de magnolia

Omdat we het niet zouden vergeten dat de Lente echt in aantocht is zie je hier overal de magnolia struiken/bomen klaar staan om zijn kleurenpracht tentoon te spreiden. In mijn tuin ook. En gegarandeerd-zoals elk jaar – is er ook dit jaar felle wind en is het koud. Wat de weerberichten ook mogen zeggen. De bloesems van de magnolia kunnen daar niet zo goed tegen en ik hoop dat de weerberichten waar mogen zijn: Mooie temperaturen en veel zon en warmte voor de komende dagen.. Want anders sneuvelen er veel knoppen. Ik heb er al eentje op de grond zien liggen! Jammer toch !

De magnolia in mijn tuin is al ruim 30 jaar oud. En hoewel het af te raden is om te snoeien ben ik toch al verplicht geweest om takken te kortwieken anders konden we niet meer langs het terras naar achter lopen. Ook is er een tijd geleden een grote tak gesneuveld bij het snoeien van een opstaande krulwilg. Hij staat er ook niet ideaal want het is daar werkelijk een tochgat. Je zou denken dat het een tere boom is , blijkbaar niet ! Bij een vriendin stond er in haar ouderlijk huis een pracht van een magnolia die reeds 150 jaar oud was. Het huis en de grote tuin was al zo veel jaren in de familie. Iedere generatie had de boom erg goed verzorgd. Ik hoop dat zij die achter mij hier komen wonen de boom ook in ere zullen houden.

update: kijk eens hoe de magnolia na twee zonnige dagen nu in volle bloei staat !!

10 gedachtes over “de magnolia

    • Je zou denken dat een magnolia een tere plant/boom is . Niet waar die kan echt tegen een stootje, want deze staat werkelijk in een tochtgat.. Alleen stormwind overleven de bloesems niet zo goed en vandaag was er hier een felle koude noordenwind. Moet geen tekening maken zeker dat de grond al vol ligt met bloesemblaadjes!

  1. Het zijn en blijven prachtige bomen, maar ze hebben veel ruimte nodig hè. Ik heb er naar staan kijken in het tuincentrum afgelopen week, maar heb er toch maar geen gekocht. Ik kan sowieso altijd genieten van de enorme boom die hier recht tegenover in de straat bij de overbuurman staat. Zijn voorganger heb ik de boom zien kopen in een tuincentrum dat er alláng niet meer is. Dat was toen nog een spriet.. en nu is het echt een majestueuze boom.. de takken hangen tot boven de straat. Omdat onze auto daar vaak geparkeerd staat, ligt ie ná de bloei altijd vól met de afgevallen bloemen hehe.. maar dat geeft niet.

    • Je een magnolia kan tegen een duwtje . De onze staat op een winderige plaats, ik heb al een paar keer moeten takken inkorten omdat die zo wijd uitgroeit en we niet meer langs konden lopen naar de achterzijde. Daar trekt de boom zich niks van aan. Alleen felle wind tijdens de volle bloei is noodlottig. En zo’n dag is het hier vandaag. Koude noordenwind. Gisteren konden we op het terras eten, vandaag binnen eten en buiten een dikke trui aandoen! En kijken door het raam hoe de bloemblaadjes afvallen! 🙁

Geef een reactie