fotos op het strand

Ik heb veel zomeractiviteiten gemist door ziekte . Ik kom tot het besef dat ik andere jaren veel op stap was in eigen gemeente en nu was dit door ziekte en ook door Corona tot een minimum herleid. Alle grote activiteiten en evenementen waren geschrapt en onze Burgemeester zei van in het begin ” tot het einde van het jaar”. Daar lijkt het tot heden toch op. Maar zaken waar geen grote volkstoeloop voor is zijn er nog wel zoals de beeldenroute ,een aangepast cartoonfestival waar over de hele gemeente verspreid grappige panelen waren geplaatst, ook is er een grote bebloemingsactie in de voornaamste winkelstraten met medewerking van de bekende Daniel Ost( ik probeer die binnenkort toch eens te doen)…

Hieronder heb ik nu het kunstproject van Wim Tellier  ( film terug te vinden op zijn FB )het strand pal tussen Duinbergen en Knokke bezocht. Met dit initiatief vraagt hij aandacht voor bijen als levensnoodzakelijke dieren. Knokke-Heist evenals nog veel andere gemeenten zetten zich in om bloemenweides aan te leggen. Die zijn niet alleen nuttig voor de bijen maar ogen ook heel mooi. Onze Burgemeester heeft zelf twee grote weiden laten inzaaien met bloemen ,ook bij het CC Scharpoord is een bloemenweide en vele boeren doen mee aan deze actie door op de brede rand van landerijen bijenvriendelijke bloemen te zaaien

 

Zes bloemen (500x vergroot ) liggen op het strand . In een video wordt getoond waar deze bloemen vanuit de lucht zijn gefotografeerd zoals op het dak van het ziekenhuis AZ Zeno, in de omgeving van het Zwin , op het Heldenplein, het Rubenplein, in de Golf, Lake side Paradise.

Deze bloemen liggen goed vast geankerd op het strand.
De foto van de  plaats waar de zes bloemen  aanvankelijk in de gemeente lagen hangen op palen. Maar die dag was er zo’n sterke wind dat de doeken dubbeltoe hingen. Trekken om ze goed te krijgen lukte niet daarvoor waren de canvassen véél te zwaar.

De wind was ons een beetje gunstig gezind en  het lukte toch met een paar canvassen: de eerste is het heldenplein met vooraan de blauwe bloem, dan in het Zwin op de foto onderaan de roze bloem en nog eentje met de bloem op het dak van AZ Zeno. De andere kreeg ik niet gefotografeerd. Aan de achterkant stond er telkens een foto van een bloem.

10 gedachtes over “fotos op het strand

  • De gemeente heeft echt zijn best gedaan om deze zomer aangepaste evenementjes te laten doorgaan. Jammer genoeg zijn er veel aan mij voorbijgegaan. Maar ik kon het volgen in een plaatselijk “krantje ” met tekst en filmpjes op FB.

 1. Wat die evenementen betreft maakte het niet echt uit of je kón of niet.. praktisch alles ging niet door door de coronacrisis hè. Heb al heel veel georganiseerde tochten gemist.. en de fotopuzzeltocht in Dordt, wat ik wel vreemd vond, want dat is niks massaals, dan loop je gewoon met een paar mensen door de stad. Maar wellicht waren ze bang, omdat er maar zo weinig te doen is, dat het wél massaal gedaan zou gaan worden?
  Dit is best leuk om te zien, die enorme bloemvergrotingen.

  (psje.. in de statistieken kun je zien hoe vaak iemand je blog bezoekt hoor! 😉 )

  • De gemeente heeft er deze zomer voor gezorgd dat er kleinschalige evenementjes waren die fel geapprecieerd werden.. Het hoeft echt allemaal niet zo groots te zijn zoals die concours hippique en de autorally waarbij duizenden mensen op afkomen of het vuurwerkfestival waar de stad met 10duizenden mensen overspoeld wordt en de hele stad één autoparking lijkt ,zelfs met primitief ingerichte weiden van landbouwers aan de rand van de gemeente.

   Inderdaad in de statistieken zag ik tot mijn verbazing hoeveel bezoekers er soms langs kwamen terwijl ik zo weinig blogberichten plaatste !!

  • Och ik denk niet dat de mensen die grootse evenementen misten. De gemeente heeft veel kleinschalige projecten gelanceerd die in de smaak vielen .. En de fietsers vierden hoogtij. Er is wat afgefietst deze zomermaanden . Ik hoor van veel mensen dat ze de smaak te pakken hebben en nog meer fietstochten gaan doen.

Geef een reactie