Gedaan met zandopspuitingen
De laatste  week is voorbij gevlogen.  Als het avond werd  had ik precies tijd te kort gehad. Ik wilde nog zoveel doen … Ik heb me nochtans voorgenomen om mijn tijd beter te verdelen . Een tijdslimiet maken voor al mijn plannen. Is de voorgenomen tijd op dan maar stoppen en de andere dag voortdoen bv in de tuin werken. Het volgende  doen en zo verder. Zo kwam ik ook niet toe aan bloggen en nog minder aan blogjes lezen.

Even een overzicht wat ik allemaal gedaan heb /gezien heb en wat ik in verschillende logjes zal vertellen.

Toen ik op weg was naar Zeebrugge voor een boodschap zag ik de werkzaamheden op het strand die tegen Pasen moesten afgerond zijn.

De zandopspuitingen zijn gedaan voor dit jaar. De buizen worden afgebroken en met groot materiaal worden ze klaar gelegd om met vrachtwagens weg te voeren. Volgend jaar worden de zandopspuitingen verder gezet vanaf   het Rubensplein tot aan het Zoute -Lekkerbek met een kubiek van 2,4 miljoen ( klik)

Toen ik op de zeedijk aan het kijken was naar de afbraak van die buizen, hoorde ik achter me lawaai en zag dat een groot appartementsgebouw werd afgebroken. De wandelaars die op de zeedijk liepen hielden allemaal halt en velen maakten foto’s. Het was ook spectaculair om te zien !

Ergernis:

Wat me het meest ergerde waren de talloze vnl. jonge mensen die geen mondmasker droegen. Op de zeedijk en in de voornaamste winkelstraten is een mondmasker verplicht!

Op vele plaatsen hangt een zeildoek of staat het gewoon op de voetpaden geschilderd. Hier heb ik toevallig een Franstalig zeildoek gefotografeerd. Afwisselend hangen deze zeildoeken in beide landstalen!

13 gedachtes over “Gedaan met zandopspuitingen

 1. Daar is wel druk bezig met pijpleidingen om aan te leggen. Huis ziet zeker eng uit. Het is wel indrukwekkend om te zien. Zo hoog… Vaak luisteren de mensen niet aan de regels. Hebben hier in nl ook Magda. Fijne dag.

  • De pijpleidingen zijn nu verdwenen tot volgend jaar ,dan gaan ze ene ander stuk van het 12 km lange strand opspuiten. Ja zo’n werk is nooit af. Bij stormweer neemt de zee terug een stuk zand mee!! Zo blijf je maar bezig hé. En de afbraakwerken zijn tegenwoordig werkelijk spectaculair om te zien met zo’n grote machines. Die appartementsgebouwen zijn dan nog niet eens zo oud. Liever afgooien dan herstellen tegenwoordig.

  • Ja veel mensen bleven even staan kijken. Zoiets zie je ook niet alle dagen. . Het gaat nog vlug op de koop toe . Het is toch riskant om tussen twee bestaande huizen zo’n gebouw af te breken. En bekijks had de afbraak van de grote buizen ook. ET zijn daar veel fotootjes gemaakt !!

  • Er stonden foto’s op FB van bewoners op de zeedijk hoe er dag en nacht gewerkt was om tegen 1 april die buizen afgebroken te krijgen! Ook spectaculair om zien met die felle lampen ‘s nachts. IK denk dat die bewoners wel niet veel moeten slapen hebben die laatste nachten!!
   De stranden zijn ondertussen geëffend En nu is de opbouw van strandtenten in volle gang!!

 2. Iemand zei me ooit “al doe je elke dag maar een kwartiertje , het komt vanzelf af”. En echt het helpt. Indrukwekkend … hoe zo’n afbraak gaat.
  Wordt het zand elk jaar opnieuw opgespoten op het strand? Heb daar nooit zo bij stil gestaan .. maar woon dan ook in het bos.😀

  • Er zijn jaarlijks opspuitingen maar niet zo’n grote zoals dit jaar en ook komend jaar. Het zand komt nu uit zee en wordt door die grote buizen gestuwd . De hele kustlijn van Knokke-Heist van ruim 10 km was niet haalbaar in één keer.

  • En als een rechter dan nog zegt dat die regels niet mógen, is het hek helemaal van de dam bij die dommerds.. dat was hier en dat is nu bij jullie het geval. Hopelijk ‘repareert ‘jullie regering(en) die wet net zo snel als de onze deed. 😉

   • Na wat we vandaag als aprilgrap hebben beleefd in een overvol Ter Kamerenbos in Brussel, zal het zeker dringend zijn dat alle beleidsmensen eensgezind aan de tafel gaan zitten en een wet stemmen die sluitend is!

Geef een reactie