1 meiMeiklokje
Meiklokje tingelingeling,
kom mensen zing, zing, zing.
We mogen het weer beleven,
alles barst van het leven.

Zonnetje straal, straal, straal,
over zee, berg en daal.
Mensen dans, dans, dans.
vlecht een madeliefjeskrans.

Koppeltjes zoen, zoen, zoen,
in Mei moet je het doen.
We mogen het weer beleven,
alles barst van het leven.

(internet onbekend)

13 gedachtes over “1 mei

  1. Het is weer voorbij gegaan in de weekend. Zo hard. Vandaag hadden heel erg druk gehad. Morgen ook wel. De 1 ste mei hebben we gehad. Jou tuinplantje en bloemen ziet prachtig uit. Ik hou wel erg van! Fijne avond.

    • Ja het weekend was er eentje om van te genieten en dat heb ik ook gedaan.. Alleen mag de wind wel wat minder koud worden.. Nu begint de tuin weer wat vrolijker uit te zien met al die bloeiende plantjes.

  2. Gek dat jullie meiklokjes bolletjes hebben Ik heb er al jaren in de tuin maar die allemaal een wortelstok .Of bedoelde je de topjes van de bloemetjes die als klein topje uit de grond komen. ik vind het ook prachtige bloempjes die lekker geuren.

    • Nee, het waren echt kleine bolletjes.. zou ik opgelicht zijn.. héb ik helemaal geen lelietjes-van-dalen gekocht? hmmmm het zou wél verklaren waarom het niks deed! 🙂

  3. Van alle nieuwe plantjes die ik in onze opgeknapte tuin heb geplant, zijn de lelietjes-van-dalen de enige die niks hebben gedaan. Het waren bolletjes, maar ze waren in het zakje al wat uitgelopen.. ik dacht dat dat juist goed was, maar denk achteraf van niet. Enfin.. ik ga het nog weleens proberen, want ik vind het een schattig bloemetje, dat wij overigens nooit meiklokjes genoemd hebben hier.. dat ken ik alleen van de Belgen hehe.

Geef een reactie