Fort van Beieren

Het was een zonnige dag  met redelijk veel wind. En naar de windrichting te oordelen veel wind aan zee. Dus kozen we voor een uitstapje landinwaarts. We reden naar Koolkerke bij Brugge en gingen wandelen in het Fort van Beieren niet zover  gelegen van de Damse Vaart. Niet erg groot maar groot genoeg voor een gezellige wandeling. We waren niet de enigen en blijkbaar wordt dit domein ook veel bezocht door joggers. Er is ook een stuk van het domein afgebakend als loopweide voor honden waar ze naar hartelust vrij kunnen rondrennen.

 

 

De originele ingangspoorten staan wijd open. Je kan er altijd binnen!

Je wordt door een banner vlak bij de ingang uitgenodigd om blootvoets te wandelen. Dat zagen we niet zitten want er lagen immens veel hazelnoten op de grond.

Op de bovenste foto zie je restanten van een moestuin en serres.

Wij wandelden eerst tot de restanten van de moestuin . Daar kon je wel op blote voeten lopen. Heb ik ook gedaan :-). Het paard bleef ons volgen terwijl we rond de weide liepen.

Hier en daar staan nog héél oude bomen.

We trokken het kleine bos is .Ik was er jaren geleden eens met de kleinkinderen en toen was er nog veel te doen om het bos wandelvriendelijk te maken. Dat had wel iets en  de kleinkinderen vonden het  zelfs avontuurlijk. Nu zijn er mooie paden aangelegd en midden het  bos is er een bmx piste aangelegd voor de jeugd.

Een klein deel van de fietspiste deden we te voet. Best vermoeiend dat dalen en klimmen!

Je kan er ook genieten van de stilte op een open terrein. Er zat iemand naast haar fiets op het gras een boek te lezen. Je ziet tamelijk links op de foto de rug van de vrouw( donkere plek) die aan het lezen was.

Het oude houten verhakkelde brugje was er niet meer. Een nieuwe stevige brug lag over een uitgedroogd beekje.

We slenterden terug naar de ingang en  trakteerden onszelf in de gezellige cafetaria vlak ernaast ,een geklasseerde 17de -eeuwse langgevelhoeve.

foto internet. Ik vergat zelf een foto te nemen. Nu is er wel een volledig overdekt terras waar het lekker koel was ,want er was ook een terras buiten in de volle zon. Véél te warm !

11 gedachtes over “Fort van Beieren

  1. lang geleden ben ik er eens door gewandeld tijdens een wandeling in Damme…

    ik denk dat het domein inmiddels toch wat beter aangelegd is..

    die wafel zal je wel je gesmaakt hebben, neem ik aan

    prettige start van de week gewenst

    • Het was al een paar jaar geleden dat ik daar toen wandelde met de kleinzoons. Het was er inderdaad nog niet zo verzorgd als nu. Maar het avontuurlijke voor kinderen is wat minder al is die fietspiste wel de moeite waard en is die stilte weide erg mooi en dan niet te vergeten een groot stuk terrein als hondenloopweide. Hondenverenigingen komen er trainen.
      We trakteerden elkaar omdat we elkaar toch verschillende dagen niet hadden gezien! Alle redenen zijn goed hé 😉

  2. Hazelnoten? da’s toch zo erg niet op blote voeten? 😉 Aan het einde van onze straat staan beuken.. dáár is het wel wat pijnlijker over te lopen.. zelfs op m’n sandalen voelde ik die bolstertjes! En Jaxon vindt het ook niet leuk! 🙂
    Prachtig park hoor.. en een heerlijke tractatie op het einde! 😀

Geef een reactie