Een stille start van de vakantie…

Deze week kreeg ik ‘s avonds een berichtje van de kleinzoon ” oma mag ik morgen komen?” Tuurlijk mocht hij komen en zo startte de vakantie van de kleinzoon bij oma. Eerst nog even uitrusten van de examenstress en dat doet hij blijkbaar graag bij oma( ‘t is niet de eerste keer) . Daarna worden er plannen gemaakt om met vrienden op stap te gaan, misschien kamperen. En in de maand augustus wordt hij jobstudent in het ziekenhuis in Brugge.

Zo gingen we dinsdag aan zee wandelen. Het was frisjes en er waren niet zo veel wandelaars op de zeedijk.

Op zee zagen we welgeteld één zeilschip. Verlaten stranden met ingepakte strandmateriaal en op elkaar gestapelde strandzetels, een gesloten lifeguard container die de redders gebruiken ,lege strandzetels in een strandbar en ook andere strandbars hadden hooguit een paar klanten, zelfs de mini gocart had niet veel werk.

De zomer moet nog op gang komen en dat is in feite elk jaar zo . De grote drukte begint pas half juli. Tenzij het weer wat meewerkt dan kan je al van begin juli de weekends op de koppen lopen.
Treurig zicht als je ziet hoeveel werk er al is gemaakt om de toeristen te ontvangen en je ziet bijna geen mens aan zee.

Naar de Lekkerbek toe zie je de duinen flink begroeid met helmgras en ja de honden mogen momenteel overdag niet meer op het strand lopen enkel nog richting ‘t Zwin. Overal in de duinen bloeien de wilde roosjes. Het was al een hele wandeling tot we op de zeedijk ter hoogte van de strandbars kwamen èn de plaats waar de beeldenroute begon.

De bedoeling van de wandeling was ook een paar kunstwerken gaan bekijken ( 20 in totaal) die tijdens de zomermaanden op de zeedijk geplaatst worden.

Dit jaar is het de 28ste editie van Sculpture Link en zijn het de sierlijke beelden van Nicolas Lavarenne met als thema ‘ Veerkracht’ die over de hele lengte van de zeedijk opgesteld staan. Ik heb ze telkens tweemaal gefotografeerd omdat ze best vanuit verschillende standpunten te bekijken vielen.

Bij verschillende galeries staan ook beelden buiten zoals :

De hele zeedijk afwandelen zagen we beiden niet zitten want we moesten ook dat hele eind terugwandelen tot waar de auto stond. Ik wandel op een andere keer dan weer verder tot ik ze alle 20 heb gezien .
En juist toen we in de auto stapten voelden we al de eerste spetters van een volgende bui. Zo hebben we letterlijk tussen twee buien “droog” kunnen wandelen.
Als afsluiter nog een foto van een juwelierszaak die zijn etalage aan de buitenkant met droogboeketten had versierd en zo een zonnig tintje gaf aan een grijze regendag !

10 gedachtes over “Een stille start van de vakantie…

 1. mooie sculpturen zijn dat Magda

  toen ik er voor kort was, zag het er ook zo stil uit

  en met die wegenwerken in Knokke, is het wel heel tijdrovend om er te komen

  prettige dag

  • Ondertussen ben ik wat verder op de dijk gaan wandelen. Allemaal even mooie sculpturen..
   Die wegenwerken daar word je echt hoorndol van. Soms voel ik me een kamikaze piloot( en met mij veel anderen) om vanuit onze wijk weg te geraken. Als het erg druk is en als de werken nog verder vorderen zie ik me genoodzaakt om eerst via de Kalvekeetdijk richting Sluis te rijden om dan vervolgens terug naar de rotonde te rijden. Ik moest onlangs op de natiënlaan zijn om iets op te halen en heb dan stapvoets tot in Westkapelle moeten rijden( de afslag die ik nodig heb is gesloten) en daar dan terug keren om zo naar mijn woning te rijden. Gelukkig ken ik de wijk en kan ik dan een afslag vroeger nemen. Sommige auto’s volgen je en dan rij ik braafjes tot aan de Kragendijk( anders neem ik een kortere weg) waar zij dan verder naar Knokke kunnen rijden.
   Het zijn op de Natiënlaan ook gigantische werken en ze werken er dag en nacht met enorm veel en groot materiaal!

 2. België is voor ons pas sinds kort van oranje naar geel gegaan, dus we mogen eindelijk weer.. het zal nog geen storm lopen daar aan de kust bij jullie met Nederlanders (die hebben we zelf immers ook 😉 ) maar de Duitsers zullen niet lang op zich laten wachten denk ik! 🙂
  Zelf kunnen we niet wachten weer eens naar de Ardennen af te kunnen reizen.. laat er eerst maar echt zomerweer komen hè! 🙂
  Mooie wandeling.. kunst onderweg is altijd een bonus.

  • Tot nu toe is het weer spelbreker geweest want echt druk was het niet, zelfs niet als het een keertje een dag mooi weer was. Het wordt nu pas echt druk omdat het bouwverlof is gestart. Nochtans is de kust redelijk gespaard gebleven want je kan het niet vergelijken met wat de mensen in het binnenland moeten doorstaan.

  • Ik hoop oprecht dat je dan mooi weer zal hebben ,want tot nu toen is het niet om te juichen. In feite mag je al blij zijn als het een dag niet regent. Koud is het niet maar zomerweer kan je het nu ook niet noemen.

Geef een reactie