zeebrugge

Ik ben op een punt gekomen dat ik echt kan herstarten met bloggen. Ik loop zo langzamerhand pijnloos rond en dat is fijn. Want pijn is vermoeiend . Dus geen pijn meer aan de grote wonde door de operatie maar ook praktisch geen pijn meer van dat “net onder de buikwand”  wanneer ik beweeg. Blijkbaar had het tijd nodig om soepel te worden. Alleen kan ik “mijn harnas” niet een hele dag missen. Dat is echt niet zo erg want je went er aan en ‘s avonds mag ik die uitdoen. Straks zal ik wel voortdurend een gaine moeten dragen , ik bereid me daar al op voor door zodra dat ” harnas ” uit is een gaine aan te doen. Van Dale noemt gaine een “soepel buikkorset zonder baleinen”. Het wordt me sterk aangeraden door de chirurg omdat de buikbreuk zo groot was.
Ik heb nog af en toe last van hevige spierpijnen en krampen maar daar doe ik nu oefeningen voor , de erge aanvallen van jeuk tussen vel en vlees zijn ook verminderd en sedert kort kan ik beter slapen zonder telkens wakker te worden nat van het zweet of met hartkloppingen. Komt door de operatie zegt de chirurg( =door de narcose zeg ik) . Het is me wat als je zo gevoelig bent voor veel soorten van medicatie . Beter slapen betekent ook dat ik  me fitter voel overdag , al is de ene dag niet de andere. Maar mijn leeftijd in acht genomen mag ik niet klagen, het was  ( dank aan corona) een zware operatie en ik moet wat meer rusten dan vroeger en dat is soms moeilijk voor mij, hahaha!

~~~~~~

Een maand na de operatie had ik echt zin om de deur eens uit te gaan.  Ik zat al zo lang thuis want zelfs vòòr de operatie bleef ik al thuis deels door de corona maatregelen maar ook omdat ik me van de arts  rustig moest  houden tot de operatie om geen erger letsel te krijgen ( de operatie kon niet eerder omdat er zo’n grote achterstand was) .
Mijn vriendin en ik zouden eens naar zee gaan. Maar 15 augustus , een feestdag en razend druk aan de kust , leek nu niet bepaald een goed idee te zijn. Waar zou ik mijn auto kunnen parkeren ? De parking aan het station is nog een halfuur wandelen tot aan de zeedijk. Daar was ik op dat ogenblik niet toe in staat. Geen probleem. Auto geparkeerd aan het station en vlakbij namen we de tram naar … Zeebrugge.
Daar wandelden we langs de vismijn waar die dag allerlei leuke standjes waren. Maar het was die dag zo warm dar er praktisch geen volk liep . We zochten verkoeling in een grote kledingzaak waar je koopjes kon doen en waar ook de herfstmode al aanwezig was, maar op zo’n warme dag denk je echt nog niet aan de herfst. Een bordeaux jasje aan de helft van de prijs kon me wel bekoren!
We stapten daarna terug naar de tramhalte vlakbij  en reden verder naar Zeebrugge-strand. Tien minuutjes wandelen en we ploften ons neer op een klein terras op het  strand zelf. De verkoeling kwam van een onweersbui maar we zaten onder immense parasols met zicht op een strandspeelpleintje zodat we niet moesten schuilen..
Die eerste korte uitstap deed deugd al had ik mezelf wel overschat en mocht ik de andere dag me héél rustig houden. Vanaf die dag ben ik af en toe met mijn vriendin op stap geweest. Ik durfde toen nog  niet alleen op stap omdat ik me plots erg slap kon voelen. Wat een paar keer is voorgevallen en de wandeling moesten inkorten of op een terras gingen zitten om wat te drinken.
Ik ga nog altijd niet alleen op stap  , maar boodschappen doen in de nabije Colruyt en Carrefour lukt me wel. Thuis ben ik “duizend man sterk” ( met   eenmaal in de week een poetshulp) . De tuinman is het zwaardere tuinwerk komen doen en al is het pas september de tuin ligt al klaar voor de komende winter. Straks nog wat voorjaarsbollen in de grond steken.

 

Jammer voor de standhouders maar die dag zal zeker geen succes geweest zijn voor hen. Véél en véél te warm.

Behalve één speedboat was er geen beweging in de jachthaven zelfs de rondvaartboot lag er werkeloos bij. Maar dat zal eerder aan de coronamaatregelen te wijten zijn.

De vissers hadden een vrij weekend.

Nog een mooi zicht op het gebouw waar de cruisetoeristen ontvangen worden en waar op één van de hoogste verdiepingen een uitstekend restaurant is .  De Russische onderzeeër Foxtrot die al een kwarteeuw een toeristische attractie was is nu naar de schroothoop, maar de vervanger als toeristische attractie ligt al klaar nl het lichtschip West-Hinder  die een opknap beurt zal ondergaan.

We zochten even verkoeling in een mooi winkelpand en de airco deed het uitstekend. Niet mis de accessoires in de winkel verwijzend naar de zee!

We tramden verder tot in Zeebrugge-strand en genoten vanop een strandterras van zand, spelende kinderen en in de verte  de zee.
Dat was mijn eerste uitstap na de operatie en veel van die uitstapjes zijn gevolgd. Ik zal het hier laten zien nu ik niet telkens meer pompaf ben na een uitstap.

10 gedachtes over “zeebrugge

 1. goed dat je er toch op uittrok Magda

  en een goede vriendin in die omstandigheden is veel waard..

  gisteren was ik in Knokke en dat was wel heel lang geleden

  vrij veel volk, vond ik toch

  en file in het terugrijden

  prettige dag gewenst

  • Ja mijn vriendin is een grote steun voor me. Maar als het nodig is is omgekeerd ook waar ..
   Ik was vandaag in Knokke en het Zoute en vond ook dat het redelijk druk was voor een door de weekse dag. Strandbars zaten vol! Met de gratis shuttlebus van het station tot in het Zoute . En dan te voet terug! Super en haalbaar voor mij in de huidige omstandigheden. Geen parkeer problemen !
   File is hier dagelijkse kost vanaf 17 uur!

 2. Er zijn heel veel mensen van jouw leeftijd die sowieso zo’n uitstap niet kunnen maken.. ook zónder zware operatie eraan voorafgaand niet. Je boft nog met je goede gestel Magda.. maar je moet echt nog goed oppassen denk ik en de boel niet gaan forceren. Leeftijd gaat van lieverlee toch ook best meespelen.. een mens blijft niet altijd in even goede doen en er is niks mis met wat kortere uitstapjes.. als ze maar leuk zijn.. en in goed gezelschap hè! 🙂

  • Ik besef het wel dat ik van geluk mag spreken dat ik nog zoveel kan mijn leeftijd in acht genomen. En ik probeer .echt om voorzichtig te zijn. en niet teveel hooi op de vork te nemen. Het zal nog wel wat maanden duren eer dat plotse slappe gevoel en moeheid verdwenen zullen zijn. Herken het nog van de vorige operatie .

 3. Een mens heeft af en toe wat afleiding nodig hé, als je al zo lang binnen zit.
  Wij zijn dit weekend een weekendje weggeweest, zes weken na mijn operatie. Het was vermoeiend maar zalig om nog eens onder de mensen te komen.

  • Lange tijd ging het echt niet goed en bij het minste wat ik deed lag ik in de lappenmand. Maar nu gaat het echt al beter . Zoals ze zeggen ” het moet zijn tijd hebben” . Ik heb veel te danken aan die ene vriendin die me na de vorige operatie en nu ook bij de tweede zoveel geholpen heeft om er bovenop te geraken.

Geef een reactie