Regen , stortregen en onweer!

Terwijl de bewoners in verschillende provincies verleden week slachtoffer zijn geworden van overvloedige regens met overstromingen voor gevolg en met veel materiele schade en menselijke ellende, zagen wij aan de kust geen spetter water vallen.

Deze week kreeg de kust in veel mindere mate ook last van overvloedige regen en hevige maar korte onweders. Bij wie het water binnenstroomde is er schade . Maar in niets te vergelijken met de mensen die overspoeld zijn geworden door water en modder en velen ook alles kwijt zijn.

Ik was gisteren bij vrienden en vanuit hun appartement zag je door de felle regen de zee in een waas alsof het mistig was, zag je vaag de contouren van de haven in Zeebrugge en op een bepaald ogenblik stroomde het water vanop de zeedijk naar het strand toe!

Een eenzame wandelaar op straat en geen volk op het strand!

Maandag was er een bang momentje dat het water boven de deurdorpel ging komen en in de tuin achteraan ontstond er naast het zwembad een vijvertje. Je zag het water in het gras stijgen en in het tuinhuis kwam het water uit de vloer.

8 gedachtes over “Regen , stortregen en onweer!

    • Stevig buitje dat mag je wel zeggen ,maar die donder en bliksem was er voor mij te veel aan op dat ogenblik. De bliksem is lang geleden eens ingeslagen op ons huis. Zoiets vergeet je nooit meer. Ik was aan het aanrecht bezig en werd door de keuken gesmeten. Gelukkig is de bliksem langs de aarding van de chauffage weer verdwenen. Veel schade aan de elektrische leidingen.

Geef een reactie