goed weer /slecht weer

Toen mijn Luxemburgse familie hier een weekje was einde augustus hadden ze geen echt strandweer. Gelukkig waren er toch momenten dat het een halve dag mooi weer was. Erg vinden ze dat nu niet bepaald want ze komen voor de zeelucht. IK ben met hen samen ook eens gaan wandelen in Cadzand en als je ziet hoe nichtje en haar dochter en het kleinkind aangekleed zijn dan was het echt niet warm. De wind was scherp . Zij verbleven in het vakantiedomein Roompot , een waar riant park met mooie villaatjes in alle groottes . Waar je ook kan bootje varen vanaf je vakantiehuis naar bv het restaurant of zwembad of winkel. Die dag was er markt vnl eetwaren . Dat bracht toch wat gezelligheid. Ik heb zoveel als mogelijk de talrijke bouwkranen bij de grote appartementsgebouwen die worden gebouwd wat uit beeld gehouden.

Verleden week stopte de vakantiejob van Sébastien en gezien zijn school pas einde september begint kwam hij een paar dagen naar oma. De eerste dag had hij wat pech want ik moest ‘s namiddags naar de tandarts om mijn mond klaar te maken om mijn gerepareerd gebit terug te krijgen. Dat duurde liefst drie uur! Twee tanden ontzenuwen. Viel nog mee maar omdat de tandarts me drie maal extra moest verdoven lag ik al half groggy en de tijd speelde voor mij niet echt een rol.

De andere dag namen we de tram tot het verste punt van Heist en kleinzoon en oma zijn dan via het strand terug gewandeld. Er was wel veel wind maar het was niet koud en met de zon in de rug was het een heerlijke wandeling. Weinig volk alleen maar surfers die met hun kites kleur gaven aan de blauwe lucht. In de verte zagen we een heleboel jongeren terugkeren naar hun clubhuis en de bootjes en planken bleven op het strand liggen.
En de wandeling sloten we af met een …..

8 gedachtes over “goed weer /slecht weer

 1. leuk weer eens met familie en met de kleinzoon
  het lijkt me heerlijk zo’n stil strand
  voor mij hoeft er geen brandende zon te zijn aan zee en al zeker geen mensenmassa 🙂

  • Die uitersten in het weer heb ik ook niet zo graag. Die hoge temperaturen zijn zelfs niet aangenaam, de zon voel je dan op je huid branden. Aan de waterlijn is het in feite nooit erg druk en bij laag water heb je dan een immens strand voor jou alleen. Zalig.

  • Dan had jij geluk. Toen wij daar wandelden konden we en een jas goed verdragen en het strand was praktisch leeg . Met de kleinzoon was het toen aangenaam , in zijn eentje zou hij van Heist tot aan het Zwin gewandeld hebben ,maar ja oma kon niet zover. En de troostprijs ( ijsje) sloeg hij niet af ,hahaha!

 2. Mooie foto’s Magda en fijn dat je de Luxemburgse familie weer kon ontmoeten en in zo een vakantiedorp ben je niet volledig afhankelijk van het weer. Ook erg leuk dat de kleinzoon toch regelmatig naar oma komt logeren,

  • Weet je dat half Luxemburg daar in dit vakantiedorp zit. De mond aan mond reclame ! Nichtje wist dat een buurvrouw diezelfde week daar ook was. En de dochter van mijn nicht wist dat een vroegere schoolvriendin daar ook was die week! Dus trokken ze veel samen op, vooral de koppels met kinderen. Nicht trok dan met mij op bezoek bij mijn kinderen.

Geef een reactie