werken aan de balkonrotonde !

Onlangs reed ik op het fietspad in de Kalvekeetdijk richting Sluis. Over een honderdtal meter zie je deze pompen staan en waar af en toe water uitvloeit. Op de foto kan je het straaltje water zien. Ik heb me laten wijs maken dat dit is om het water aan de werken voor de balkonrotonde weg te pompen. Terwijl ik daar een foto van nam zag ik in de verte een ooievaar wandelen in de weide en wat verderop een paal met een ooievaarsnest. Misschien is dit zijn “huis”. Gezien het Zwin niet zo ver af is zijn we gewoon om ooievaars te zien wandelen in de weiden. Toen de werken aan het Zwinnatuurpark bezig waren en de ooievaars even geen thuis meer hadden werden overal in de wijde omgeving van het Zwin zo’n palen neergezet. Maar deze beestjes zijn kieskeurig en niet iedere paal is bewoond geworden!

Ik dwaal nu wel erg af. Ik wilde het hebben over de werken op de Natiënlaan . Er wordt een tweede balkonrotonde aangelegd ( de eerste ligt in Westkapelle dorp) en dit gebeurt op een cruciale plaats waar alle bewoners in de omgeving deze weg gebruiken om naar het centrum te gaan of richting Brugge via de A11 of de expresweg naar Antwerpen. Naar het centrum is niet zo’n probleem omdat we de oude weg nl de Kragendijk kunnen gebruiken ( evenwijdig met de Natiënlaan )In de andere richting moeten we vanuit de Kragendijk een bocht nemen op de Natiënlaan en aan het voorlopige verkeerslicht terugdraaien en dat is niet altijd gemakkelijk omdat de lichten hiervoor niet zijn afgesteld. Iedereen is hier een beetje kamikaze en hoopt op de goodwill van de andere bestuurder die je moet laten invoegen!

Tijdens de vierdaagse van de wielerkampioenschappen ben ik het weekend te voet naar de werken gaan kijken. Foto’s kunnen het gigantische van deze werken niet tonen temeer dat je er ook niet zo dichtbij kan geraken. Je rijdt er wel langs op versmalde stroken maar kijken naar die grote putten zit er niet in en te voet geraak je daar niet. Behalve dan bij dit stukje Kalvekeetdijk waar nog bewoonde huizen staan en deze bewoners kunnen enkel te voet naar hun woning. De auto moeten ze elders achterlaten.

Omdat het toch niet duidelijk zal zijn met de foto’s, dan maar een foto vanuit de lucht ( stad Knokke-Heist). Waar die rode vlek is daar stond ik. Nog veel werk voor de boeg !! De put is er al, maar de rest moet nog komen. Eerlijk , het zijn gigantische werken en er wordt bijna dag en nacht gewerkt.
Eén jaar duren deze werken al en het einde is nog lang niet in zicht. En daar heb ik al dikwijls over ” gezanikt” want je moet nu méér tijd uittrekken om ergens op tijd te geraken. Nu maar hopen op een milde winter zodat er kan doorgewerkt worden. Je went nooit helemaal aan de ongemakken die dit met zich meebrengt maar eenmaal af gewerkt zullen we het vlug vergeten zijn. Het was ook zo met de aanleg van de A 11 ,toen duurden de ongemakken twee jaar!

8 gedachtes over “werken aan de balkonrotonde !

 1. Is dat alleen voor langzaam verkeer..?? pfff.. was een simpel bruggetje over die drukke autoweg dan niet goedkoper en sneller af geweest? Het snelverkeer schiet er niks mee op, dus die files richting kust en terug zullen dan blijven.. ik snap daar echt niks van hoor!

  • De andere balkonrotonde ( in Westkapelle zelf en misschien anderhalve kilometer van deze nu ! )waar we ook jaren hinder hebben van ondervonden heeft het file probleem ook niet opgelost. En deze zorgt enkel dat fietsers en voetgangers een heus snelweg onder de balkonrotonde krijgen!! Het autoverkeer moet aan alle kanten invoegen of uitrijden. De bewoners hier vragen zich af hoe het mogelijk is dat zo’n gigantische werken goedgekeurd zijn geworden. Op spitsmomenten in de zomer staat de politie het verkeer te regelen. Veel mensen weten de voorrangsregels op zo’n rotondes niet eens! En als kers op de taart zijn er al verschillende auto’s die zich misrekend hebben bij oprit van de rotonde en bijna over de reling vlogen of er half overhingen!!

 2. toch geen slechte oplossing zo’n balkonrotonde Magda…

  maar al die werken zorgen er wel voor dat ik slechts zelden naar Knokke ga

  houdt het ook op, vraag ik me af

  groeten

  • Op een ogenblik dat er van overheidswege gevraagd wordt om meer groen en minder beton , gieten ze daar een werkelijke enorme betonblok waar enkel fietsers en voetgangers de weg veilig( dat is zeker ) kunnen oversteken.. Precies hetzelfde met de balkonrotonde in Westkapelle . En het toppunt is dat er daar al meerdere auto’s bijna over de reling zijn gevlogen!! Ik weet dat de politie tijdens de spitsdagen daar het verkeer moeten regelen!!! En dat zal wel niet de bedoeling geweest zijn!
   Afwachten hoe het zal aflopen met die tweede balkonrotonde

Geef een reactie