skivakantie

De dag dat het  sneeuwde vorige week ben ik eens gaan snuisteren in de fotoalbums. Op zoek naar foto’s van de paar skivakanties die we met een deel van de familie aan mijn vaderszijde doorbrachten in Oostenrijk.  Veel foto’s zijn niet goed bewaard gebleven( zijn oranje verkleurd)maar bij enkele lijkt het toch nog redelijk.
Eind de jaren tachtig reden drie autobussen naar het skigebied rond de stad Reutte. In één van die autobussen waren 1/3 allemaal familieleden. De vorige reis was zo bevallen dat er reclame werd gemaakt en op de tweede skireis stak de bus dus vol met familie. Het is een memorabele reis geworden. Ook mijn ouders waren mee met kinderen en kleinkinderen en een broer van mijn vader met kinderen en dan de kinderen van een derde broer van mijn vader ( mijn vader had nog zes broers !!)

Op de bovenste foto een deel van de familie die mee was op deze skireis!
Mijn ouders staan links op de foto samen met mijn man en zelf sta ik rechts op de foto samen met de zoons en vooraan mijn dochter. Naast mijn vader zijn jongste broer. De oudere generatie ging langlaufen of wandelen. Zelf heb ik op die reizen leren skiëen. Onderaan links een neef die het altijd koud had en de oudste zoon blijkbaar niet !

Om de andere  dag bracht de bus ons naar een ander skigebied oa Lermoos, Erhwald , Berwang waar je een prachtig zich hebt op de Zugspitze.

Er was in het hotel een carnavalsavond en dat zullen de Oostenrijkers geweten hebben!! Er was geen plaats meer voor hen, de drie autobussen vulden de feestzaal! Mijn vader  was er ook altijd graag bij en hij danst hier (met witte puntmuts ) met een  vroegere collega van zijn werk. Dochterlief amuseert zich met andere kinderen ( roze sluier). Tja ik merk dat ik toen ook al grotendeels fotograaf van dienst was.

 

13 gedachtes over “skivakantie

  1. Oude fotoalbums doorbladeren is altijd leuk.. maar skivakanties heb ik geen foto’s van. Dat heb ik nog nooit gedaan, niet vroeger en niet sinds ik volwassen ben.. het trekt me ook totáál niet. 🙂

  2. Leuke foto’s van vroeger om te zien. Skiën moet wel durven. Het was mooie tijd geweest. Wat gaaf dat je nog had van deze foto’s. Leuke herinneringen voor jou geweest.

    • Ik leerde het graag en ik begon bij de kinderlift. Ze lachten wel met me maar in elk geval was het minder risico vol en ik overwon al vlug mijn schrik voor het vallen. Ik wilde niet naar huis gaan met gebroken botten!! Het was in elk geval super zo met een groot deel van de familie op vakantie gaan.

Geef een reactie