Naar de kapper in tijden van corona

Ik had bij de eerst lockdown pech.  Ik had toen een afspraak bij de kapper precies op de dag dat alles sloot!  Dus niet knippen en in krulletjes leggen… Maar de kapster was wel zo attent dat ik als één van de eersten werd uitgenodigd om langs te komen toen ze haar kapperszaak weer mocht openen
Bij de tweede lockdown was ik toe aan een fatsoeneer beurt  toen alles weer op slot ging.
Nu duurt dat op slot gaan al een tijdje en het einde is nog lang niet in zicht. Ik kan wel goed mijn plan trekken en vroeger toen mijn haar nog  lang was knipte ik het zelf. Een neef die kapper was had me enkele trucjes aangeleerd. Nu is mijn haar echter redelijk kort en zodanig gekapt dat ik niet zomaar mijn haar recht toe recht aan kan afknippen.
Ik kan als zovelen de grens oversteken en in Nederland naar de kapper gaan, maar ik wil dat bewust niet doen. Mijn vriendin heeft een paar kappersscharen meegegeven en ik ben begonnen met knippen. Het is me aardig gelukt  ,vind ik toch. Vandaag heeft vriendin in mijn hals wat bij geknipt . Blijkbaar geen al te rechte lijn!

Ik durf in elk geval terug buiten komen zonder een muts op te zetten 🙂

 

 

17 gedachtes over “Naar de kapper in tijden van corona

  1. Ik doe het je niet na.. maar met míjn haar zie je dan ook elke misknip hahaaa!
    Hier gaan we misschien ook wel weer die kant op van sluiting.. ik ben gelukkig net geweest en het is goed kort.. kan wel eventjes vooruit dan.

    • Normaal zou het nog een tijdje gekund hebben, maar ik miste op twee dagen na een knipbeurt en nu zijn we weer al een heel eind verder. Wie weet wanneer we wèl terug naar de kapper kunnen gaan. Gewoon lang haar knip je de punten eraf maar zoals Neeltje schrijft dat haar in laagjes geknipt is niet zo eenvoudig . De voorkant is wel beter gelukt dan de achterkant . Vriendin heeft het dan voor mij netjes recht geknipt 🙂

  2. Je ziet er weer “knap” uit. Zeker knap omdat je laagjes moet knippen.
    Ik knip ook zelf met dank aan tips van kapster.
    We redden onszelf wel in deze tijd.

Geef een reactie