Verjaardag

Ik kan in feite beter schrijven verjaardagen. Juni is een leuke maand om verjaardag te vieren. De kans dat het mooi weer is en je buiten kan zitten is toch veel groter dan ergens vroeg in het voorjaar of tegen de winter aan. En als er dan een paar verjaardagen vlak bij elkaar liggen dan kan er één groot feest van gemaakt worden. Met corona is dat nu niet zo gemakkelijk maar we hebben het toch voor elkaar gekregen om een feestje te bouwen. Wel niet zo uitgebreid als andere jaren maar de jarigen zelf vonden het toch geslaagd.

Op 12 juni is de oudste kleinzoon , Kevin, jarig en ik ben ook jarig en op 13 juni is de tweede zoon jarig. Vroeger maakten we er één groot feest van met alle kinderen en kleinkinderen. Dat is nu niet mogelijk en we lieten de kleinkinderen en ondertussen ook de achterkleinkinderen thuis. Als de corona toestand blijft verbeteren kunnen we misschien deze zomer een bbq inrichten met de hele familie.

Zaterdag was het de hele dag sms -jes ontvangen en telefoontjes en een paar bezoekjes. Ik zit al een tijdje niet op FB meer bepaald sedert de eerste ernstige operatie met erna een jaar out en dan de tweede ernstige operatie en weer maanden out. Maar als je dan toch nog meer dan 100 verjaardagswensen binnenkrijgt dan ontroert je dat en denk ik er aan om opnieuw te starten. De brievenpost wordt slechts 2 maal in de week besteld maar de postbode was zo attent( echt een lieve man) dat ik elke dag wenskaarten in de brievenbus vond. Niet moeilijk als je sommige versierde enveloppen zag. Soms stond er enkel op ” oma” en het juiste adres. Kleinkinderen denken wellicht dat dit mijn naam is 😉

Zondag was het verjaardagsfeest in de tuin van de oudste zoon. Een heerlijke dag en tot ‘s avonds laat konden we op het grote terras zitten en konden we in de tuinzetels of aan tafel genieten van een hele rij tapas met afsluiter een crème catalan (ipv van crème brulée) en taart en koffie/thee.

Toen het fris was ging iedereen huiswaarts en genoten we onderweg van een fantastische prachtige zonsondergang. Ik reed nu deze keer niet zelf maar het lukte me toch niet om die ondergaande vuurbol te fotograferen.

In de tuin bij de oudste zoon is het altijd genieten
een gemetselde bbq en waterpoelen voor de eenden en kippen, een hangzetels onder de druivelaar. Poes kijkt rond en zag dat het goed was. En wanneer de kleinkinderen( mijn achterkleinkinderen) van de zoon weer kunnen langskomen is hij nu al bezig met klimrekken en schommels te installeren en wordt het kinderhuisje uitgebreid

Hij is ook de artiest in de familie. Kijk maar eens hoe hij de muren in huis vol schildert met spreuken

Het was werkelijk een dagje om in te kaderen!

20 gedachtes over “Verjaardag

 1. Véél te laat, maar je bent het hele jaar nog die prachtige leeftijd (die op ‘prachtig’ rijmt 😉 ), dus alsnog mijn welgemeende gelukwensen Magda! Ik zie hier dat je een geweldig mooie dag had.. en zo hoort het ook! 🙂
  Drie dikke Hollandse zoenen!

  • Willy ze mogen dat getal hier niet uitspreken .hahaha! Ik voel me helemaal niet zo oud en ik mag mijn handjes in elkaar leggen dat ik niettegenstaande mijn leeftijd die twee operaties overleefd heb. En mijn energie en kracht toch grotendeels terug heb!! Ja de oudste zoon kan er wat van op artistiek vlak!

 2. Nogmaals proficiat Magda. Wat een heerlijke dag zal dat geweest zijn zondag. En zo leuk om jouw gezin op foto te zien. Mooie mensen allemaal.

  • Voor deze ene keer toch maar de “kindertjes” op de foto hier. De oudste geeft daar niet om de twee anderen een beetje wel. Ja wij vormen een hechte familie ook met de schoonkinderen en zeker met de kleinkinderen. De corona periode heeft serieus een streep getrokken over onze familiebijeenkomsten. Nu waren de kleinkinderen er niet bij want de groep zou te groot zijn geworden.

 3. Wat een mooie omgeving en hoe knap al die tekeningen, fleurt het huis helemaal op!
  Nog een dikke proficiat en ik ben blij dat je er zo van genoten hebt 🎂🥳

  • Ik had niet verwacht dat we een klein feestje zouden kunnen houden. Iedereen vond het echt superfijn want we zagen elkaar al niet veel (de dochter en tweede zoon kwamen wel regelmatig bij mij langs als mijn knuffelcontacten maar zij zagen elkaar lange tijd niet )

  • Dank je wel voor de wensen . Ja de zoon en schoondochter zijn erg creatieve mensen . Hij met tekenen en schilderkunst en zij met pottenbakken. oa serviezen om u tegen te zeggen en potjes en schalen . Ook wat er op de tafel staat op de foto.

Geef een reactie