Wenduine

Vriendin en ik reden zondag 1.8.2021 met de tram naar Wenduine . Een paar jaar terug waren we daar eerder toevallig op het retro weekend aan de Rotonde en dit weekend zijn we terug gaan kijken.

Wenduine is een gezellige familiebadstad en wordt ook “de Prinses der Badsteden ” genoemd. Alles is er eerder kleinschalig. Geen grote strandbars en ik zag nog rijen plooibare strandstoelen staan op het strand. Noemden ze deze indertijd ook niet “atlantiekers” . De Rotonde is een grote open speelruimte op de dijk van Wenduine aan de voet van de duinen. Er is rondom een grote paravang die je beschermt van de soms hevige zeewind.

Hoe dichter bij de Rotonde hoe meer volk er liep.

Retro Sur Mer Live Concert 2021 - Festivals België

“Dit familiefestival brengt ieder jaar opnieuw de vintage- en retroliefhebbers samen op hun hoogtepunt van het jaar. Dit jaar werd het festival uitgebreid van 3 naar 5 dagen om iedereen de kans te geven zich onder te dompelen in de fifties.

Verwacht je aan een uitgebreide retromarkt, blinkende oldtimers, beauty boudoirs en barbershops en een nostalgische kermis onder een heerlijk zonnetje.  Hiernaast heb je ook de kans om te genieten van de beste rock-‘n-roll, swing en jive bands en deejays.”( toerisme De Haan-Wenduine)

Een zeedijk vol oldtimers ( mijn oren tuiten al wanneer ik dit woord hoor 🙂 ) een retromarkt met alles wat je aan de jaren 50 doet denken. Velen zijn geschminkt en gekleed met wijde rokken zoals in de jaren 50. Nostalgie ten top.

Je kon er vrij rondlopen en genieten van eten en drinken zoals in de jaren 50 en ondertussen genieten van vintage spullen zoals radio’s uit die jaren, haardrogers die bij velen al lang verhuisd zijn naar de vuilnsbelt ..

Corona heeft die gemoedelijke sfeer doen verdwijnen. De hele rotonde was afgezet met hoge nadar en je moest op voorhand gereserveerd hebben en betaald vooraleer je binnen kon. Ik heb nog even een glimp kunnen zien van een groot terras en wat kraampjes en een paar oldtimers. Een tegenvaller van jewelste. Vriendin was ondertussen te weten gekomen dat de oldtimers nu geparkeerd stonden op het marktplein vòòr het gemeentehuis van Wenduine.

Vooraleer naar het marktplein te wandelen gingen we eerst naar de spioenkop (klik) van waaruit je een mooi zicht hebt op de duinen en het strand.

Vanop de spioenkop een prachtig zicht op de duinen en in de verte De Haan

Na de klim naar de spioenkop wandelden naar het centrum van Wenduine waar ik niet uitgekeken raakte op al die oldtimers!

De dag eindigde natuurlijk op een terrasje om iets te drinken en een bord poffertjes te delen . Daarna terug huiswaarts met de tram. Kan maar zo gemakkelijk zijn en om de tien minuten is er momenteel een tram in beide richtingen ( Knokke of De Panne)

4 gedachtes over “Wenduine

  1. Mijn man heeft met zijn familie tot zijn 20ste elke zomervakantie (2 maanden) in Wenduine doorgebracht. Hij praat daar nog over!
    Die oldtimers zijn mooi!

    • Ik heb het altijd een gezellige badplaats gevonden. Tijdens de zomermaanden vind ik mijn eigen stad veel te druk en worden de eigen inwoners beperkt in hun gaan en staan. Probeer maar eens boodschappen te doen als je zelf niet helemaal in het centrum woont! Tot voor kort deed ik zoveel mogelijk alles met de fiets. Maar ik ben er nog niet toegekomen om weer te fietsen ,ik heb lange tijd ook niet mogen fietsen. Gelukkig heb ik vlakbij een colruyt , maar ja je kunt er ook niet alles krijgen.

Geef een reactie