Cadzand in de zon!

Gisterenmorgen arriveerde Cédric om even uit te blazen bij oma na een paar zware examens waarvoor hij weken had gestudeerd(  heeft vandaag bericht gekregen dat hij geslaagd is. Joepie! ). Hij wilde enkel komen op voorwaarde dat we naar zee gingen wandelen.” hij had nood aan jodium na weken stadslucht te hebben ingeademd. “Ik hoor het mijn oudste zoon ook nog zeggen. wanneer hij na een weekje Gent van de trein stapte” ik ruik de zee en heb op slag geen hoofdpijn meer”  Alsof  Cédric me daarmee kon straffen ,hahaha!
Na het middageten reden we naar Cadzand. Ik weet dat hij daar graag wandelt, het is er  rustig, je kunt er gemakkelijk parkeren ( en de hele winterperiode daarenboven ook gratis).

Vlak naast de parking en achter de duinen van de Zwingeul liepen een drietal wollige runderen te grazen. Geen interesse voor mensen ,hij draaide zijn kont naar ons en graasde verder! We wandelden via een paadje tussen de duindoorn, braambessen ,oude kromme bomen… en kwamen aan de zee uit.

Het eerste wat Cédric deed was op de duinen klimmen en naar de zee kijken. Een prachtige blauwe en rustige zee en een even mooie blauwe lucht. De werkelijkheid was nog mooier dan de foto’s.

De duinen verstevigd met helmgras en houtenkragen waren zo egaal en onbetreden dat het opviel.
Wat bleek :op de tweede foto hing aan het eind van zo’n houtkraag een plakkaatje met de mededeling om deze duinen niet te betreden om het  uitzicht van een golvend duinengebied te vrijwaren! Zoals je merkt waren er enkel voetstappen die naar het strand liepen rechts op de foto!

 

De havendam en de zaak AIRrepublic van Sergio Herman( was gesloten).

In het jachthaventje lagen maar een paar bootjes! Bang voor de storm die eraan komt?

Enorme rotsblokken zullen de storm wel tegenhouden . Op het strand waren vogels strandpieren aan het uitrukken. Een strandlopertje koerste ook over en weer ,maar was te ver verwijderd om een duidelijke foto te kunnen maken.

Het leek wel zomer: volle zon en geen wind. Een rotsblok was even een strandzetel voor Cédric 🙂

De zee leek een spiegel en samen met nog een koppel speurden we het water af naar opspringende zeehonden! Ik heb er eentje gezien maar aan de kreten van mijn kleinzoon en het koppel waren er meerdere.

Wij wandelden daarna terug landinwaarts staken de loopbrug aan het haventje over richting naar het grote hotel waar Sergio Herman ook een zaak heeft, Pure C.

Cédric wilde een pannenkoek eten in het strandpaviljoen ” de Piraat ” maar die bleek tijdens de week nu gesloten. Ik liet hem eerst gaan kijken want ik had geen zin om de helling af en dan weer op te wandelen.. Je zag zo al dat er geen beweging was.

Maar achter de duinen op het pleintje was er een zaak open en daar konden we een reuze pannenkoek bestellen.
Veel wandelaars die we tegengekomen waren stapten hier ook binnen. Niet moeilijk ,er was maar één zaak open in de hele omtrent.

Daarna wandelden we terug naar de auto die op de parking stond even buiten Cadzand.
18 uur was het toen we die mooie zon zagen verdwijnen aan de horizon! Een mooier einde van deze dag konden we ons niet wensen.

17 gedachtes over “Cadzand in de zon!

  • Dank je voor de gelukwensen, ik geef die zeker door. Ik ben zo blij dat hij gezien zijn leeftijd zo af en toe nog een paar dagen naar oma komt. Dan kunnen we onder ons tweetjes zo gezellig een boompje opzetten over allerlei onderwerpen. Hij is dikwijls verwonderd dat ik goed kan meepraten over allerlei onderwerpen. Ik ben altijd een veelvraat geweest wat er omgaat in de maatschappij.

  • IK voel me zo blij voor Cédric want de examens zijn niet voor de poes. Dank je voor de gelukwensen ,ik geef het hem zeker door.
   Het was zo’n mooi weer die dag en in de namiddag was het licht ideaal om mooie foto’s te maken.

 1. Lekker uitwaaien aan de strand. Gefeliciteerd voor kleinzoon. Deze strand is zeker rustig om te wandelen. Mooie foto’s geworden. Morgen krijgen orkaan kracht te maken. Wij hebben balkon na gelopen. Of het goed vast zit. En wat dingen op de grond gezet. Belooft wat bij ons vlakbij aan de kust.

  • Dank je voor de felicitaties. Ik zal het hem zeggen! Juist omwille van de slechte weer voorspellingen willen we nog even profiteren van het uitzonderlijke mooie weer die dag!
   Momenteel is het hier bangelijk weer. Vroeg donker en regen en rukwinden om U tegen te zeggen.

  • Inderdaad de tijd staat niet stil Cédric is ondertussen 21 jaar en studeert al vier jaar aan de Universiteit van Gent. Een excellente student zonder tweede zits tot nu toe. Hij komt nog altijd af en toe een paar dagen naar oma . Hij is een ellenlange jongeman geworden en ik ben een klein omaatje als ik naast hem sta, hahaha! Wij verstaan mekaar goed en hebben héél leuke gesprekken. Sébastien is 17 jaar en zit in het hoger middelbaar. Een vrolijke knaap die geniet van het leven.

   • Ja, die scheelt niet zoveel met m’n neef die ik altijd ons oliebolletje noemde.. dat is nu ook een flinke knaap geworden.
    Btw.. je laat ons wel op onze honger zitten over die verrassing die je nog in Lokeren kreeg hè, toen je er met je schrijfzoon was. 😉

Geef een reactie