Wandelen in een loofbos

Als ik op sommige blogs zie hoe mooi de bossen zijn in de herfst en hoeveel paddenstoelen er worden gezien, dan bekruipt me het gevoel ” ik moet ook eens in een bos wandelen” . Ja ik heb hier ook wel een bos waar je kan in wandelen maar dat is een sparrenbos en daarenboven zijn de hoogteverschillen na de twee operaties een ramp voor mij. Super leuk voor kinderen die de paadjes maar al te graag op en af lopen. Ook vind je in zo’n bos weinig paddenstoelen en zeker geen variatie.

Dus dat betekent dat ik het elders moet zoeken en zo combineerde ik met twee vriendinnen een etentje in de bistro van Zevenkerken met een wandeling in een prachtig loofbos.

Op het einde van een lange dreef omzoomd met bomen kom je aan de abdijkerk van Zevenkerken en aan de school die eraan verbonden is.
De neoromaans-Byzantijnse abdijkerk uit 1899-1902 huisvest zeven kerken of kapellen in verschillende stijlen, die herinneren aan de zeven grote basilieken van Rome. Het gaat, binnen hetzelfde gebouw, om twee tegenover elkaar liggende kerken en vijf kapellen. Deze keer zijn we niet de mooie abdij binnengegaan met de zeven torens die verschillende godsdiensten symboliseren( zo is mij verteld geworden ) want de bedoeling was om een wandeling te maken in het bos dat eraan paalt.
Ik heb deze keer wel even gegluurd tussen de haag naar een klein kerkhof waar de geestelijken begraven liggen. En daarna zijn we het mooie verkleurende loofbos ingetrokken.

Het is geen groot bos maar het is er heerlijk wandelen in alle jaargetijden en zeker in de herfst . De bladeren bedekken het hele bos en je kan zo heerlijk scheppen in de bladeren. Zoals we vroegen als kind ook al deden. 🙂

Ik zocht paddenstoelen misschien waren we al aan de late kant maar heel veel heb ik er niet gevonden en de meeste waren dan nog aangevreten ook. Slakken? Ik moest me nogal stevig bukken om een paddenstoel op de foto te krijgen wat vriendin grappig vond! De foto’s zijn wel niet zo denderend maar ik kan nu tenminste zeggen dat ik in een bos paddenstoelen heb gezien 🙂

Maar vòòr we het bos introkken zijn we eerst gaan eten in de bistro gelegen halverwege de dreef . Die is gelegen in een grote weide vol fruitbomen en in de zomer kan je overal zitten waar je wil maar je moet zelf tafel en stoelen meenemen tot waar je wilt zitten.

De menu van de dag was coq au vin of scampi diabolique. Verder kon je ook gerechten kiezen die ze dagelijks hebben zoals vol au vent… Je hebt er een mooi zicht op de tuin/weide en als je geen koukleum bent mocht je ook nog buiten zitten.

Wegens corona was de verluchting in de bistro nogal fel en kregen we het allemaal koud . Je zou er zowaar een verkoudheid opdoen. Daarom deed de wandeling in het bos echt deugd en kregen onze handen en voeten het weer warm.

Hier een zicht op de dreef die naar de grote weg leidt. Er zijn twee grote parkeerplaatsen enigszins verborgen achter een haag ter hoogte van de bistro maar toch zijn er mensen die liever wild parkeren! Rechts op de foto zie je een stukje van de haag waar de parking achter ligt.

14 gedachtes over “Wandelen in een loofbos

 1. Bij je laatste foto moet ik denken aan de woorden van mijn moeder ‘de weg naar de hemel’.
  De loofbossen staan nog even mooi, om vervolgens in kale winterslaap te gaan.
  En zoals je schrijft, verluchting is goed en broodnodig, maar vaak wordt het zo veel te koud. Ik vrees dat de horeca veel cliënteel zal verliezen in de winter.

  • Ja vooral door het mistige op het einde… Degenen die verder zaten zullen het wel niet zo goed gevoeld hebben ,maar waar wij zaten was het koud en tochtig. Het voelde zelfs warmer aan buiten toen we de bistro verlieten. Ik vrees ook dat mensen zullen afhaken want het is toch niet gezellig als je al bibberend moet eten 😉

 2. haha, ja zo ziet het er bij mij ook uit als ik paddenstoelen fotografeer, door de knieën gaan lukt wel nog maar t is dan, het terug recht geraken, dan is het eenvoudiger zo hé 🙂

  zo mooi wandelen daar en wat een prachtige abdij!

 3. Toch zijn sparrenbossen volgens mij juist de bossen waar je vaak vliegenzwammen kunt vinden.. maar inderdaad, als je voor het verkleurende blad ook wil gaan, moet je niet in een naaldbomenbos zijn nee haha!
  Prachtige foto’s van die bomen.. en wat veel paddenstoelen! een geslaagde uitstap lijkt mij.. met een lekker etentje in goed gezelschap bovendien! wat wil een mens nog meer! 🙂

  • Dat bos is héél lang geleden aangeplant op duinengrond. IK heb daar nog nooit vliegenzwammen gezien. Daar groeit ook niet veel op. Dat loofbos is gewoonweg magnifiek. Andere jaren waren er wel meer mooiere paddenstoelen. Maar het is wellicht ook wat laat op het jaar. En inderdaad het etentje en het gezelschap staken er wel bovenuit.

Geef een reactie