Wat mooi weer met een mens doet

Vrijdag zat er bij de Krant van Westvlaanderen een bon om enkel op zaterdag  20 maart een groentendoos af te halen in de Aveve. De winkel is niet zover van mijn woning en ik ben er al jaren klant.  Ik ben met de bon zaterdag een mooi gevulde doos gaan ophalen( tomaten , zoete aardappel, rode biet, witloof en rucola).
Dit doet de krant wel meer  een bon bv  voor een aantal gratis pistolets, of een pak friet in een friture, of een paar flesjes speciaal bier. Het is ook niet altijd in je eigen gemeente. Maar deze keer was het vlakbij . Het was  ook een mooi pakket.
Terwijl ik daar toch was heb ik nog wat bakgerief gekocht . Ik heb nog nooit zoveel wafels , pannenkoeken, muffins ,oliebollen, chocolademousse, crème brûlée… gebakken en gekookt als tijdens de lockdown.
Maar ik heb ook rondgekeken voor bloemaarde , meststof , zaad , plantuitjes en sjalotjes en wat viooltjes om de grote bloembak vooraan wat op te vullen. Het is zo triestig om door het raam op een lege bloembak te kijken.
En in de folder van Aldi zag ik een plooibare kruiwagen in canvas. Zo’n kruiwagen heb ik jàren gebruikt tot die zo versleten was en het voorwiel niet meer rond draaide zodat ik die naar het recyclage park heb gebracht. Ik ben daarna op zoek gegaan naar een nieuwe maar nooit gevonden ook niet op internet. En nu vind ik een gelijkaardig kruiwagen in een folder van Aldi. Zaterdag morgen waren die in de aanbieding . En het lukte me ook om  in mijn eentje in elkaar te steken  :-).

Dan was het wachten op mooi weer ,want zaterdag en zondag was het geen weer om in de tuin te werken. Ik heb zondag wel een wandeling met twee vriendinnen gemaakt langs de Damse Vaart . Alle drie met een mondmasker op en niet vlak naast elkaar.
Na een uurtje hielden we het voor bekeken. Het was toch wat frisjes.

Weinig wandelaars , wel wielrenners die voorbij flitsten in hun sportieve pakjes.

De groentendoos .

mijn canvaskruiwagen , dicht gevouwen neemt die weinig plaats in .

Deze namiddag was het zonnetje er en er was ook praktisch geen wind. Ik heb vanalles gezaaid  en uien en sjalotjes geplant.
Het noppendoek is er gelegd deels voor de koude nachten en deels om te vermijden dat de vogels het zaad van bv de peultjes uit de grond halen of het zaad van bloemen die ik in potjes heb gezaaid er gewoon uitgooien. Het materiaal is blijven staan. Ik zal het nog wel nodig hebben .

 

11 gedachtes over “Wat mooi weer met een mens doet

  1. Een hele mooie dag was het vandaag. Laten we hopen dat het waar is dat volgende week het lenteweer terugkomt. Friet van zoete aardappel ken ik niet. Klink wel lekker.

    • Mijn dochter had dat eens klaargemaakt als aperitief hapje met een speciale saus erbij om haar bezoekers dat te leren eten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lekker vond. Echt zoet is dat nu niet echt. Maar het zweemt naar zoet. Dit weekend ga ik dat eens klaarmaken voor mij alleen ( ik heb maar één grote patat hé 🙂

  2. Onze tuin is inmiddels aangepakt.. geëgaliseerd en de verrotte bielzen zijn vervangen voor stenen stapelmuurtjes.. nu nog wat nieuwe struiken en planten gaan kopen. Moet hier al wel op afspraak, maar gaat wel lukken.. hoop alleen wel dat ze nog een beetje ruime sortering hebben nu met de corona.

    • En als alles eenmaal in orde is ,zal je beslist dubbel genieten van de vernieuwingen! Nu maar wachten op mooi weer. De tuincentra blijven open mits de nodige voorzorgen natuurlijk. In feite mogen er met de nieuwe lockdown die op 27 maart ingaat meer winkels bezocht worden dan bij de vorige lockdown. Afwachten hoe dat zal verlopen.

    • ‘t is toch leuk als je buiten weer kan bezig zijn. Ik wachtte nog af tot de boomschors in reclame komt en vandaag bracht schoonzoon liefst 19 plastiekzakken( toch redelijke grote zakken) gratis en voor niks. Dat is echt van geluk spreken. Een vriend had immense plantenpotten geledigd omdat hij het beu was om de planten te verzorgen en zou nu een nieuw terras aanleggen in natuursteen! Nu kan ik “gratis en voor niks” een ferme laag gooien in de tuin. Want dat verteert toch met de tijd.

Geef een reactie