Blijf in Uw kot!

Met de grote politie controle is er geen toestroom naar de kust geweest. Ik ben vandaag  in de late namiddag gaan fietsen. Prachtig weer , je moest niet eens een jasje aantrekken!
Onderstaande foto’s zijn gemaakt omstreeks 17.30uur . Op een gewone zondag is er rond dat uur een enorme file van auto’s die Knokke verlaten en naar de autoweg rijden richting Antwerpen of naar de A11. Een gelijkaardige file auto’s en soms stilstaand verkeer  komt uit de richting van Sluis eveneens om naar beide autowegen te rijden.
Een eveneens drukke weg is de Kalvekeetdijk  gebruikt om naar Knokke te rijden of om via deze weg ook naar beide vernoemde  autowegen te rijden.( eerste foto)
De stilte is enorm en doet wat beangstigend aan , alsof er iets gaat gebeuren. Politie patrouilles rijden af en aan. Er is ook toezicht te paard geweest want een politietrailer reed terug naar zijn kot !  De strenge controles tijdens de week hebben blijkbaar geholpen.

20 gedachtes over “Blijf in Uw kot!

 1. Inderdaad het is een heel onwezenlijke situatie; Ook ik doe veel fietstochtjes zoals je al hebt gezien en geniet van de stilte en de natuur
  Om sommige plaatsen is er wel veel volk met de fiets oa op de Brugse vesten en ik probeer die wel een beetje te vermijden
  Hou het veilig en geniet zoveel mogelijk van de natuur

  Like

 2. Onwezenlijk die straten zonder verkeer! Ik heb vandaag genoten van mijn tuin. Misschien morgen nog eens een toertje fietsen. Gelukkig is het bij ons heel stil op de landwegen.

  Like

  • Wat jaartjes geleden fietste ik van St Kruis Brugge tot in Maldegem op de oude spoorberm. Zalig! Eerst met de auto tot Brugge en dan met de fiets verder. Nu durf ik niet zo ver fietsen. Er is zoveel controle en vooraleer ik die rustige wegen bereik moet ik met de auto een stuk op grote wegen rijden. Dat is zeker geen essentiele verplaatsing!!

   Like

  • Ja dat is waar en de controles gaan door . Vandaag nog op de Natienlaan toen ik van de Colruyt kwam. Ik kan niet anders dan tot Knokke rijden en dan rechtsom draaien om terug naar mijn huis te rijden. Weet je wat tweede verblijvers doen om hier te geraken? Zij komen met een camionette en verklaren dat ze een karwei moeten doen voor hun baas in Knokke. Hoe durven ze ! Staan ze dan niet stil dat ze de echte effectieve bewoners hier kwaad kunnen meedoen? In vakantie periodes groeit het aantal inwoners van 33 000 tot 100 000 . Daar is de infrastructuur in tijden zoals corona niet op voorbereid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.