Decemberdagen….

Het zijn letterlijk dagen om gezellig thuis door te brengen .Het weer was en is er ook naar. Miezerig en grijs . En als het een keertje niet zo’ n vochtig en nevelig weer was er toch nog op uitgetrokken.

Een paar opvallende dagen zaten ertussen zoals een dagje sneeuw . In de namiddag is het echter beginnen regenen en het bleef maar regenen tot 3/4 van de achtertuin plus het tuinhuis onder water stond. Het leek meer op een vijver want je zag geen gras meer.
Ik heb die nacht niet goed geslapen en ben zelfs midden de nacht opgestaan om te kijken of het water soms al aan de achterdeur stond. Gelukkig was het gestopt met regenen. Het waterpeil was in de loop van de volgende dag toch redelijk gezakt. Mijn laarzen stonden in het tuinhuis en dan ben ik maar blootvoets door de tuin gelopen . In het tuinhuis stond er toen nog 10 cm water Gelukkig was ik voorzienig geweest en stond alles hoog ,de grasmachine had ik al eerder .in de garage gezet.

Die bewuste voormiddag sneeuwde het hard

Dan kregen we een paar dagen nachtvorst en ‘s morgens zag je de planten bedekt met een laagje rijp. Blijkbaar was de temperatuur niet zo erg laag want eenmaal de temperatuur boven nul was bleken de planten niet bevroren te zijn.

Welk weer het ook is elke dag komen de vogels me er attent op maken dat het etenstijd is. Ik kan ze evenwel moeilijk fotograferen . Het moet vanachter het raam gebeuren wat niet altijd goed lukt. Ik heb bij mijn ontbijt een goed zicht op al die ontbijtende vogels. Best leuk. Ik zie eksters, bosduiven , tortelduiven ,merels ,meesjes en mussen. Als het rustiger is in de tuin ook nog een roodborstje

Morgen nog wat verder over de maand december…

16 gedachtes over “Decemberdagen….

 1. Dat je zo’n wateroverlast had in je tuin. Hier was maandag ochtend ijzel. Er werd geadviseerd om niet de weg op te gaan in de regio waar ik woon. Ik had een afspraak voor mijn boosterprik en vreesde al dat deze niet door kon gaan. Mijn schoonzusje is gewend om voor haar werk veel met de auto op pad te zijn (nu bijna 2 jaar niet omdat ze thuis moet werken i.v.m. de corona maatregelen) en reed me er heen. Ik heb de prik dus gelukkig gehad,

  • Het is nog gebeurd dat de tuin wat in het water kwam te staan als er echte stortbuien waren. Maar na korte tijd was het al weggetrokken. Zoals het nu was is nog nooit gebeurd en ik woon hier toch al 50 jaar! ER moet hier ergens héél lang geleden een soort kanaaltje geweest zijn want in weiden wat verder afgelegen in lijn op onze hoogte zie je nog een glooiing in de weide.

 2. Dat zag er al aardig winters uit.. dat hebben we hier in Rotterdam nog helemaal niet gezien hoor. En nu is het meer herfstachtig weer.. met temperaturen rond de 15..boven 0!

  • vandaag ( 31 dec)is het hier 15° . Helemaal niet normaal . Moest het nu eens open weer zijn dan zou je kunnen genieten maar het blijft voortdurend grijs zelfs wat nevelig en met heel lichte regen af en toe. Slechter weer kan het niet zijn voor mij.( sinussen)

  • Het heeft hier maar eenmaal flink gesneeuwd en plots ging die over in regen en het bleef maar regenen. Met wateroverlast voor gevolg.
   Ja ja de vogels weten waar ze moeten zijn. Elke morgen strooi ik graan in de tuin. En als ik wat laat ben dan trippelen ze al ongedurig rond. Een paar merels komen zelfs tot voor het terrasraam piepen 🙂

  • Het is hier al dagen na elkaar geen al te best weer. Veel miezer en mist . En als het even droog wordt en soms een heldere lucht is dat ook maar voor korte tijd. Het voelt hier wel kouder aan door de wind. Toch was het vandaag 10°

 3. Dat je tuin zo onder water stond zeg! Bij ons heeft het ook wel geregend maar niet zo’n zondvloed.
  Gezellig, zo veel vogels. Bij ons verjagen de duiven en de eksters de kleine tuinvogels.

  • Het is nog gebeurd bij hevige en lange regenval maar nooit zo erg als deze keer en het water trok ook niet zo vlug weg. Je weet maar nooit dat het op den duur binnenstroomt! Tegenwoordig kan je je aan de ergste scenario’s verwachten.
   Hier jagen de eksters en de merels enkel een kraai weg die probeert mee te genieten van het graan. Het is een plezier om al die vogels samen te zien. Alleen zijn ze zo schichtig dat ik met moeite een foto of filmpje kan maken.

Geef een reactie