Mijn tuin

Vlak voor we de ene stortbui na de andere te verwerken kregen vergezeld van donder en stortbuien om U tegen te zeggen, had ik op een zonnige dag rondgelopen in de tuin om foto’s te maken.
De foto’s zijn een beetje overbelicht. Ik kan ze niet opnieuw maken want ondertussen zijn er veel planten die er wat verzopen bijhangen en anderen die ik maar beter kan afknippen. Een kerselaar lijkt nu meer op een treurkerselaar met al zijn takken naar onder hangend!

Het heeft in het voorjaar veel geregend en de planten vonden dit blijkbaar zeer goed ,want de bloemen en planten zijn zodanig gegroeid en bloeien zo massaal dat de tuin ontploft lijkt. Ik ben nu bezig om de ravage na al die regen wat op te ruimen.

De laatste foto is van mijn groententuin waar momenteel de aardbeien rijp zijn en ik dagelijks een emmertje van 5kg te plukken heb en het zijn dan nog heel veel grote aardbeien. Iedereen die langskomt moet er meenemen en nu komen ook de aalbessen die massaal aan de struik hangen. Verleden jaar was de oogst ook goed maar dit jaar is uitzonderlijk.
De groenten doen het ook goed maar groeien meer normaal . Gelukkig maar anders moet ik op de markt gaan staan 🙂

10 gedachtes over “Mijn tuin

    • Ja momenteel dagelijks zo’n emmertje. Het is ongelooflijk. En er hangen er nog zovéél aan die nog niet rijp zijn. Ze rijpen wel ontzettend vlug. Verleden jaar duurde de oogst ongeveer drie weken maar langzaam aan gaat het dan wel in mindere hoeveelheden. Ja ik babbel ook elke dag die rode schatjes , hahaha !

    • IK kan daar zo in genieten al was het de laatste week meer van achter het venster dan in de tuin. Zo’n weer heb ik nog niet veel meegemaakt. Een stortvlaag ja ,maar zo’n langdurende stortvlagen eigenlijk niet. En daarna trekt de lucht weer open alsof er geen vuiltje aan de lucht is.

Geef een reactie