Wat doe je tijdens ” blijf in je kot”

We moeten “in ons kot blijven”. Voor velen lijkt dat niet haalbaar , ze zijn het niet gewoon om thuis te zitten en wellicht weten ze ook niet hoe ze kunnen genieten. Verder denken ze niet na dat al die maatregelen ook voor hun bestwil is. Erg toch dat er hier nu grensbewaking is om de hardleerse mensen terug naar huis te sturen!!

Ik heb er geen probleem mee. Ik weet altijd wel wat doen. De helft van de dag zijn er tegenwoordig berichtjes en telefoontjes. Ik kan nu uitgebreid ontbijten en kranten lezen en tot de middag in peignoir zitten zonder me schuldig te voelen. Ik ben al geen ochtendmens en schiet maar traag in gang  en zeker als er niets gepland is. Ook mijn poetshulp mag niet meer komen en dus weet ik op dat vlak ook wat  te doen. Ik neem er de tijd voor om allerlei klusjes te doen binnenshuis en omdat er aangeraden wordt om ook even in de buitenlucht te zijn ga ik de tuin in en daar weet ik na al die koude en regenachtige weken ook wat doen. Mijn tuinman die in het najaar veel gesnoeid heeft ,ging in het voorjaar de tuin mooi opkuisen vooral dan het grasveld dat vol onkruid en mos zit  .Maar de tuinman woont in Oostburg en dat wil zeggen dat hij de grens niet over mag! Wachten dus.

Deze week waren er toch een paar namiddagen met zonneschijn en dan ben ik de tuin ingedoken en heb wat snoeiwerk gedaan. Vandaag was er wel een scherpe wind maar ik zocht een beschutte plek op om struiken te snoeien. Een tweetal namiddagen was het heerlijk weer en kon je gerust in een pullover buiten bezig zijn. Dat geeft zo’n voldoening als je die opgeruimde perken ziet en bloembakken gefatsoeneerd zijn . Ja veel bloemen in de bakken zullen dit jaar nog kunnen meegaan.

Door zo verkouden te zijn geweest heb ik er niet aan gedacht om de grasmachine binnen te brengen voor onderhoud. Ik heb deze week telefonisch gevraagd in Aveve of ik de grasmachine mocht binnenbrengen om na te zien. Dat kon en de man was zelfs blij want hij had tegenwoordig weinig om handen. Het was wel vreemd  dat je aan de uitgang binnen moest gaan. De ingang was afgesloten. Ze mochten enkel nog dierenvoeding verkopen en bakgerief zoals bloem …en broodjes, koffiekoeken… Er was 1 persoon in de winkel en vier personeelsleden !  Ik moest niet eens binnengaan .De verantwoordelijke kwam al naar buiten om de machine uit de auto te halen. De zoon had de grasmachine in de kofferbak gelegd , zelf kon ik dat niet hoor! De zoon kwam even  langs om te zeggen dat zijn werkgever de zaak sloot en hij naar huis mocht!

Zodra de grasmachine weer in orde is ,kan er gedacht worden aan gras afrijden tenminste als het weer wat meewil. De eerste keer gras afrijden was een werkje voor de tuinman , maar zoals gezegd mag hij de grens niet over! Het grasveld is voor het ogenblik een ramp : veel mos en onkruid en op bepaalde plaatsen nog zompig .

Op een van die zonnige namiddagen heb ik de auto flink geschrobd. Was hoognodig, de hele winter werd die niet gewassen. Ik moest mijn kleren zelfs flink bijeenhouden bij het instappen om die niet vuil te maken. Foei ! Ik ben nog nooit naar een carwash geweest en  doe het liever zelf. In de winter is die in de kortste keren weer bespat .

De magnolia is één en al bloem. Machtig mooi . De boom staat wat beschut maar als de wind zo scherp blijft zullen de bloemen vlug afvallen.

Deze geranium heeft de winter overleefd en begint opnieuw te bloemen. De plak aubrieta is er ook al vroeg bij. En met deze muurbloem ben ik echt gelukkig. Vroeger zag je die in alle tuinen en als de plant bloeit geuren die  zo lekker. Mijn moeder noemde die “groveliers” Ik heb een tweetal jaar geleden een plantje gekocht en nu heb ik er overal in de tuin kunnen uitplanten dank zij de zachte winter.

De duiven storen zich niet aan mij en pikken gretig graan uit het gras. Ik strooi dat ‘s morgens uit voor de merel die ‘s morgens rondjes trippelt aan de achterdeur om mijn aandacht te trekken. Leuk zicht wanneer die dan met zijn familie komt graantjes pikken.
Op de blaadjes van de gekleurde haag zag ik hier en daar pimpampoentjes genieten van de zon.


