Water,water en nog eens water!

We hebben de laatste weken al veel regen gehad en telkens als het stopte met regenen werden de straten  vlug weer droog. Maar de laatste dagen bleven er overal plassen staan. Sommige chauffeurs vonden het blijkbaar erg leuk om met hun auto door die plassen -die een groot deel van het wegdek innamen -te rijden. Hoge watergolven met gevolg. Sta dan maar vlak bij die stoep. Ik vind het zelfs gevaarlijk want je auto kan aan aquaplaning doen!Gisteren regende het de hele dag en ik zag op het terras en op de oprit plassen ontstaan die bleven nadat het ophield met regenen..

Deze morgen  stond het achterste deel van de tuin in het water.
Dat is  al meer voorgekomen maar nu was het echt lang geleden. Aan de ene kant van de tuin zag je het gras niet meer ,  aan de andere kant van de tuin zag je nog het gras maar was het echt zompig. Ook bij de achterbuur en de buur naast me stond een deel van de tuin in het water. Tja dan staat er gegarandeerd ook water in het achterste deel van het tuinhuis.
De hele dag scheen de zon  precies alsof ze ons wat wilde troosten. Het water is gezakt maar het blijft een zompige boel.

Ik zag vandaag vlak in de buurt een weide helemaal in het water staan. Dat had ik nog nooit gezien. Normaal lopen er altijd paarden in die weide. Maar de paarden zullen wel een droog onderkomen gekregen hebben.
O moest er daar plots héél erg hard op vriezen , dan hebben we een openlucht ijsbaan! Ach dromen mag hé

Ik herinner me dat opa als de tuin eens onder water stond met de helft van een grote schelp van een zandbak met de kleinzoons bootje voer in de tuin . Hij bond een touw aan de schelp , trok zijn laarzen aan en liep met de jongens in die schelp over en weer. Dolle pret!  Arme opa ,de kleinkinderen werden het maar niet beu !

De bovenste foto is van rond 10 uur deze morgen( toen ik opstond was er nog meer water, maar ja ik was nog niet echt wakker om een foto te nemen 🙂 ) en de foto eronder is in de namiddag genomen.

Achter in het tuinhuis stond er ruim 5 cm water. Omdat ik weet dat dit kan gebeuren staat er niets dat kwaad kan als het water daar opstijgt uit de vloer.( vloer op zand ! )

Juist om de hoek waar ik woon stond een grote weide in het water. Ik heb nog meer water in weiden gezien maar ik kon er niet parkeren. Deze foto is omstreeks 16 uur getrokken. Ik ben benieuwd of het morgen in de grond zal getrokken zijn.

 

PS Binnen de 48 uur heeft WordPress me enkele oplossingen voorgesteld. Vandaag heeft de zoon het voor mij opgelost. Er was overgeschakeld op een andere provider zonder mijn weten. De zoon heeft een update gemaakt en alles is terug bij het oude..

13 gedachtes over “Water,water en nog eens water!

 1. Het was afgelopen tijden vreselijk veel regen gehad. Het is echt niet normaal geweest Magda. Op je foto’s zie je dan heel goed. Bij ons is het ook veel regen gehad. Ik werd gek van al die regen. Klagen…. Gelukkig komende week wat beter weer bij ons. Nu schijn volop bij ons Magda. Bij jou is wel veel water ballet geworden. Hopelijk is nu beetje weg getrokken. Fijne dag voor jou Magda.

  • Ja het is redelijk vlug weggetrokken. Maar deze nacht heeft het opnieuw zoveel geregend en stond er weer water in de tuin. Wel niet zoveel en na de middag was het weer verdwenen. Maar de grond is hier echt wel verzadigd , het mag ophouden met regenen! Gelukkig zagen we vandaag het zonnetje!!

  • ja dat weerbericht! Daarom ben ik vandaag op boodschappen geweest en even de grens over is altijd een leuk uitstapje want na de boodschappen nog een koffietje en een pannenkoek 🙂 in gezelschap van mijn vriendin!

 2. Laten we eens aan deze beelden denken als men komende zomer weer eens zegt dat de droogte nog járen voor een lage grondwaterstand kan zorgen..! Ik ga gewoon weer genieten van die lekkere temperaturen dan hoor. Ik ben géén ontkenner van de klimaatveranderingen, dat er dingen veranderen is wel heel duidelijk, maar ik ben het wel zat dat je nérgens meer van mag genieten zonder je ergens over te moeten schamen.

  Fijn dat je problemen verholpen zijn!

 3. Ik kom van de Ardennen en daar liep de Lesse op gelijke hoogte van de oevers en overal stond ook daar water in weiden en de regen gaat vanaf weekend weer verder.Ik denk dat het pompen of verzuipen wordt

 4. hier was het niet anders Magda

  gisteren was het hard regenen zonder ophouden..

  ik woon op en lichte helling, maar overal in de straat zag je vandaag het grondwater zo uit de helling komen

  en daar is weinig aan te doen

  groeten

  • Gelukkig is het huis wat hoger gebouwd dan het straat niveau maar de tuin achterin ligt iets lager en als je weet dat er vroeger ( vorige eeuwen)hier een beekje liep dan moeten we niet verwonderd zijn dat het waterpeil op die plaatsen naar boven gaat bij veel van mijn buren en dat zou doorlopen door de polders richting Maldegem!! Daarom hebben we 50 jaar geleden treurwilgen geplant! En wij niet alleen.

   • Ik denk dat wij geluk hebben. Wij hebben nog nooit water in de tuin gehad (hout vasthouden!). En bij ons op de heide is het grondwaterpeil nu pas eindelijk weer op een normaal niveau.

Geef een reactie