Licht in de duisternis

Ik weet  het ,ik weet het. Het is nog veel te vroeg. Maar ik heb geprofiteerd van het bezoek van een kleinzoon om het kerstgerief van de zolder te halen. En bijgevolg ook de namaakkerstboom. Hij heeft die in elkaar gestoken , de lichtjes erin gehangen en die ook helemaal versierd.
Er is nu licht in de sombere  dagen  waar het al zo vroeg donker wordt. Ook voor jonge mensen valt het allemaal zwaar . Geen contact met vrienden uit de klas, afstandsonderwijs, niet de favoriete sport kunnen beoefenen… Dan is een kerstboom optuigen bij oma  een mooie afwisseling.
En oma is ook blij met de afwisseling . Toch nog wat wachten met verder versieren tot Sinterklaas is gepasseerd.

 

 

14 gedachtes over “Licht in de duisternis

 1. Iedereen is er snel bij dit jaar, je kan de winterse gezelligheid dan ook langer aanhouden.
  Lichtjes geven….tja……licht :-), dat kunnen we gebruiken in deze donkere dagen.
  Pluim voor je kleinzoon, mooi gedaan.

  • Alleen kan ik de spullen (momenteel) niet van de zolder halen. Dus als er hulp is moet je die aannemen hé! 🙂 en als hij dan vraagt of hij de boom in elkaar mag steken en versieren sla je dat ook niet af.
   Het gemeentebestuur heeft een oproep gedaan om zoveel mogelijk lichtversieringen aan te brengen . Zo zie je nu al bij veel huizen de kerstboomlichtjes branden en zelfs buiten hangen er al lichtslingers. Er is ook een voorstel om papieren bloemen te maken en de foto’s door te sturen naar de gemeente. Een soort verlengstuk van de papieren bloemen aan het strand .Leuk toch. Materiaal heb ik nog genoeg liggen van de tijd dat mijn kinderen en later de kleinkinderen papieren bloemen maakten!! Dus ga ik daarmee ook aan de slag gaan !

 2. Heel wat mensen zijn al druk bezig met kerstversiering. Hier in de buurt heeft er ene zijn huis al volledig versierd. Dit al enkele weken. De duistere dagen en de corona zullen hier voor iets tussen zitten.

  • Inderdaad corona en de duistere dagen spelen hier ook een rol. En kleinzoon zag het helemaal zitten om alles van zolder te halen. In mijn eentje kan ik die grote curverdozen niet van zolder halen. Met de jaren verzamel je zoveel spullen dat ik wel drie kerstbomen kan versieren. Ik kies elk jaar ene andere kleur van kerstballen. Dit jaar opnieuw alle soorten witte kerstbollen. Verleden jaar was het allemaal in het rood.

 3. Och neee.. pas ná 5 december hoor.. en eigenlijk dan nóg een weekje of anderhalf wachten, want met een echte boom valt ie anders al vóór de kerst uit..! Ik zou het ding zó zwaar zat worden als ie zó lang in de kamer moest staan..! Ik wacht tegenwoordig al niet meer tot 6 januari om ‘m op te ruimen..!

   • Misschien dat we de lichtjes buiten wél wat eerder doen nu.. we kunnen in onze straat nu wel wat extra licht gebruiken..! 😉

   • Ja dat geloof ik best. En het gemeentebestuur bij ons raadt de mensen aan om wat meer sfeerverlichting aan te brengen om de drukkende sfeer veroorzaakt door corona wat op te vrolijken!

  • Het beeld verspringt hier zo vaak. Zou eigenlijk een groter scherm moeten kopen. Ga dus verder. Men heeft Bart de Wever opgeroepen de kerstverlichting al te plaatsen en lichtjes aan te steken, want lichtjes zijn goed voor het moreel van de mensen.

   • Een beetje geïnspireerd op vraag van gemeentebesturen om méér lichtversieringen in de stad en ook bij je huis zelf aan te brengen èn met de assistentie van de kleinzoon ben ik er aan begonnen. Gisteren was het een duistere dag en die lichtjes vrolijken een mens toch wat op. Ik kon het gebruiken want de afgelopen week voelde ik me niet zo kiplekker. Nog niet alles oké ,een beetje geduld zegt de arts dan!!

Geef een reactie