Treuren poezen ook ?

Kan een dier ook treuren? Ik denk het wel.
Elke dag komen twee poezen langs om een bordje kattenvoer te eten. De ene, een jong poesje, wil graag geaaid worden en legt zich languit aan de achterdeur. De andere houdt zich altijd op een afstand en kijkt me indringend aan en na zijn bordje leeg gegeten te hebben blijft hij nog een tijdje aan de achterdeur zitten.
Vlekje kwam dikwijls eens kijken naar de twee poezen alsof ze wilde ze zeggen ” héla ik ben hier de baas ”

Nu Vlekje er niet meer is merkte ik een van de eerste dagen dat de oudste poes in de keuken kwam en op de drempel van de living bleef zitten. Iets wat ze voordien nog nooit heeft gedaan. Zocht ze de aanwezigheid van Vlekje ? Het is een feit dat ze daarna niet meer dagelijks langskomt.
De andere poes is een jong speels beestje dat elke morgen rond mij huppelt en geaaid wil worden. Zij merkte dat Vlekje zich niet meer liet zien en op een morgen rende ze de living in en begon als een gek kriskras  door de living te rennen. Zij heeft dat maar één keer gedaan.

Het speelse poesje dat zich hier wel wil komen nestelen. Ik geef er niet aan toe. Het is een poesje met een thuis.

De oudere poes die soms liever onder de struiken zijn eten krijgt omdat het speelse poesje in de weg loopt.

 

 

 

6 gedachtes over “Treuren poezen ook ?

  1. Lijken erg op vlekje. Deze poezen voelen duidelijk wat aan de hand is. Komen jou troosten. Dieren voelen heel erg Magda. Wij hadden toen ook meegemaakt toen onze ouders ook hond had. Voelde al pa ziek is. En klopte ook. Zware operatie toen gegaan. Hond van hun toen was bij ons gelogeerd. Ik mis het alles ook onze ouders die niet meer zijn. Mooie foto’s. Poezen hebben nooit gehad. Ik heb konijn. Amber… is een schatje.

  2. Ik zou het wel denken.. en vooral als je zo beschrijft dat ze zich vreemd gedroegen ten opzichte van eerder.. maar heb het zelf nooit meegemaakt. Of de honden mensen misten kan ik ook niet zeggen.. toen m’n moeder er niet meer was, nam m’n vader haar rol van hondenverwenner over en ik denk dat Axel het vooral daarom ging.. om die leverworst die hij er altijd kreeg. Ik heb ‘m in ieder geval nooit vreemd naar m’n moeders lege stoel zien kijken, of ie ‘r miste. De katten van m’n zusje pikten gewoon de stoel, waar de dominante kat die overleed altijd op lag, meteen in.. echt treuren deden ze niet.

  3. Dieren kunnen vast en zeker treuren. Sedert dat Rakker gestorven is is Ginger nooit meer dezelfde speelse poes geweest. Dieren hebben ook gevolens. Onlangs stond Annabel naar de lege kamer van Eva te staren. Ze ziet ook dat er iets niet klopt.

  4. Ik ben er zeker van dat dieren ook kunnen treuren en iemand missen.Een hond of kat wiens baasjes op reis zijn en verzorgd worden door andere mensen tijdelijk.,tonen dat duidelijk.Zijn als de baasjes weer thuis zin plots meer hongerig en lopen ze achterna bij thuiskomst.Ik zie het alle jaren als ik de poezen van mijn dochter in die periode verzorg

Geef een reactie