Zonsondergang

Met de kleurloze grijze en mistige dagen van de voorbije week zou je bijna vergeten dat er ook nog mooie en redelijk zonnige dagen langskomen. Zo was ik vorige zaterdag op wandel in Brugge ( St Kruis) op… een zonnige namiddag ūüôā .
Ach de foto’s toon ik hier nog wel…moet ze nog nakijken. Maar wat ik me van die dag het meest herinner is de zonsondergang toen ik naar huis reed. Ter hoogte van de “Stinker en de Blinker” (resp. Schipdonkkanaal en Leopoldkanaal ) heb ik mijn auto geparkeerd¬† vlakbij de twee kanalen. Er waren veel fietsers en zelfs wandelaars die langs het Leopoldkanaal¬† fietsten /wandelden. Her en der stonden ook wat auto bij het begin van de wandel/fietsweg en zelfs tussen de twee kanalen die gescheiden zijn met een smalle dijk. Het pad naast het Leopoldkanaal is na onderhoudswerken aantrekkelijk gemaakt¬† en nodigt uit tot wandelen /fietsen.

Ik ben niet tot het andere kanaal gegaan om foto’s te nemen. Leek me wat gevaarlijk omdat er veel autoverkeer was op dat moment( allen terug naar huis na een wandeling ergens op een zeedijk¬† ūüėČ )en er maar een smal paadje langs de autoweg loopt. De weg neemt aan weerszijden een bocht en daar misrekenen de autobestuurders zich wel eens.¬† Het bewijs zie je aan de linten

zicht van het Leopoldkanaal richting Damme links ligt het Schipdonkkanaal.

Zicht richting Zeebrugge hier rechts ligt het Schipdonkkanaal

Naast het kanaal een brede goed onderhouden fiets/wandelweg ( hier richting Zeebrugge)

zicht richting Damme

En toen ik me omdraaide zag ik- naar Brugge toe -een pracht van een zonsondergang met een nevelige ondergrond.
Daarom had ik de rem toegetrokken om dit beeld te kunnen maken.

16 gedachtes over “Zonsondergang

  1. Heel mooie foto’s met de zonsondergang als kers op de taart. Ik moet me dringend ook eens een deftig fototoestel kopen, met de smartphone is het toch allemaal veel minder mooi.

  2. Kanalen is zeker prachtig gezicht met vele bomen op de rij. Prachtig gezicht. Zonsondergang is zeker prachtig om te zien van jou foto. Lekker gewandeld daar. Lekker rustig omgeving. Fijne dag.

    • Die twee kanalen zijn “beroemd” in de streek. Er wordt daar veel gewandeld en gefietst. Langs √©√©n van de kanalen kan je zelfs tot in Gent fietsen. Wij hebben eens de auto halverwege geparkeerd en fietsten dan tot in de omgeving van Gent. Het hele eind van Zeebrugge tot Gent was net iets te veel voor ons . Wij waren maar vrije tijdsfietsers en geen echte renners!

Geef een reactie