De vergeetmenietjes bloeien en een struikje met frêle bloempjes op een steeltje bloeien ook en het longkruid eveneens  . Beide struikjes kreeg ik van buurtje, die ondertussen verhuisd is naar Le Pays des Collines.

De auto is terug mooi zilvergrijs na de wasbeurt. Ervoor was hij vaalgrijs ! En de grasmachine werd door de zoon in de kofferbak gezet

De forsythia links veertiendagen geleden en rechts vandaag . Een wolk van bloemetjes!

Een bacopaplantje heeft de winter ook overleefd en bloeit opnieuw en de pioen belooft weer prachtig te worden. Grote plakken mos heb ik te drogen gelegd. Kan van pas komen als ik bloemstukjes maak. Kost redelijk veel in de tuincentra en hier heb ik maar plakken uit de border en uit het gras te halen.

#werelddownsyndroomdag #steunkousen #downtheroad

Gisteren was het werelddownsyndroomdag en werd gevraagd om je steun te betuigen door een paar steunkousen te kopen . Maar ja de winkels zijn dicht . Dus de kast ingedoken en verschillende sokken aangetrokken. Eigenlijk een ideetje als je een gat hebt in één van je sokken 🙂

Zoals je merkt: geen tijd om me te vervelen

14 gedachtes over “Wat doe je tijdens ” blijf in je kot”

 1. Heerlijke kleuren bij jou! En je bent een bezige vrouw, goed voor fysiek en mentaal.

  Het is allemaal wat behelpen nu, maar ik vind het ongelooflijk hoe goed de zon haar best doet om het ons – ondanks alles- zo aangenaam mogelijk te maken.

 2. Ik verveel me momenteel ook niet. Ik leef op een trager tempo dan anders. Ik voel me een beetje op pensioen. Toch kijk ik uit naar de datum om weer te gaan werken en bij de mensen te zijn.

  • De tuin is echt mijn uitlaatklep. Ik doe het nu wel rustig aan want ik voorzie dat het nog een tijdje kan duren dat we in lockdown zitten. Echt zonnen zit er nu nog niet in daarvoor is de wind nog te scherp!

 3. Ik vind het ongelofelijk dat zoveel mensen ineens niet meer weten wat te doen. Ze zaten altijd hele dagen op hun pc te gamen, maar nu moet men persé massaal naar buiten.. te gek voor woorden.
  En dat terwijl er voor internet- en netflixverslaafden zóveel leuke initiatieven zijn ontplooid.. je kunt er heel veel gratis kijken bijvoorbeeld.
  Ik ben de tuin nog niet in geweest.. alleen vorige week om eindelijk de vlinderstruiktakken die afgebroken waren door die stormen vorige maand af te knippen. Er kan genoeg gedaan worden dus komende week, als het zulk mooi weer wordt, weet ik ook wat te doen. 🙂 En bloggen kan altijd ook nog hè hahahaa!

  • Ja ik begrijp dat ook niet. Plots moet iedereen per sé naar buiten.. Het is zoals kleine kinderen die je iets verbiedt ,dan doen ze of proberen het toch om het wél te doen!
   Ik geniet ervan om een tijdje buiten bezig te zijn maar als je dan terug in huis komt in de warmte krijg je de klop en bloggen zit er dan niet meer in 😉 . Er komen beslist nog dagen met minder goed weer en dan haal ik mijn schade wel weer in.

 4. Prachtig tuin heb je Magda. Zo tuin wil ik ook wel. Prachtig bloemen. Daar hou ik zo van. Je kan heel goed zien dat lente is. Bij ons was vandaag heerlijk weer. Niet koud. Wij hebben bamboe schutting schoon gemaakt. Zat beetje alg erop. Wat een werk allemaal. Daarna even gezeten op de balkon. Wel leuke steun van twee verschillende sokken.

  • De tuin is echt nog niet op zijn mooist al zou je dat denken door die foto’s van dichtbij genomen. Moet er echt nog wat in werken zoals onkruid uitdoen en het gras ligt er verwilderd bij… ach we hebben tijd genoeg om dit allemaal te doen.nu we niet ver kunnen lopen.

  • Ja kleur is er al in de tuin., kon die koude wind en de nachtvorst( die nu voorspeld is) weg zijn dan gaat alles vlug in bloei staan. En bloembakken kan ik nog niet vullen ten eerste de tuincentra zijn niet open en ten tweede is het voor zomerbloeiers nog te kou.

Geef een reactie