Een afgesloten hoofdstuk

Vandaag definitief afscheid genomen van de… zomer !
Er kunnen nog mooie dagen komen maar we moeten ons geen illusies maken dat we nog zomermeubilair  nodig hebben of parasols. Een lichte tuintafel had ik al afgebroken en binnengezet in het tuinhuis maar dan meer uit voorzorg toen storm Odette hier rond raasde. De tuinstoelen had ik toen in elkaar geschoven want anders zouden die gegarandeerd door de tuin zijn gevlogen. De zware houten tuinstoelen heb ik al jaren terug aan de oudste zoon gegeven. Zowel opa als ikzelf hadden  moeite om die te verzetten. Daarom kochten we lichte tuinstoelen. De ligzetels waren niet zo zwaar en die hebben we gehouden.

De poetshulp was hier en samen hebben we in het tuinhuis alles netjes opgeborgen. De tuinkussens in de hoezen gestopt, de stoelen binnengezet. De ligstoelen eveneens. De zware tafel mag gerust buiten blijven staan die kan tegen een stootje.

De grasmachine werd  netjes met een zeil ingepakt . Moest het nog een periode droog blijven dan komt de tuinman wel even langs om het gras nog eens af te rijden. Zelf zal ik met dat karweitje nog moeten wachten tot volgend voorjaar.

Op de rekken is alles opgeborgen wat nodig is om de tuin te onderhouden van materiaal tot meststof, sproeimiddelen tegen onkruid en de verzorging van planten en bloemen en groenten.

De tuin gaat in winterslaap. Baasje niet die bereidt zich al voor op de volgende lente. Alleen maar kijken in catalogi om te zien wat er volgend jaar voor nieuws kan gezaaid worden of aangeplant.

12 gedachtes over “Een afgesloten hoofdstuk

  1. Je zomer is allang voorbij. Herfst is ook bijna voorbij. Maar het is nog zachte weer. Wel veel regen. Je tuin is in de winterslaap gehouden. Alles is opgeborgen. Staat weer netjes in de schuur. Je vorige logje met kerstboom ziet prachtig uit. Ik heb nog last van elleboog. Vandaar ook eruit lag. Ferry zijn werk is eind april afgelopen. Fabriek gaat naar België. Misschien had paar logjes niet gekeken. Maar goed….. Je had ook druk. Fijne dag gewenst. Goed op je zelf oppassen.

  2. Afscheid van de zomer? we moeten al haast afscheid nemen van de herfst..! 🙂
    Onze tuinstoelen staan al láng in de schuur hoor.. al vanaf begin september. Dat was wél te vroeg eigenlijk.. we hebben nog weleens op de eetkamerstoelen buiten gezeten hehe.. dat was makkelijker pakken.

    • Een deel stond al binnen maar nu is letterlijk alles gestapeld in het tuinhuis. Ook hier is er een grote houten tafel die buiten moet blijven wegens te groot en niet afneembaar. Bij strenge wintertijden hang ik er een zeil over.

Geef een reactie