De kat uit de boom kijken!

De kat uit de boom kijken …of beter halen.
Toen ik eergisteren de krant uit de brievenbus ging halen (Ik  lees nog graag ‘ s morgens een papieren versie bij mijn ontbijt, anders wel digitaal) hoorde ik een klaaglijk gemiauw. Ik dacht de stem te herkennen van de poes die elke dag langskomt en al miauwend te verstaan geeft dat ze eten wil hebben ! Maar ik zag ze nergens . De stem begon alsmaar luider te klinken zodat ik toch rond keek of die niet ergens vast zat. Hoe meer ik ” poes poes” riep hoe meer ik “miauw miauw” hoorde.
Ineens kreeg ik haar in de gaten. Zat ze toch in de kruin van de treurwilg rondjes te draaien tussen de nieuwe slingers. De boom is in het najaar gesnoeid maar heeft al een flinke nieuwe kruin.
Terzelfdertijd hoorde ik het scherpe geluid van een merel die rond de kruin vloog. Aha dacht ik ,daar zit wellicht een nest met jonge mereltjes en is de poes daardoor de boom ingeklommen.
Vlug mijn gms gehaald en wat foto’s gemaakt . Poes bleef maar miauwen en de merel bleef maar “roepen” . Ik riep ook tegen de poes van  “alé alé ,kom nu maar uit die boom”
Na wat rondgelopen hebben op die kruin zag ik de slingers van treurwilg heftig heen en weer slingeren en zakte poes zich vastklemmend aan de schors van de boom naar beneden.
Oef ik dacht al straks moet ik een ladder uithalen om haar uit die kruin te halen.

Eenmaal terug op de begane grond kwam ze van tussen de struiken en luid miauwend kwam ze op me af.
Me achterna lopend bleef ze miauwen alsof ze wilde zeggen ” geef nu maar wat kattenbrokken na mijn prestatie”

8 gedachtes over “De kat uit de boom kijken!

  1. leuk dat je de brandweer er niet hebt moeten bijhalen om haar uit de boom te krijgen.
    Ik zeg haar maar het kan even goed een hem zijn !

    • Het is nog een jong en speels beestje en na wat geroep van mijn kant liet ze zich toch redelijk gemakkelijk zakken uit de boom. Ik weet niet of ik zelfs met een ladder haar zou kunnen pakken hebben! Maar na haar klimpartij drong ze nog luid miauwend aan op wat eten ,hahaha!

    • Gelukkig maar; Jaren terug hebben we eens de brandweer er moeten bijhalen om een poes uit een enorm hoge populier te halen. De hele buurt werd gek van het gemiauw. Dat toch al een paar dagen duurde ! Niemand had een ladder die zo hoog reikte en ook niemand was acrobaat genoeg om verder in de kruin te klimmen. Eerst wilde de brandweer dit niet doen en toen trok ik mijn stoute schoenen aan en ging naar de zitdag van de (huidige ) burgemeester . En legde uit wat er gaande was. Kort nadien stond de brandweer daar en met een hoge ladder haalden ze poes uit de boom. Het heeft me geen cent gekost , alleen waren die brandweerlui niet erg opgezet met deze taak. Bevel van de burgemeester hé 🙂

Geef een reactie