De anderhalve meter in Sluis

Even over de grens geweest voor een essentiële boodschap 😉
Sluis heeft zijn les goed geleerd.
Geen auto van ‘s middags tot ‘s avonds in de twee winkelstraten om de mensen  ruimte te geven.

Terrassen zijn merkelijk vergroot met het oog op de anderhalve meter afstand. Om de haverklap verschijnen plakkaten in beeld om je eraan te herinneren.

IJsjes kan je kopen zonder in lange slierten te moeten aanschuiven. Zelfs “coureurs” lusten er eentje!
La Spezia is ook aan te treffen in Cadzand-Bad waar ze een enorme keuze hebben aan pizza’s, ter plaatse eten of om mee te nemen.

Parking aan het Belfort voor de helft vrijgemaakt om terrasjes te kunnen zetten.


Op de Beestenmarkt verboden te parkeren.


Ter hoogte van de kaai werd een terras gezet van het nabij gelegen restaurant.


Een kledingzaak heeft een ludiek plakkaat vòòr de winkel gezet! En in de etalage van een andere kledingzaak staat een supergrote regenjas. Verwijzing naar de coronatijd waarin er meer gegeten en gedronken wordt ?

 

Geen auto’s langs de kaai maar wel terrasjes. Mag van mij best zo blijven.

Op het plein vòòr de kerk is ook een groot terras gezet.

En zoals ik al eerder schreef nog een plakkaat voor de anderhalve meter afstand. Je kan het gewoon niet vergeten in Sluis

En nu maar wachten op de toeristen en de Belgen , want het was er erg kalm gisteren.

16 gedachtes over “De anderhalve meter in Sluis

    • Het deed in elk geval vreemd aan: veel lege terrassen en bijna geen volk in de straten noch in de winkels. Nog wat aarzelen ?Maar in het weekend was het wel drukker geloof ik. Geen auto’s van 12 tot 18 uur is best aangenaam om te wandelen daar!

  1. Toeristen laat me hopen dat komt. Ik denk steeds mensen niet graag wilden komen. Toch zijn ergens bang voor. Net als ik….. Zo rustig is het daar. Veel steden is bij ons wat drukker. Moet maar aan de regels houden. Anders lopen echt mis. Horeca hebben dan echt moeilijk. Kroegen in Nederland houden sommige dicht omdat de mensen niet naar luisteren. Heb ik gehoord op de tv. Willen geen boete krijgen. Toch mooie foto’s kunnen maken Magda. Mooie omgeving in de stad omgeving.

  2. Het ziet er on-Sluis uit hè, zo rustig! Maar ik hoop dat de mensen er zo nog een boterham kunnen verdienen in de horeca.. zodat, als we eindelijk elkaar weer eens náder mogen komen, er nog genoeg horeca over gebleven is om het weer wat gezelliger te laten worden. Want ál die terrassen meer zijn wel leuk, maar zó ver uit elkaar.. daar wordt het toch echt niet gezellig van..!

    • Ja echt niet zoals we van Suis gewoon zijn. In de week is het over het algemeen wel kalmer maar toch niet zoals ik het nu gezien heb. Helemaal niet gezellig. Wel fijn dat er van 12 tot 18 uur geen auto’s door het centrum mogen rijden. Dat wandelt ook gemakkelijker he .

Geef een reactie