Wandelen is het motto!

Gezien ik voorzichtig moet zijn en tot nader order niet mag fietsen ( wat ik véél liever doe) probeer ik zoveel als het weer het toelaat wandelingen te maken.  Deze week reed ik naar Sluis, neen nu eens niet om te winkelen maar om op de wallen te wandelen rond Sluis. Matige zon en niet al te veel wind. De auto werd aan het kanaal achtergelaten en vriendin en ik wandelden het voetgangerspad op .

Vanop het voetpad heb je een mooi zicht op de omgeving. We waren er helemaal alleen en op het fietspad beneden zagen we ook niemand.

Ook hier had de voorbij storm  voor ravage gezorgd.

Aan de voet van de bomen veel paddenstoelen.

Waar je ook wandelt op de wallen is de molen overal te zien

De eerste helft hebben we afgewandeld maar dan zijn we naar beneden gegaan en zijn niet aan de tweede helft begonnen. Dat zal voor een andere keer zijn.

We wandelden door de rustige straten en hier en daar merkten we hoe vindingrijk de handelaars zijn. Bij een tearoom zagen we mensen in het deurportaal staan wachten tot plots de deur openging en er een paar dozen met pizza’s werden overhandigd. Bij een andere tearoom-restaurant hadden ze bij een ingang een paneel geplaatst met daarop take away. Ik las op het reclamebord dat je daar menu’s kon bestellen en dan komen afhalen. Een derde had een kleine toonbank vòòr de ingang geplaatst waar je kleine hapjes kon bestellen en ook koffie en frisdrank. Zoals je op de foto hierboven ziet liepen er héél weinig mensen in de winkelstraat! Nochtans zijn  alle andere winkels open!

Op het parkeerplein bij het Belfort had je alle plaats om je auto te parkeren!

Langs het kanaal niet de gebruikelijke terrasjes maar ook zie je geen enkele auto geparkeerd staan.

Het was wel een doordeweekse dag maar zo kalm en leeg heb ik het nog niet meegemaakt. En dan is het nog geen volledige lockdown.

 

 

12 gedachtes over “Wandelen is het motto!

 1. mooie wandeling Inderdaad ook Sluis lijkt mij echt doods Het zijn toch rare tijden
  Hopelijk kunnen we vlug weer naar het normale. Soms vraag ik me af of al die regeltjes en beperkingen wel zin hebben als ik zie dat het Coronavirus toch niet tegen te houden is
  Hou het veilig

 2. Sluis is een mooie stad gelegen in een al even mooie omgeving. Prachtige foto’s.
  Het lijkt overal stiller te worden. De mensen worden toch bang voor dat virus.

 3. Mooie wandeling Magda maar je woont er niet zo ver af Dan zou ik het nadien nog wel eens gedaan hebben. Zelf zou ik zeker niet naar Nederland gaan zelfs niet als het er kalm is. De adviezen zijn de grens niet over te steken wij zitten ten slotte in die leeftijdsgroep maar we best heel voorzichtig zijn .Hopelijk blijft alles goed gaan. Vriendelijke groet
  Marylou

 4. ‘t Is natuurlijk wél zo, dat het vaak meest Belgen zijn die in Sluis rondlopen en het druk maken.. en er is van regeringswege aanbevolen om de grens tussen B en NL (en vice versa) voorlopig even niet over te steken hè.

  • Ja dat is waar . Dan zie je ook geen bussen toekomen met toeristen om een dagje Sluis te doen. Maar de mensen uit de omgeving zowel Nl of B doen er wel verder hun boodschappen. Die dag was Sluis bijna spookachtig! En het zal er wel niet op verbeteren zoals de toestand evolueert.

 5. Ik fiets ook liever dan wandelen. Al hebben we de laatste week ook een paar keer een wandeling gemaakt. Als je naar paddenstoelen wil speuren is wandelen gemakkelijker dan fietsen.

Geef een reactie