shuttledienst in de badstad -vervolg

Na het bewonderen van de bloemenpracht in de Sparrendreef keerden we op onze stappen terug richting Kustlaan.

De twee shuttlebussen die rondrijden van het Station tot in het Zoute. Foto’s komen van internet.

Maar eerst wandelden we langs het herdenkingsbeeld van Maurice Lippens ( klik ) de grootvader van onze huidige burgemeester Graaf Leopold Lippens vlakbij de Kustlaan gelegen.Dit jaar is er een uitzonderlijk mooi bloemenperk aangelegd.

We wandelden de Kustlaan in maar in dit stuk tot aan het Albertplein was weinig te merken van bebloeming.  Ik had geen zin om al die etalages van bekende merken te fotograferen maar eentje sprong er toch uit  de etalage van L.Vuitton met zijn “vliegende vissen” en welgeteld één handtas daar tussen in. Het golfkarretje ontbrak niet. Eentje maar , waar waren de andere ?

Tegenover de winkels zijn er mooie villagebouwen waar een of ander handelspand is ondergebracht. Oude villa’s en hotels zijn hiervoor afgebroken. En nog altijd verrijzen er grote nieuwe gebouwen .

Eén villapand verkocht de meest bizarre dingen, zoals deze houten fiets en ook kon je er even uitrusten op de banken. En een opvallend en vrolijk beeld stond voor de gesloten deur ! Jammer dat het sluitingsdag was!

Het Albertplein ( de place m’as-tu vu) is  één en al terras geworden. Van het vroegere groene  plein blijft niets meer over. Maar de omgeving is fleurig gemaakt door grote bloemenperken. De rode canna’s steken er bovenuit. De foto’s geven niet echt weer hoe mooi dit allemaal is.

Vlak vòòr het Hotel Memlinc aan het Albertplein staat of moet ik zeggen ligt er een enorm groot beeld van de zelfde artist als het vorige kleurig beeld.

Aan het reeds jaren onafgewerkte bekende hotel-restaurant Carlton lijkt het erop dat de werken weer zijn gestart.

Een grote bloemenboog aan een zijstraat is echt een eyecatcher. Nu zijn de meeste bloemen ver uitgebloeid.

Op veel hoeken van  straten staan gemetselde bloembakken die altijd mooi zijn opgevuld.

Vanaf hier zijn er grote bloemperken aangelegd. Het Driehoeksplein verraste ons op een mooi  bloemenkunstwerk van de befaamde Daniel Ost( klik ) en op het Lichttorenplein is er eveneens een prachtig werk van Daniel Ost te zien.

We naderen het Van Bunnenplein om dan af te zakken in de Lippenslaan. Morgen meer !

10 gedachtes over “shuttledienst in de badstad -vervolg

  1. Vind die glimmende kunstwerken met die grote voeten geweldig leuk!
    Die grote naam zegt me niet zoveel.. en ik vind het werk ook niet echt bijzonder.. maar da’s mijn persoonlijk smaak natuurlijk.

  2. aan die etalage van L.Vuitton stonden meerdere potentiële kopers men aan te schuiven Magda…

    en de solden waren toen wel voorbij 😃

    de werken aan dat gebouw zitten weer in de” lift”

    Daniel Ost een grote naam

    en de tweede foto van die sculptuur is …schitterend

    prettige dag

Geef een reactie