Lentekriebels

Er zijn dagen dat ik echt al lentekriebels krijg. De zon komt je als het ware wakker schudden( al is het tegenwoordig niet voor lang) en dan heb ik zin om eens naar een tuincentrum te kijken wat er al te vinden is . De twee  kerstrozen in de hall hadden hun mooiste tijd gehad. Weggooien ga ik  niet doen , ik ga die in een nieuwe pot aarde zetten en laten staan in het tuinhuis tot ze naar buiten kunnen verhuizen. Als het weer wat mee wil kan ik er twee mooie groene planten aan overhouden.

In Intratuin gelegen tegen Maldegem hebben ze altijd een mooie keuze van kamerplanten. Dus reed ik naar het tuincentrum . Het was koud en grijs ,maar ’s morgens had de zon toch even om het hoekje gekeken.. Eén serre in het tuincentrum had al vrolijke voorjaarsplantjes , maar daar waag ik me toch niet aan. Eén nacht vorst en ik kan opnieuw beginnen.

Wat er wel was : een grote voorraad witloof wortels. Ach waar is de tijd dat mijn broer een grote baal van die wortels meebracht en ik die in de grote tuin en ook in een grote tobbe in het tuinhuis plantte. De lekkerste witloof ooit !
Ook al een grote voorraad plantaardappelen. Daar begin ik niet meer aan. Ik heb twintig jaar lang  aardappelen geplant in een grote tuin . Drie soorten : vroege oogst ,wat latere oogst en nog wat later. Ik kon mijn man maar niet aan het verstand brengen dat het veiliger was om verschillende soorten te planten. Want als één ras ziek werd dan had je toch nog altijd de andere soorten aardappelen.

Wat wordt er toch geprutst : aardbeien die naar ananas smaken!! En planten waarvan je de blaadjes als spinazie kon bereiden en de vruchtjes die smaken naar aardbeien. Ik heb van die laatste twee wortelstokken gekocht. Ben benieuwd. Maar ik wacht nog wel even om die al te planten.

Dahlia knollen in alle kleuren , maten en groottes.

De bloesemplanten staken de ogen uit.  Eén nacht vorst en vergeet het maar. Toch nog veel te vroeg. Buiten was er keuze genoeg voor de buitenplanten. Maar dat interesseerde me nu niet.

Zoveel zakken kippenvoer!. En dan die bakken vol gedroogd mos.
Ik ga in mijn tuin ook eens mos verzamelen en drogen. Ik kan er  hele plakken van de bodem plukken in de bloementuin..

Er wordt ook gezorgd in het tuincentrum (en liefst op het einde van de “wandeling ” )dat er mooie hoekjes zijn met een heleboel ideetjes om je interieur een nieuw en vrolijk uitzicht te geven
Maar ik hield het bij twee groene kamerplanten om de hall weer wat op te vrolijken!( die onderste had ik al)

Een dan terug naar huis via Sluis. Kijk toch eens naar dat sportkarretje geparkeerd langs de kaai in Sluis. Neen dat is niet mijn auto maar deze doet denken aan een blogvriendin die ook zo’n auto heeft en er leuke uitstappen mee maakt.

Na een kopje thee en een pannenkoek reed ik naar huis in mijn onopvallende , grijze wagen!

14 gedachtes over “Lentekriebels

  • O maar werken in de tuin zit er nog niet in ! Veel te nat en te koud. Ik wacht tot één van de kleinzoons mijn groententuintje komt omspitten ,hèhè en de tuinman mag voor de eerste keer het gras afrijden als het zo ver is. Het is veel te lang voor mij en dan mag je de machine nog hoog zetten ,ik zou er niet door geraken! Ik ging op prospectie naar Intra tuin 🙂 om te zien wat er allemaal al was. Het doel was kamerplanten !!

   Geliked door 1 persoon

 1. De kriebels voel ik ook hier, maar ik probeer ze nog wat tegen te houden.
  Een tuincentrum doorwandelen vind ik ook leuk, zonder karretje dan voorlopig 🙂
  En vooral als er een gezellig plaatsje voor een warm drankje tussendoor is.

  Like

  • Ach het was nog niet fameus ,alleen buiten de vaste planten. Daar heb ik er na al die jaren ruimschoots genoeg van. Ik wil enkel wat zomerbloeiers en daar is het echt nog véééél te vroeg voor.. Als het weer verder zo blijft zal ik niet veel nieuws moeten kopen ,zelfs de geraniums bloeien nog!!!

   Like

  • Intratuin heeft een mooi assortiment voor buiten en een ruime keuze kamerplanten die je in andere grote tuincentra in de Belgische omgeving niet vindt. Deze Intratuin ligt vlakbij bij de Nederlandse grens en dat merk je ook aan alles in deze winkel. Is eens wat anders voor de Belgen !

   Like

   • De Intratuin waar wij gaan is vlak over de grens in Nederland. Maar 80% van de auto’s op de parking hebben een Belgische nummerplaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.