijn vriendin, Julia, en nog een schoolvriendin uit Brugge gingen haar deze week een bezoekje brengen. Ik had pannenkoeken gebakken en had de suiker mee voor op de pannenkoeken en Julia had een thermos koffie mee en suiker en melk en de Brugse vriendin een doos koekjes . Zo had M. geen werk aan ons en als we terug weggingen was alles aan de kant.

M. zorgt een paar dagen in de week voor een hondje van een gehandicapte dame die dan naar de revalidatie gaat. Maar dat beestje moet toch ook eens naar buiten en we maakten gezamenlijk een wandeling. M. had het moeilijk omdat het hondje wel braafjes meeliep maar toch aan de leiband trok en ze wat evenwichtsproblemen ondervond. Dan heb ik het maar van haar overgenomen.

M. woont niet zo erg ver van de Kinderboerderij de Zeven Torentjes en we liepen door de boerderij om deze terug te verlaten aan de andere kant ipv helemaal rond te wandelen op de straat zelf. Daarenboven is het ook altijd leuk om de dieren te zien. Hoewel de meeste nu in de hokken verbleven.

Het weer was niet zo goed die dag grijs en nevelig ( want toen ik terug naar huis reed overviel ons dikke mist eenmaal we Brugge verlieten. Bangelijk om tegen een witte muur aan te kijken! ). Het was niet erg druk op het domein . Een paar ouders met kleine kinderen die naar de dieren gingen kijken in de stallen en anderen die door de weiden wandelden waar schapen, geiten en kippen liepen. Op het speelplein enkele grotere kinderen op de speeltoestellen , hun ouders zaten wellicht in de cafetaria. Het ligt er nog echt op zijn winters bij. Straks zal het hier vol leven zijn en lopen de dieren allemaal terug buiten.

Maar wij hadden het hondje uitgelaten en zelf een gezondheidswandelingetje gemaakt na de koffie en pannenkoeken!

17 gedachtes over “De hond uitlaten…

  • Zij leek aanvankelijk niet goed te beseffen welke lieve buren ze wel heeft. Het zijn geen buren die haar huis plat lopen maar ze zijn er wel als er geholpen moet worden. Ze mag bij mij komen logeren maar dat ziet ze niet zitten voor de poes die ze heeft en voor het hondje waar ze nu en dan voor oppast.

 1. Wat lief van jullie om zo alles mee te nemen naar M, zelfs de koffie! Ze zal vast blij geweest zijn met jullie bezoekje en met de hulp voor het hondje

 2. Een Yorkshire terriër die aan de riem trekt..? dan moet je vriendin van zichzelf al erg wankel zijn als ze dáár last van heeft..! 🙂
  Wat wel een probleem kan zijn, want zo’n beestje moet dus élke dag een paar maal uit.. dat ene keertje dat jullie er nu waren zal weinig zoden aan de dijk zetten..!

  • Ze staat nu nog wankel op haar benen maar wilde toch meegaan toen ik de hond ging uitlaten. Voorlopig laat iemand van de buren dit hondje uit. Gelukkig heeft ze een paar lieve buren. Tja ik vond ook dat ze wat overdreef maar ja wie ben ik om daar over te oordelen. Ze zag er nog helemaal niet goed uit die dag.

  • Inderdaad een duiventil en een goed bewaarde. Nu is er niet zoveel te zien op de boerderij, veel dieren zitten nl binnen .en de groenten- en kruidentuin ligt nu ook stil.
   Ik zie graag dieren maar een hond of kat komt hier niet meer definitief bij me wonen. Ik heb genoeg aan de twee buitenpoezen die af en toe op bezoek komen en aan al de vogels die komen eten in de tuin. Als ze niet op tijd eten krijgen komen ze tot aan de achterdeur getrippeld!
   Na Vlekje die 21 jaar oud is geworden en die ik met verdriet in het hart heb moeten laten inslapen ,heb ik gezegd nu niet meer daar heb ik zoveel verdriet van gehad evenals Turbi die hier een jaar woonde en die bleek toch wel gechipt te zijn ( bij een eerste bezoek aan de dierenarts) en die moest ik weer afstaan. Tussen haakjes hij komt hier nog regelmatig langs en kruipt dan op een warm plekje om een paar uur te slapen vooraleer hij het weer afstapt. na een bordje eten natuurlijk ,hahaha!

Geef een reactie