Shuttledienst in de badstad

De grote evenementen  in onze badstad  zijn omwille van Covid-19 tot het einde van dit jaar allemaal afgelast .  Alles wat een grote volkstoeloop kan meebrengen . Het gemeentebestuur heeft alternatieven gezocht die in de smaak zijn gevallen bij iedereen.
Zo rijdt er sedert begin juli dagelijks een gratis elektrische shuttledienst door de winkelstraten van Knokke-Heist met een start in de omgeving van het Station  tot in het Zoute. Onderweg zijn een tiental stopplaatsen waar je kan op- en afstappen. Deze dienst  loopt tot het einde van het jaar. De shuttle doet  één uur over het volledige parcours (heen en terug en als de drukte van het verkeer het toelaat)

Door het grote succes krijgt het project een vervolg tussen 1 oktober en 15 november in het kader van #ikzomerwestvlaams. Er wordt vanaf dan ook een nieuwe lijn ingelegd naar het Zwin. Zo zal het mogelijk zijn om vanaf het Station met een shuttle tot in het Zoute te rijden om daar dan over te stappen op een andere Shuttle die met een paar stopplaatsen tot aan het Zwin rijdt!

Gezien de afstand Station-het Zoute heen en terug voor mij nu nog niet haalbaar is , kozen we vorige week voor  een “reisje” tot aan de Minigolf in het Zoute en keerden we te voet terug om na driekwart van de afstand de shuttle op te stappen richting station.

De bedoeling was om de bebloemingsactie  in de winkelstraten te bekijken. Hieronder start ik in het Zoute.

Vlak vòòr het kerkje van de Paters Dominicanen , in de volksmond ’t Paterskerkje , is een gekende bloemenwinkel.
De uitbaters zijn ingegaan op het voorstel van de gemeente om mee te doen aan de bebloemingsactie . Zij hebben samen met andere handelaars in hun buurt de straat opgewaardeerd met prachtige duurzame bloemenarrangementen.
Sommige zijn echte kunstwerkjes en zullen ook blijven staan , zoals het prieel met de twee zitbanken die aan de overkant van de winkel op een hoek zijn geplaatst.

De bloemenwinkel op de hoek heeft aan beide kanten arrangementen gemaakt met bloemen en (vermoedelijk) wilgentakken.

Ook een winkel met mooie snuisterijen heeft een versierde gevel. De bloemen zijn nu echter  uitgebloeid. Maar de korven met planten en bloemen aan weerszijden van de etalage staan er nog altijd fris bij

Bij een vis en traiteurszaak suggereren de bloemstukken zeilen van een boot

De etalages van de winkel zijn zo mooi dat je er met bewondering naar kijkt en van geniet.

wordt vervolgd

12 gedachtes over “Shuttledienst in de badstad

  1. Het heeft wel wat ja.. wij hadden een paar jaar geleden zoiets in het bloemenpark, van die bogen boven de bankjes.. die wilgentakken begonnen zelfs uit te lopen daar. Maar bij een renovatie van het park zijn die wilgenbogen vervangen door zwarte metalen hoekige.. doodzonde.

Geef een reactie