Wandelen in de winkelstraat

Na het succesvolle (héél rustig en bijna geen volk) bezoek aan het grensstadje Sluis wilden vriendin en ik hetzelfde eens doen in onze eigen gemeente. Het was nog altijd even slecht weer als de dag ervoor en het zou best kunnen dat het ook niet druk was ! Hoewel we toch wat twijfelden want het was Pinksterzondag en een lang weekend …

De enige reden die ik kon verzinnen was dat ik dringend een kaartje moest halen in de boekenwinkel om mijn jongste kleindochter, Emma , te feliciteren met de geboorte van haar eerste kindje ,Oskar. Alles goed verlopen voor moeder en kind en laten we de vader ook niet vergeten. Ja ik ben nu voor de vierde keer overgrootmoeder! Maar door corona kan ik niet op kraambezoek en blijft het afwachten wanneer dit wel zal kunnen.

Ik zette de auto op de parking van de Carrefour aan de rand van het centrum en vriendin en ik wandelden door de Lippenslaan naar de zeedijk toe. Onderweg kocht ik een paar kaartjes. Eentje volstaat niet want volgende maand zal de tweede kleindochter bevallen van een tweede kindje. Ik verwacht niet dat we in juni al op kraambezoek zullen mogen. Ik vind het zo spijtig maar ja veiligheid boven alles. Het zijn van die gebeurtenissen in een familie die je graag samen wilt vieren en die nu bijna geruisloos voorbijgaan…

Het was zeer rustig in de Lippenslaan. De meeste mensen die we zagen zaten op een terras. Halverwege de Lippenslaan zijn er grote werken op en naast een kruispunt( herinrichten van kruispunten en aanpassen rioleringen) en om die werken wat te camoufleren zijn beschilderde panelen aangebracht.

Vlak vóór het Van Bunnenplein zijn de schuine betonnen wanden bedekt met hout en werden er zitbanken gemaakt met hier en daar teksten van de dichteres Maud Van Hauwaert. (klik)

Op de zeedijk was het evenmin erg druk ,maar daar zal de gure wind wel voor iets tussen zitten. We zagen een paar meisjes voorbijwandelen met op hun rug de vermelding sfeerbeheerder . Ze stapten flink door en hadden enkel oog en oor voor elkaar. Tja het was niet druk en wellicht waren er die dag geen problemen of vragen. Eerlijk gezegd wist ik ook niet wat dit betekende en wat hun taak was. Ik heb het opgezocht. ( klik)

De gemeente heeft toch aandacht gegeven aan het gemor van de mensen bij het plaatsen van strandtenten dat je vanaf de zeedijk het strand en de zee niet meer kon zien. Nu staan ze niet meer evenwijdig met de zeedijk .

En de laatste foto is de zaak van Madam Kroket( klik) . Deze nieuwe zaak in onze gemeente is met zoveel lawaai aangekondigd in de krant dat ik toch eens in de etalage wilde kijken. Zij heeft zich vanuit Oostende gevestigd in een mooi pand dat tot voor kort uitgebaat werd als traiteurszaak. Corona heeft bij veel handelaars wonden geslagen… Ik wens haar veel succes toe!

13 gedachtes over “Wandelen in de winkelstraat

 1. Je ziet veel winkelstraten. Het was leuke uitstap geweest. Leuke zaak madam kroket. Het is allemaal nieuw voor der. Wat leuk overgrootmoeder. Gefeliciteerd dan. Leuke foto’s om laten zien in de buurten. Boulevard is zeker mooi om te wandelen. Ik zie wel in verte bui eraan komen. Fijne avond.

  • Het was al een tijdje geleden dat ik nog in de winkelstraat liep! Ik mijd die drukke straten een beetje. Maar het was guur weer en ik moest een boodschapje doen in die straat, dus dacht ik het zal wel rustig zijn Dat was het ook! Jaja overgrootmoeder is fijn maar dat betekent dat ik niet meer van de jongste ben ppfff.

 2. de vierde keer overgrootmoeder..proficiat Magda

  een verlengd weekend en toch weinig volk aan zee..

  begrijpelijk door het weer en met enkel de terrassen open

  prettige dag Magda

  • Ja de familie blijft zich maar uitbreiden , volgende maand is de tweede kleindochter aan de beurt! En dat allemaal in een tijd dat je ze gene bezoek kunt brengen en in de ziekenhuizen wordt geen bezoek geduld behalve de papa!
   Ik zou ook niet naar de kust afzakken met zo’n guur weer . Ik hou mijn hart al vast als het 20 ° gaat worden. Dan ga je me niet zien in de winkelstraten in het weekend en nog minder op de zeedijk!

 3. Joh wat leuk … overgrootmoeder! Nog gefeliciteerd. Toch wel lekker ergens te wonen waar wat reuring is … zeker met zo’n nat saai pinksterweekend.

  • De felicitaties horen toe aan de kersverse ouders!! Ja er is altijd wel beweging in een kuststad. Zolang het niet overloopt blijft het leuk. Zoals ik al bij Willy schreef hou ik mijn hart vast als het mooie weer eraan komt!

 4. Het valt nog mee met de drukte vind ik.Ja de jaren beginnen te tellen Magda.Ik ben kortelings ook voor de vierde keer overgrootmoeder geworden .Proficiat en erg spijtig dat bezoeken niet mag

  • Voor jou ook een dikke proficiat en het is allemaal zo irreëel dat je niet op bezoek mag !
   Wacht maar als het weer beter wordt dan wordt het hier apedruk. En in coronatijden niet zo veilig want de mensen zijn dan uitgelaten en vegen aan alle maatregelen hun voeten. Dan staan ze weer aan te schuiven in lange rij voor een ijsje bijvoorbeeld!!

Geef een reactie