Tentoonstelling in openlucht

Vrijdag ben ik  samen met twee vriendinnen gaan wandelen in Brugge.  We gingen eerst een openlucht tentoonstelling bekijken.

Eind vorig jaar lanceerde Cultuurcentrum Brugge een oproep aan al wie Brugge tijdens de lockdown en in coronatijden op de gevoelige plaat vastlegde om foto’s op te sturen.
Deze oproep bleek een groot succes: 244 Bruggelingen zonden in totaal 663 foto’s in! De jury selecteerde 60 foto’s en die zijn nu sedert 13 maart aan de muur van de DuPont-fabriek (de ‘Gistfabriek’ in de volksmond) gelegen aan de Komvest te zien . Het is verbazend te zien hoe deze fotografen Brugge zien in coronatijd. Je kunt langs de fotomuur wandelen In een grasveldje ervoor waren de narcissen al uitgebloeid( moet prachtig geweest zijn met de foto’s als achtergrond ).Een rij bomen gaven grillige takkenschaduwen op de muur en dus ook op de foto’s.

Ik heb er een aantal gefotografeerd die mij aanspraken. Kijk je even mee?

 

De muur waarop de 60 foto’s hangen. Geen enkele foto kon ik gaaf fotograferen door de schaduw van de takken van de bomenrij die ervoor stonden
feeërijke verlichting in de omgeving van de Dyver( in het kader van Wintergloed in december 2020.)
de vismarkt
zicht op het Van Eyckplein
Brugse zwanen
zonder woorden!

Wij waren niet alleen om deze buiten tentoonstelling te bekijken. Enkelingen en gezinnen met kinderen wandelden lans deze muur die toch niet in het toeristisch hart van Brugge ligt.
Daarna zetten wij onze wandeling verder… vervolgt.

9 gedachtes over “Tentoonstelling in openlucht

 1. de foto met de blauwe verlichting is niet omgeving Minnewater ,maar wel de Dijver gedurende de kerstverlichting
  bedankt voor het aangename gezelschap gedurende de wandeling . Voor herhaling vatbaar

  • Ik vond het in elk geval een mooi initiatief van de stad . Hoewel je op de foto’s niet veel publiek zag liepen er wel redelijk mensen . Musea kan je wel bezoeken maar op afspraak en dat vind ik nu ook niet erg praktisch.; Na zo’n bezoek sta je daar uitgeschud..Ja ergens een take away koffietje?. Laat maar zitten ,ik wacht wel.

 2. Hartstikke goed idee zeg! En ja.. wat het meeste opviel was de stilte en de leegte.. in een stad als Brugge zal dat helemaal unheimisch gevoeld hebben.. daar is het normaal altijd zó druk!
  Het mondkapje is ook veelzeggend.. en bovendien een schitterende foto met die toren in de plas weerspiegeld, al kan dat wel geshopt zijn.
  De zwanen vind ik gezien het onderwerp een misser.. zo’n foto kan je elke dag in elk jaar in Brugge maken.

  • Dat lag nu niet bepaald in het centrum. Maar in de gouden driehoek van Brugge is het ook niet zo druk als vòòr de corona.. Wanneer het weer goed is dan zie je overal wandelaars ,maar niet de drukte van toeristen. Waar kan je eten en waar naar het toilet zijn de huidige tekortkomingen !! Die zwanen vind ik juist mooi. Het weerspiegelt het gemoed van de fotograaf die het leven heden wat somber inziet.

Geef een reactie