Op zoek naar sandalen

Als reden voor een uitstap zondag 6 juni was deze keer “op zoek gaan naar sandalen.”
De vorige keer reden we naar de E5 in Maldegem “op zoek naar T shirts/bloezen.” Ik kwam thuis met zeven stuks !
In Heist is er ook een E5 maar door de langdurige werken in het centrum van Heist is het niet eenvoudig om bij die winkel te geraken en Maldegem is maar een kwartiertje rijden van bij mij thuis.
Het was promotie: 2 kopen en de derde gratis. Ik kwam in het pashok met 7 Tshirts/bloezen en ik kon echt niet kiezen om er eentje terug te hangen dus nam ik die ene er maar bij. Ik kan nu voort tot ver in volgend jaar.

Onlangs waren vriendin en ik in Sluis om boodschappen te doen en zagen in een outlet ( wellicht een fabrieksverkoop of een faillissement) waar je spotgoedkoop kledij, handtassen en schoenen kon kopen. Vriendin en ik zagen kleren hangen aan ongelooflijke prijzen . Dus daar wilden we het fijne van weten en stapten binnen. We waren er echt niet alleen en hoewel iedereen een mondmasker droeg vonden we het zeker niet coronaproef en we bleven er maar kort; Ik ben er buiten gekomen met twee zomerbroeken voor de prijs van 16 euro. Mooie kwaliteit en trendy kleuren.

Nu was het de beurt om sandalen te kopen. In Blankenberge zijn er verschillende schoenenwinkels waar ik toch al enkele keren mijn gading heb gevonden. Ik ben gek op de schoenen van Pikolinos en daar is een winkel die deze schoenen/sandalen verkoopt. Identiek dezelfde sandalen die ik had lagen in de etalage , alleen één bandje had nu een andere kleur. Ik heb ze niet gekocht want ik had al twee keer ongeveer dezelfde sandalen gekocht. Ik kocht me een paar instekers waarmee ik in de tuin kan lopen en een paar bruine zachtleren platte schoenen om in huis mee rond te rennen.
En toen de aankopen gedaan waren , zei ik al lachend : de volgende uitstap is in de solden op zoek naar luchtige zomerkleedjes . Hopen maar dat we een echte zomer mogen beleven.

Het was die zondag erg kalm in de winkelstraat . Alleen op de zeedijk liepen er veel mensen en op de terrassen was het behoorlijk druk ,hoewel je overal nog wel een leeg plaatsje kon vinden.

Op het strand daarentegen was er weinig animo en keek je meestal op lege strandzetels en gesloten strandcabines!

Wij zochten een rustig plekje uit in het Leopoldpark voor een koffie met een wafel. met rondom een minigolf, een snookergolf , autobaan voor kinderen, een petanqueveld, een speelparadijs voor kleintjes, een strandplekje met ligstoelen

En daarna weer huiswaarts met de tram… de tram/buskaart voor 65+ is het afgelopen jaar praktisch niet gebruikt wegens corona en is bijgevolg een dure aanschaf geweest . De paar maanden die ons resten voor de vernieuwing ervan zal niet opwegen tegen de kostprijs. Maar kom wellicht halen we de schade volgend seizoen in ( van september tot de volgende september)

In elk geval hadden we een leuke namiddag in een rustig Blankenberge. De stad zal nu wel weer op gang komen na de versoepelingen die vandaag gestart zijn.

8 gedachtes over “Op zoek naar sandalen

  • Neen en nu heb ik er spijt van dat ik die Pikolinos toch niet gekocht heb 🙁 . Het is toch maar ikzelf die weet dat ik een gelijkaardig paar tot op de draad versleten heb. Een reden om eens terug te gaan naar Blkberge ?

 1. nu kan je wel voor een tijdje voort Magda

  rustig in Blankenberge, in Oostende was dit ook het geval. (ben wel niet in de winkelstraten geweest)

  en ook bij het terugkeren, bijna geen verkeer op de E40

  prettige dag gewenst

  • Ja op al de plaatsen waar ik de laatste tijd kwam was het rustig. Maar we vergeten dat het de maand van de examens is en dan is het meestal rustig aan de kust. Nu zie je (zoals elk jaar) veel auto’s met Luxemburgse nummerplaten. Zou het daar al vakantie zijn?

 2. Ha, hoe toevallig! Ik ben ook op zoek naar sandalen. Ik had twee keer online besteld, maar twee keer moeten terugsturen. Dat gaan we dus niet meer doen. Maar laat ik nu absoluut geen zin hebben om naar de stad te gaan …

  • IK schreef het al bij Mizzd dat ik er nu spijt van heb dat ik die Pikolinos sandalen niet heb gekocht. Die zitten altijd zo goed en tenslotte weet ik alleen dat ik de vorige twee paar gelijkaardige sandalen ( met kleine andere accenten)tot op de draad versleten heb.

Geef een reactie