carnaval

Het stormweer is een beetje spelbreker geweest vandaag. Overal in het land zouden er vandaag carnaval stoeten zijn. Vele stoeten zijn afgelast of ingekort. Blankenberge had een verkort parcours en op sommige plaatsen mochten er geen karren rijden en in Heist is de stoet ook ingekort geworden. Aalst deed de stoet een uurtje later starten. Iedereen was benieuwd of die stoet zou starten want er was al zoveel te doen over de  beelden van de Joden verleden jaar en iedereen was er bijna zeker van dat er repliek zou zijn vanuit de carnaval groepen! Al die controversie is de beste reclame voor dit gebeuren. Al is het er soms over het is en blijft kolder  en satire .

Ik ga graag kijken naar de carnavalstoet in Heist . Er waren 48 groepen ingeschreven.
Maar dit jaar heb ik forfait moeten geven. Ik was zo erg verkouden met hoesten en keelpijn dat ik twee dagen mijn bed mocht houden. Ik ben er zeker van dat ik dit heb opgedaan toen we dinsdag een carnaval namiddag hadden met oliebollen à volonté ,en muziek en dans. Het was er warm en nadien moest ik toch een paar stappen  zetten naar mijn auto die op het marktplein stond.
Die namiddag ging door in Heist in een ontmoetingscentrum. Carnaval leeft enorm in Heist en velen waren verkleed gekomen naar die oliebollen namiddag! Ambiance verzekerd. Ik was niet verkleed maar al vlug stond er een feesthoed op mijn hoofd. Natuurlijk was er weer niemand die aan foto’s nemen dacht , hoogstens een paar voor hun eigen vrienden. In een zaal met 80 mensen heb ik dan maar fotograaf gespeeld ( doe dat graag hoor 🙂
Zo kan ik toch iets meegeven van het carnaval .

 

14 gedachtes over “carnaval

    • Het is niet te geloven hoe dat carnaval in de deelgemeente Heist nog leeft! Dit was nu echt een namiddag waar de iets ouderen zich eens konden uitleven binnenshuis( ik heb nadien daar mijn verkoudheid opgedaan: warm binnen en erg koud buiten bij het naar de auto gaan)

  1. Ik krijg lichtelijk het idee, dat die laatste twee het toch niet zó naar hun zin hadden.. óf ze wilden eigenlijk liever niet op de foto hahahahaaa! Maar dat het een dolle boel was, dat zie je aan de (rest van de) foto’s wel af!
    Vind het echt jammer dat al die mooie wagens voor niks gemaakt zijn geworden bij al die afgelaste stoeten, is toch altijd een heel werk en dan willen die mensen het toch graag laten zien hè.

    • Jawel hoor maar die twee werden aan alle kanten belaagd om een fotootje te laten nemen. Die mevrouw is de moeder van een gehandicapte zoon ( foto waar je juist nog haar arm ziet) Ze houdt hem nauwlettend in het oog dat hij zich niet te veel laat meeslepen in de ambiance. Dan wordt hij wat te wild. Hij kan niet spreken en dan worden zijn gebaren te geweldig. Iedereen kent hem en hij is helemaal aanvaard in onze verenging. Maar ja als de ambiance er is let de moeder toch wat meer op.. Die namiddag hielp ze met opdienen van drank als vrijwilligster ,ben dan liever fotograaf als vrijwilligster, hahaha!

  2. Het was daar gezellig geweest. Jij maakt heel gezellig met deze mensen. Leuk voor jullie allemaal meegemaakt hebben. Leuke foto’s geworden. En leuke verkleding.

Geef een reactie