Lissewege bis

Sedert verschillende jaren wordt er in de Paul D’hondtstraat in Lissewege door alle buren voor de zomermaanden een project uitgewerkt om de bomen in hun straat te versieren. Elk jaar is het leuk om te zien over welk project het gaat. Dit jaar had het allemaal te maken met “vliegen”. Bij de vliegers hingen er naamkaartjes aan . Ik geloof dat de kleuterschool ook had meegedaan. Kijk je even mee?

In 2017 waren het vogelhuisjes en in het log dat ik daarover gemaakt heb kan je zien dat de beeldenroute uitgebreider was . Er stonden meer beelden vòòr de kerk en in de kerk zelf was er ook een tentoonstelling. Lees er meer over hier klik

Toch een leuke manier om zo contact te hebben met je buren!
Lissewege heeft ook een station dat helemaal gerenoveerd is en tijdens de zomermaanden rijdt er ook een stoptrein langs met eindbestemming Zeebrugge-bad.
Het stationsgebouw werd een tijdje gebruikt als tentoonstellingsruimte annex café , maar nu wordt het enkel gebruikt als woonruimte.
Ticketje koop je tegenwoordig toch aan een automaat die op het perron staat!

6 gedachtes over “Lissewege bis

 1. Ah ja.. daar zag ik al wel vaker foto’s van, van die straat met die creatieve mensen! 🙂

  Begrijp ik het nou goed dat er mensen in dat voormalige station wonen? en daar komt dan zó dicht een trein langs elke keer?

  • Inderdaad daar wonen mensen( met zicht op het perron!! )
   Met de trein is Lissewege te bereiken vanuit Brugge naar Zeebrugge dorp ( en tijdens de zomermaanden rijdt de trein door tot Zeebrugge strand). Ik denk dat die mensen dat ondertussen wel gewoon zijn.

 2. Dat is inderdaad een leuk straatje.
  De eerste keer dat wij geweest zijn hingen er vogelhuisjes. Van vorig jaar kan ik mij dat straatje niet herinneren.

Geef een reactie