koude wandeling

Terwijl het in het binnenland regelmatig zachte temperaturen zijn ,lopen wij hier te bibberen van de kou! Ofwel is het de mist en de nachtvorst ofwel is het de ijzige wind die het echt niet leuk maken om te wandelen.
Het is droog en dat is toch al iets. Maar deze week was er een namiddagje waarop het leek dat de wind zich wat koest hield en we gingen wandelen: mijn vriendin , haar zus en ikzelf.  Ik wilde  de zee zien ,want dat was wel al een tijdje geleden en dan nog héél kort nl toen ik met Sébastien  de drie vuurtorens ging fotograferen.( klik).Het was toen ook zo erg koud zodat we niet te lang op de zeedijk gelopen hebben.

We waren pas op de Lippenslaan toen we de shopping shuttle aan het Verweeplein zagen staan . We keken naar elkaar en zonder veel woorden stapten we de shuttlebus in. Een paar minuten later stapten we uit vlak bij de zeedijk .  Zo konden we een langere wandeling op de zeedijk maken. Maar het was zo koud op de zeedijk en de wind sneed in je gezicht. Het was er ook niet druk en vlak bij het toerisme bureau stapten we de dijk weer af om de weg te vervolgen in de Kustlaan. Daar liepen we meer beschut en waren er ook meer wandelaars.

Aan het Driehoeksplein draaiden we om en keerden we door de volgende straat, de Dumortierlaan, terug naar de Lippenslaan.

Vanop de zeedijk zagen we een dame op het verlaten strand zitten! Er was verder geen mens te bespeuren op het strand.

We wandelden tot aan de knalgele nieuwe reddingspost die momenteel niet open is.

We draaiden om en wandelden langs het toerisme bureau richting kustlaan. Het oorspronkelijke oude vuurtorentje uit 1872 werd nagebouwd in dit nieuwe gebouw.

 
Leuke etalage in de Kustlaan

Wat je van een oude singernaaimachine kunt maken! Echte kunstwerkjes stonden er nog in de zonovergoten etalage. Ik kon geen deftige foto’s maken door de weerkaatsing van de zon in het etalageraam

De piramiden van de bloemenroute van deze voorbije zomer op het Driehoeksplein. Normaal is het hier druk . Zelfs deze mini kon hier nog parkeren.

De etalage van Daniel Ost ,hoflevernacier van het  Hof is altijd een blik waard (klik)

Neen we kochten geen pralines bij Neuhaus, alleen maar kijken hebben we gedaan!

Reclame voor Rasson Art gallery. Opvallend genoeg .Niet mijn smaak.

Het zwart Huis gelegen in de Dumortierlaan. Na een jarenlange strijd werd het gebouw in 2001 definitief geklasseerd. Lees de interessante geschiedenis van dit huis door hiernaast op klik te drukken (klik)

Op de hoek van de Dumortierlaan en de Lippenslaan is recent een florale muur aangebracht met een groot digitaal scherm. Een echte blikvanger
De planten zouden jaarlijks  onder andere duizend kilogram CO2 opslorpen! Deze tuin is duidelijk geïnspireerd op internationale bekende plaatsen zoals Oxford Circus in Londen en Times Square in New York.

In de Lippenslaan is een etalage gewijd aan “liefde gaat door de maag” en worden succesgerechten van horecazaken in de picture gezet. Als steun!

En toen stapten we terug de Lippenslaan af , na een koude maar toch deugddoende wandeling. We wilden de shuttlebus nemen op de terugweg , maar we waren niet op tijd aan de halte waar de shuttle stopt. We stapten ons dan maar warm 🙂

14 gedachtes over “koude wandeling

 1. De vertikale tuin doet mij denken aan musee Branly in Parijs en aan verschillende gebouwen in Sydney waar ook dergelijke vertikale tuinen zijn aangelegd

  • achteraf heb ik gemerkt dat ik niet op de goede plaats stond om een foto te maken. .Je ziet de twee groenwanden niet. En de middelste is een soort billboard. Maar het is daar ook een knooppunt van wegen en oversteekplaatsen.

 2. Zo lang geleden dat ik nog in Knokke was. Mooie zonnige foto’s.
  Als het je een troost mag zijn, hier was het ook ijskoud (maar zonnig).

 3. De in Amerika wonende Belgische kunstenaar William Sweetlove maakt (oa) van die felgekleurde honden op sportschoenen.. zag er in Montpellier eens ook heel veel doorheen de hele stad staan. Je moet ervan houden hehe.

  • Ik denk dat de koude wind aan zee de mensen toch een beetje weerhoudt en het is nog altijd zo koud. Het gras lag er deze morgen wit bij en ook de vorige dagen. De zon moet wel flink haar best doen om de temperatuur te doen stijgen.

 4. Het ziet er inderdaad rustig uit op je foto’s. Met dit weer zou je denken meer volk te zien.
  Mooie foto die me uitnodigen eens Knokke te bezoeken en te ontdekken.

 5. Een tijdje geleden dat ik nog eens in Knokke was Magda

  en dat merk ik op de foto’s

  Die naaimachines heb ik ook wel eens gefotografeerd, maar het resultaat was pover..

  Prettige zondagavond

  • Ach alles ligt er nog wat in slaapmodus bij. Wat wil je de winkels zijn wel open maar als je nergens eens je benen kan laten rusten is er ook niet veel aan en dat merk je toch. Vooral in de Kustlaan waar je “gezien wil worden ” 😉
   Ja er stonden nog leuke gadgets in die winkel maar ik kreeg ze niet deftig op de foto door de weerkaatsing.

Geef een reactie